Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ζelensky διώχνει τον δήμαρχο Κιέβου και ελέγχει την πόλη, στη σκιά του σκανδάλου με τα ακατάλληλα καταφύγια

O Ζelensky διώχνει τον δήμαρχο Κιέβου και ελέγχει την πόλη, στη σκιά του σκανδάλου με τα ακατάλληλα καταφύγια
Το θέμα της απομάκρυνσης του Klitschko προέκυψε και πάλι εν μέσω του σκανδάλου για την ακαταλληλότητα των καταφυγίων του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα
Στην καθαίρεση του δημάρχου του Κιέβου Vitaliy Klitschko θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, στη σκιά του σκανδάλου για τα ακατάλληλα καταφύγια.
Ειδικότερα, το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy πρόκειται να απομακρύνει από τη θέση του τον δήμαρχο του Κιέβου Vitaliy Klitschko με τον ίδιο τρόπο που έγινε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους με τον δήμαρχο του Chernihiv Vladyslav Atroshchenko, όπως μεταδίδει η ουκρανική ιστοσελίδα ειδήσεων και αναλύσεων Strana, επικαλούμενη πηγές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύγκρουση με τον Klitschko για τα καταφύγια του Κιέβου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον Zelenskyy για να εγκαθιδρύσει τον πλήρη έλεγχο των τοπικών αρχών στην πόλη.
Ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα διεξάγουν τακτικές έρευνες και θα παραδίδουν τις υποψίες σε υπαλλήλους του γραφείου του δημάρχου του Κιέβου στο εγγύς μέλλον.
Από την πλευρά του, ο Klitschko  θα δρομολογήσει την απόλυση ενός αριθμού περιφερειαρχών που είναι μέλη του φιλοπροεδρικού κόμματος Υπηρέτες του Λαού, επισημαίνει η Στράνα μετά την επιθεώρηση των καταφυγίων/
Συγκεκριμένα, μιλάμε για τους επικεφαλής των περιφερειών Pecherskyy, Shevchenkivskyy και Desnianskyy του Κιέβου.

Ακατάλληλα καταφύγια

Το θέμα της απομάκρυνσης του Klitschko προέκυψε και πάλι εν μέσω του σκανδάλου για την ακαταλληλότητα των καταφυγίων του Κιέβου, αφού πολλοί κάτοικοι δεν μπόρεσαν να μπουν στα καταφύγια κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής τη νύχτα της 1ης Ιουνίου.
Μια επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας, της αστυνομίας και των περιφερειακών διοικήσεων και υπηρεσιών της πόλης ελέγχει επί του παρόντος τα καταφύγια. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το TASS, στον ιστότοπο του Zelensky έχει ήδη εμφανιστεί αίτηση για την απομάκρυνση του Klitschko από το αξίωμα κατά τη διάρκεια αυτού του ελέγχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης