Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα επιμένει σε ειρηνική λύση: Δραματικές οι διαφορές Ρωσίας – Ουκρανίας αλλά ο άλλος δρόμος είναι η …καταστροφή

Η Κίνα επιμένει σε ειρηνική λύση: Δραματικές οι διαφορές Ρωσίας – Ουκρανίας αλλά ο άλλος δρόμος είναι η …καταστροφή
«Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μας με Ρώσους και Ουκρανούς εκπροσώπους, είδαμε μια δραματική διαφορά στις θέσεις αυτών των μερών», δήλωσε ο Κινέζος απεσταλμένος
Σχετικά Άρθρα
Οι αρχές της Κίνας σκοπεύουν να συνεχίσουν τον μεσολαβητικό τους ρόλο και να προωθήσουν έναν ειρηνευτικό διάλογο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, παρά το μεγάλο χάσμα στις θέσεις των δύο μερών σχετικά με τις προοπτικές διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο ειδικός αντιπρόσωπος της Κίνας για τις Ευρασιατικές Υποθέσεις Li Hui.
«Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μας με Ρώσους και Ουκρανούς εκπροσώπους, είδαμε μια δραματική διαφορά στις θέσεις αυτών των μερών», είπε μιλώντας στην Ένωση Διπλωματών της Κίνας.
«Αλλά θα συνεχίσουμε να επιμείνουμε στον διάλογο και την επικοινωνία με καθένα από τα δύο μέρη, για να ενισχύσουμε την αμοιβαία κατανόηση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη».
Σύμφωνα με τον Κινέζο απεσταλμένο, στην επικοινωνία της με τη Ρωσία και την Ουκρανία, η Κίνα θα καθοδηγείται από τις αρχές διευθέτησης των συγκρούσεων που διατύπωσε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping.
Η Κίνα, σύμφωνα με τα λόγια του, δεν αναμένει «άμεσα αποτελέσματα» στη διαδικασία του διαλόγου.
«Είναι σημαντικό να κατανοούμε καλύτερα τις θέσεις του άλλου μέσω της επικοινωνίας», τόνισε ο Li.
«Γι’ αυτό πιστεύω ότι η ουκρανική κρίση θα διευθετηθεί ειρηνικά με κοινές προσπάθειες», υπογράμμισε.

Η ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης

Στην επέτειο της έναρξης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα έγγραφο βασισμένο στις προτάσεις του προέδρου Xi Jinping για την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Το έγγραφο των 12 σημείων ζητά κατάπαυση του πυρός, σεβασμό των συμφερόντων ασφαλείας όλων των μερών, επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και εγκατάλειψη μονομερών κυρώσεων, εκτός εάν συνοδεύεται από σχετικό ψήφισμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από τις 15 έως τις 26 Μαΐου, ο Li Hui επισκέφθηκε την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και τη Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και με κορυφαίους διπλωμάτες από αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης