Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικά σενάρια: Πρωτοφανής αεροπορική άσκηση ΝΑΤΟ με 250 μαχητικά - Μήνυμα στον Putin

Πολεμικά σενάρια: Πρωτοφανής αεροπορική άσκηση ΝΑΤΟ με 250 μαχητικά - Μήνυμα στον Putin
Η άσκηση που θα πραγματοποιηθεί 12 με 23 Ιουνίου στη Γερμανία έχει ως σενάριο προσομοίωση επίθεσης της Ρωσίας σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ
Στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του θα προχωρήσει στη Γερμανία από την ερχόμενη εβδομάδα (12 – 23 Ιουνίου) το ΝΑΤΟ, το οποίο θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που αποφασίσει να επιτεθεί σε ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας.
Αυτό άλλωστε είναι και το σενάριο της άσκησης, δηλαδή πως θα απαντήσει η Συμμαχία σε μια επίθεση της Ρωσίας κατά κράτους – μέλους του ΝΑΤΟ.
Στην άσκηση, με την ονομασία «Air Defender 23» θα συμμετάσχουν 10.000 στρατιώτες με 250 μαχητικά αεροσκάφη από 25 κράτη.
Μόνο οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν με 2.000 στρατιώτες της Αεροπορικής Εθνικής Φρουράς και με περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη.

Μήνυμα στον Putin

«Αυτή θα είναι μια άσκηση που θα είναι απολύτως εντυπωσιακή για οποιονδήποτε την παρακολουθήσει, δεν αναγκάζουμε κάποιον να την παρακολουθήσει.
Θα αποδείξει πέραν κάθε αμφιβολίας, την ευελιξία και την ταχύτητα της πρώτης αντίδρασης της συμμαχικής δύναμης του ΝΑΤΟ.
Θα ήμουν αρκετά έκπληκτη, εάν κάποιος παγκόσμιος ηγέτης δεν λάμβανε υπόψη του τι αυτό πραγματικά δείχνει όσον αφορά το πνεύμα και τη δύναμη αυτής της Συμμαχίας.
Και αυτό περιλαμβάνει και τον κ. Putin» ανέφερε σε δηλώσεις της η πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία, Amy Gutmann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης