Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα πτώση στον δείκτη PMI υπηρεσιών τον Mάιο, στις 50,3 μονάδες

ΗΠΑ: Νέα πτώση στον δείκτη PMI υπηρεσιών τον Mάιο, στις 50,3 μονάδες
Tο Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM) δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο μη μεταποιητικός PMI μειώθηκε στο 50,3 τον περασμένο μήνα από 51,9 τον Απρίλιο
Ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ αναπτύχθηκε λιγότερο τον Μάιο καθώς οι νέες παραγγελίες επιβραδύνθηκαν.
Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM) δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο μη μεταποιητικός PMI μειώθηκε στο 50,3 τον περασμένο μήνα από 51,9 τον Απρίλιο.
Μια ένδειξη πάνω από το 50 δείχνει ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα δύο τρίτα της οικονομίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο μη μεταποιητικός PMI θα ανέλθει στο 52,2.
Αν και ο PMI παραμένει πάνω από το επίπεδο του 49,9, το οποίο σύμφωνα με τον ISM με την πάροδο του χρόνου δείχνει ανάπτυξη στη συνολική οικονομία, η επιβράδυνση του περασμένου μήνα αύξησε τους κινδύνους ύφεσης.
Ο ISM ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο κατασκευαστικός του PMI είχε κολλήσει κάτω από το όριο του 50 τον Μάιο για έβδομο συνεχόμενο μήνα, το μεγαλύτερο διάστημα από τη Μεγάλη Ύφεση.
Ο τομέας των υπηρεσιών βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης κατά του πληθωρισμού, καθώς οι τιμές των υπηρεσιών τείνουν να είναι πιο επίμονες και να μην ανταποκρίνονται απόλυτα στις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο δείκτης τιμών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις υπηρεσιών για εισροές μειώθηκε στο 56,2, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, από 59,6 τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης