Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει: Δεν μπορεί ο Macron να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για την Ουκρανία – Η Γαλλία συμμετέχει στον πόλεμο

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει: Δεν μπορεί ο Macron να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για την Ουκρανία – Η Γαλλία συμμετέχει στον πόλεμο
«Η Γαλλία δύσκολα μπορεί να οριστεί ως ουδέτερο κράτος, το οποίο μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι μεσολαβητής, όπως, για παράδειγμα, η Βραζιλία, η Κίνα ή τα αφρικανικά κράτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μεσολαβήτρια για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς είναι εκ των πραγμάτων μέρος αυτής της στρατιωτικής αντιπαράθεσης δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Η Γαλλία δύσκολα μπορεί να οριστεί ως ουδέτερο κράτος, το οποίο μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι μεσολαβητής, όπως, για παράδειγμα, η Βραζιλία, η Κίνα ή τα αφρικανικά κράτη.
Η Γαλλία δεν μπορεί πλέον να το κάνει αυτό επειδή συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη σύγκρουση στο πλευρό της Ουκρανίας», είπε ο Peskov σχολιάζοντας την πρόταση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να διεξαχθεί μια σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία στο Παρίσι.
Ο Peskov επεσήμανε ότι το Παρίσι πρέπει να το συνειδητοποιήσει, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής ούτε έχει δει ούτε έχει ακούσει τις επίσημες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη.
«Ας περιμένουμε διευκρινίσεις και μετά θα καταλάβουμε τι έχει στο μυαλό του ο Macron», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το Tass.
Την Τετάρτη (31/5/2023), η Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, ότι ο Macron έχει προτείνει στον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky να φιλοξενήσει το Παρίσι μια σύνοδο κορυφής για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν υπάρχει ακόμη σαφής κατάλογος πιθανών συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής, αλλά Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιδιώκουν να φέρουν τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και άλλες μη δυτικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης