Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστήριο με τη συντριβή Cessna έξω από την Ουάσινγκτον - Έσπασαν το φράγμα του ήχου... τα μαχητικά που το ακολουθούσαν

Μυστήριο με τη συντριβή Cessna έξω από την Ουάσινγκτον - Έσπασαν το φράγμα του ήχου... τα μαχητικά που το ακολουθούσαν
Τα μαχητικά αεροσκάφη της NORAD "είχαν την άδεια να ταξιδεύουν με υπερηχητικές ταχύτητες και έκρηξη μπορεί να ακούστηκε από τους κατοίκους της περιοχής", σύμφωνα με την ανακοίνωση
Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 χρειάστηκαν για να αναχαιτιστεί ένα ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, που τελικά συνετρίβη λίγο αργότερα σε ορεινό έδαφος στη Βόρεια Βιρτζίνια.
Το απόγευμα της Κυριακής, η NORAD έστειλε δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να αναχαιτίσει ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που δεν ανταποκρινόταν και παραβίασε τον αυστηρά περιορισμένο εναέριο χώρο στην Ουάσινγκτον.
"Σε συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της NORAD ανταποκρίθηκαν σε ένα μη ανταποκρινόμενο αεροσκάφος Cessna 560 Citation V πάνω από την Ουάσινγκτον και τη βόρεια Βιρτζίνια στις 4 Ιουνίου 2023", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπειρωτικών ΗΠΑ της NORAD.

Έσπασαν το φράγμα του ήχου...

Τα μαχητικά αεροσκάφη της NORAD "είχαν την άδεια να ταξιδεύουν με υπερηχητικές ταχύτητες και έκρηξη μπορεί να ακούστηκε από τους κατοίκους της περιοχής", σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Οι κάτοικοι σε ολόκληρη την περιοχή ξαφνιάστηκαν από τους δυνατούς θορύβους.
"Κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος, το αεροσκάφος της NORAD χρησιμοποίησε επίσης φωτοβολίδες - οι οποίες μπορεί να ήταν ορατές στο κοινό - σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή από τον πιλότο", δήλωσε η NORAD.
"Ο πιλότος δεν ανταποκρίθηκε και το Cessna στη συνέχεια συνετρίβη κοντά στον Εθνικό Δρυμό Τζορτζ Ουάσινγκτον, στη Βιρτζίνια", προστίθεται.
Το ABC News μετέδωσε ότι τέσσερα άτομα επέβαιναν στο ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε αρχικά απογειωθεί από το Ελιζαμπέθτον του Τενεσί και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Long Island MacArthur της Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, όταν το ιδιωτικό τζετ πλησίασε το Λονγκ Άιλαντ, συνέχισε σε ύψος 34.000 και έκανε στροφή προς την Ουάσινγκτον.
Το Axios έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δήλωση από την εκπρόσωπο της Πολιτειακής Αστυνομίας της Βιρτζίνια, Corinne Geller, η οποία αναφέρει ότι "δεν εντοπίστηκαν επιζώντες" στο σημείο της συντριβής κοντά στο Montebello.
Ο εκπρόσωπος του Flightradar24, Ian Petchenik, δήλωσε στο Bloomberg ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από το σύστημα εντοπισμού του, πέφτοντας με ταχύτητα περίπου 20.000 ποδιών ανά λεπτό.
Το ερώτημα παραμένει: Τι προκάλεσε τη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης