Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wall Street ψηφίζει... Jamie Dimon (JP Morgan) - Buffett, Ackman, Clinton τον θέλουν πρόεδρο ΗΠΑ

Η Wall Street ψηφίζει... Jamie Dimon (JP Morgan) - Buffett, Ackman, Clinton τον θέλουν πρόεδρο ΗΠΑ
Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου το 2018, ο Dimon φέρεται να έπαιξε με την ιδέα να κάνει προεκλογική εκστρατεία εναντίον του Donald Trump, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος
Ένα νέο κύμα υποστήριξης έχει λάβει ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, αλλά για να αποκτήσει μια διαφορετική ιδιότητα από εκείνη του επιτυχημένου τραπεζίτη της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ.
Αυτή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο ίδιος ο Dimon άφησε να εννοηθεί αυτή την εβδομάδα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική όταν τελειώσει η τραπεζική του καριέρα.
Και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman δεν έχασε ευκαιρία να του προετείνει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης παίζει με την ιδέα να διεκδικήσει αξίωμα.
Εδώ και χρόνια υπάρχουν συζητήσεις στη Wall Street σχετικά με μια προεδρική υποψηφιότητα του Dimon - ή τουλάχιστον μια πολιτική εμπλοκή.
"Προφανώς, έχει περάσει από το μυαλό μου επειδή οι άνθρωποι σου αναφέρουν τέτοιες προοπτικές", δήλωσε ο Dimon στην τηλεόραση του Bloomberg την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν να αναλάβει δημόσιο αξίωμα ή να δεχτεί μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο.
"Αγαπώ τη χώρα μου και ίσως μια μέρα υπηρετήσω τη χώρα μου με τη μία ή την άλλη ιδιότητα", είπε.
Πίσω στο 2018, ο αρθρογράφος των New York Times Andrew Ross Sorkin συζήτησε την προοπτική εισόδου του Dimon στην πολιτική, σημειώνοντας ότι οι ετήσιες επιστολές του διευθύνοντος συμβούλου ήταν γεμάτες με τις σκέψεις του για την αμερικανική πολιτική.
Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας επενδυτών της JPMorgan την περασμένη εβδομάδα, ο Dimon τόνισε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στη θέση του για άλλα τρεισήμισι χρόνια.

1. Bill Ackman

Ο Bill Ackman, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επικεφαλής της Pershing Square, υποστήριξε τον Dimon ως τον "υποδειγματικό επιχειρηματικό, οικονομικό και παγκόσμιο ηγέτη" που απαιτείται για τη διαχείριση της χώρας και δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη στιγμή για να θέσει υποψηφιότητα ο Dimon.
Επίσης, προώθησε το αφεντικό της JPMorgan ως την προτιμώμενη προεδρική του επιλογή τον Μάρτιο.
"Η αγαπημένη μου εκδοχή των γεγονότων είναι ο Jamie Dimon, στην πραγματικότητα.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένας τραπεζίτης.
Θα ήθελα έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο, αξιοσέβαστο, ταλαντούχο επιχειρηματικό στέλεχος που καταλαβαίνει την οικονομία, που καταλαβαίνει τη γεωπολιτική, που έχει σχέσεις με επιχειρηματικούς ηγέτες παγκοσμίως", δήλωσε ο Ackman.
Θα ήθελα μια καλύτερη εκδοχή του Trump, έναν καλύτερο επιχειρηματικό ηγέτη να θέσει υποψηφιότητα και πιστεύω ότι θα μπορούσε οπωσδήποτε να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών", πρόσθεσε.

2. Bill Clinton

Ο Bill Clinton, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε κάποτε ότι θα μπορούσε να δει ένα μέλλον για τον Dimon στον πολιτικό τομέα.
"Αν αποφασίσει να φύγει από τον τραπεζικό τομέα, νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλός στην πολιτική", δήλωσε ο Bill Clinton το 2011, σύμφωνα με το Reuters.

3. Warren Buffett

Ο Warren Buffett, ο διάσημος επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, έχει δηλώσει την εμπιστοσύνη του στον Dimon ως δημόσιο λειτουργό.
Ο επικεφαλής της JPMorgan θα ήταν η επιλογή του για υπουργός Οικονομικών, δήλωσε το 2012, καθώς "οι παγκόσμιοι ηγέτες θα τον εμπιστεύονταν".
"Αν αντιμετωπίζαμε προβλήματα στις αγορές, νομίζω ότι θα ήταν στην πραγματικότητα το καλύτερο πρόσωπο που θα μπορούσατε να έχετε στη θέση αυτή", δήλωσε ο Buffett.
Ο Warren Buffett είναι μακροχρόνιος θαυμαστής του Dimon.
Κάποτε υπερασπίστηκε τον μισθό του δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη, σημειώνοντας ότι θα τον πλήρωνε περισσότερα για να δουλέψει στην Berkshire.

4. Ross Perot Jr.

Ο Ross Perot Jr. πρόεδρος της The Perot Group και της εταιρείας ακινήτων Hillwood, αποκάλεσε τον Dimon "εκπληκτικό άνθρωπο" και "μεγάλο πατριώτη".
Ο πατέρας του, Ross Perot, έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος δύο φορές και ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς υποψήφιους του τρίτου κόμματος, κερδίζοντας το 19% των λαϊκών ψήφων.
"Αν μπει στην πολιτική, θα ήταν καλό για τη χώρα μας και τον ενθαρρύνω να το κάνει.
Αλλά μου αρέσει επίσης να διευθύνει την JPMorgan.
Ο Dimon έχει δύο καλές επιλογές.
Μπορεί να υπηρετήσει τη χώρα διοικώντας την JPMorgan ή να μπει για πρόεδρος.
Τα καταφέρνει περίφημα στην JPMorgan και θα ήταν ένας σπουδαίος πρόεδρος", δήλωσε ο Perot Jr. στην τηλεόραση του Bloomberg.

5. Jamie Dimon

Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου το 2018, ο Dimon φέρεται να έπαιξε με την ιδέα να κάνει προεκλογική εκστρατεία εναντίον του Donald Trump, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος.
Ο Dimon πρότεινε ότι ήταν "τόσο σκληρός όσο αυτός" και "εξυπνότερος" από τον μεγιστάνα των ακινήτων.
Λίγο αργότερα υπαναχώρησε για τα σχόλια αυτά, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο σχόλιο ήταν η απόδειξη ότι δεν θα ήταν καλός πολιτικός, ανέφερε το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης