Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Δεν θα επιτρέψουμε έναν νέο Ψυχρό ή... Θερμό πόλεμο στην Ασία

Κίνα κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Δεν θα επιτρέψουμε έναν νέο Ψυχρό ή... Θερμό πόλεμο στην Ασία
Οι περισσότερες χώρες της Ασίας αντιτίθενται στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ να διεισδύσει στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού
Σχετικά Άρθρα
Αυστηρό μήνυμα σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να μην... μπλέκονται στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, έστειλε η Κίνα, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει έναν ψυχρό ή ακόμη και θερμό πόλεμο στην περιοχή.
Οι περισσότερες χώρες της περιοχής Ασίας - Ειρηνικού είναι κατά της αντιπαράθεσης των μπλοκ και της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin σε ενημέρωση τη Δευτέρα.
Σχολιάζοντας δηλώσεις εκπροσώπων της Ινδονησίας, της Σιγκαπούρης και πολλών άλλων χωρών ότι δεν θέλουν να δουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο και δεν θέλουν να αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος είπε: "Η θέση των περισσότερων χωρών της περιοχής είναι πολύ σαφής: αντιτίθενται στη συγχώνευση διαφόρων στρατιωτικών μπλοκ στην περιοχή, δεν καλωσορίζουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ασία, δεν αποδέχονται τη μεταφορά της αντιπαράθεσης των μπλοκ στην Ασία".
Ο Wang Wenbin επεσήμανε ότι τα περιφερειακά κράτη "δεν θα επιτρέψουν έναν ψυχρό πόλεμο ή έναν θερμό πόλεμο στην Ασία".

Οι τεράστιες δυνατότητες της Ασίας

Πρόσθεσε ότι η Ασία είναι "η περιοχή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης στον κόσμο".
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ασία θα πρέπει να είναι μια μεγάλη αρένα για αμοιβαία επωφελή συνεργασία και δεν θα πρέπει να διαιρεθεί σε "κλειστά και αποκλειστικά μικρά" μπλοκ.
"Ορισμένες χώρες λένε ότι είναι ελεύθερες και ανοιχτές για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή, αλλά στην πραγματικότητα συνεχώς ροκανίζουν διάφορα στρατιωτικά μπλοκ και προσπαθούν να σπρώξουν το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού", δήλωσε ο Wang Wenbin.
Εκπρόσωποι από την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη και πολλές άλλες χώρες εξέφρασαν την απροθυμία τους να δουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο στη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια του διαλόγου Shangri-La, που πραγματοποιήθηκε 2-4 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.
Εκεί, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Li Shangfu παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία της Κίνας για την ασφάλεια.
Στην ομιλία του στο φόρουμ, σημείωσε ότι η δημιουργία στρατιωτικών συμμαχιών τύπου ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα οδηγούσε σε μια σειρά συγκρούσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης