Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς οι ΗΠΑ «χρησιμοποιούν» τον Zelensky προκαλώντας τη Ρωσία για το πυρηνικό λάθος - Αδιέξοδο και με Κίνα

Πώς οι ΗΠΑ «χρησιμοποιούν» τον Zelensky προκαλώντας τη Ρωσία για το πυρηνικό λάθος - Αδιέξοδο και με Κίνα
Οι Ουκρανοί προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν τους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, προκειμένου να συστρατεύσουν τον κόσμο με το πλευρό τους
Παρόλο που οι περισσότεροι σχολιαστές δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, υπάρχουν μερικοί χειρισμοί των ΗΠΑ που θα πρέπει ανησυχούν όλο τον κόσμο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensk και οι στρατηγοί του κατανοούν πολύ καθαρά ότι βρίσκονται σε πολύ μεγάλο πρόβλημα, εκτός αν μπορέσουν να οδηγήσουν τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ απευθείας στη σύγκρουση.
Όλο το Μπαχμούτ βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο και οι Ουκρανοί συνεχίζουν να χάνουν στρατεύματα.
Και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν τους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, προκειμένου να συστρατεύσουν τον κόσμο με το πλευρό τους.
Οι δυτικές δυνάμεις θα αισθάνονταν υποχρεωμένες να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο, και τότε θα είχαμε πραγματικά μια πραγματικά αποκαλυπτική σύγκρουση.

Η υποτιθέμενη αντεπίθεση...

Τις τελευταίες ημέρες, έχει γίνει τεράστια δημοσιότητα για την επερχόμενη "αντεπίθεση" που υποτίθεται ότι σχεδιάζουν οι Ουκρανοί.
Το Κίεβο ανανέωσε την έκκλησή του για επιχειρησιακή σιωπή γύρω από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων με ένα βίντεο με βαριά οπλισμένους στρατιώτες.
Το υλικό δείχνει μασκοφόρους στρατιώτες της πρώτης γραμμής να κάνουν χειρονομίες για σιωπή εν μέσω του μακρινού θορύβου του πυροβολικού και των πυρών.
Καταλήγει με εικόνες από ανερχόμενα μαχητικά αεροσκάφη F-16 - τα οποία επιθυμεί εδώ και καιρό το Κίεβο, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την αεράμυνά του ενάντια στους ρωσικούς πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Αλλά αντί να προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν το Μπαχμούτ ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί εστιάζουν τις επιθέσεις τους στην ίδια τη Ρωσία.
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς έχουν πλήξει στόχους πολύ βαθιά μέσα στη Ρωσία, και σε μια περίπτωση αυτό περιελάμβανε ακόμη και το Κρεμλίνο.
Και το ουκρανικό πυροβολικό σφυροκοπούσε ανελέητα το ρωσικό έδαφος.
Οι βομβαρδισμοί ήταν ιδιαίτερα βίαιοι στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.
Οι βομβαρδισμοί πολιτικών στόχων σε ρωσικό έδαφος δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε τίποτα τους Ουκρανούς να ανακτήσουν τα χαμένα εδάφη.
Αλλά ασκεί τεράστια πίεση στους Ρώσους ηγέτες.
Και αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα είναι ότι μικρές "ομάδες πολιτοφυλακής" έχουν αρχίσει να περνούν τα ρωσικά σύνορα για να διεξάγουν επιθέσεις σε κοντινές πόλεις.

Οι κινήσεις των Ουκρανών

Οι New York Times έγραψαν ότι "το Σεμπέκινο, μια πόλη 40.000 κατοίκων, έξι μίλια από τα σύνορα, έχει ουσιαστικά γίνει ένα νέο μέρος της γραμμής του μετώπου, καθώς η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών κοντά στα δικά της σύνορα".
Όλα αυτά ανατρέπουν τις ζωές των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής, όμοια με όσα έχουν ήδη συμβεί εδώ και καιρό στην ουκρανική πλευρά των συνόρων.
"Η έξαρση των επιθέσεων, πιο πρόσφατα από ομάδες πολιτοφυλακής που έχουν ευθυγραμμιστεί εναντίον της Μόσχας, έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική προσπάθεια εκκένωσης στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες", υπογραμμίζεται στο άρθρο.
Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μετακινηθεί σε προσωρινά καταφύγια, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης αρένας του Μπέλγκοροντ στην πρωτεύουσα της περιφέρειας.
Οι "ομάδες πολιτοφυλακής" που πραγματοποιούν αυτές τις επιδρομές χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα εξοπλισμό που έχουν παραχωρήσει οι ΗΠΑ και η Πολωνία...
Οι ρώσοι μαχητές που έχουν ταχθεί κατά της Μόσχας και εξαπέλυσαν διασυνοριακή επιδρομή από την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα χρησιμοποίησαν τουλάχιστον τέσσερα τακτικά οχήματα που είχαν δοθεί αρχικά στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ακούσια χρήση εξοπλισμού που παρέχει το ΝΑΤΟ και τις δεσμεύσεις του Κιέβου να διασφαλίσει το υλικό που προμηθεύονται οι υποστηρικτές του.

Σε επικίνδυνο στάδιο ο πόλεμος...

Οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι οι ξένοι μαχητές αποτελούν πλέον ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των δυνάμεων που αντιμετωπίζουν.
Και αν οι ρωσικές πόλεις συνεχίσουν να βομβαρδίζονται και να δέχονται επιδρομές, είναι θέμα χρόνου να χάσουν την ψυχραιμία τους οι Ρώσοι ηγέτες.
Αν οι Ρώσοι αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά, θα είναι πραγματικά η αρχή του τέλους.
Εν τω μεταξύ, τα πράγματα με την Κίνα συνεχίζουν να γίνονται ακόμη πιο τεταμένα.
Τις προηγούμενες μέρες ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο και ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο παραλίγο να πέσουν απευθείας το ένα πάνω στο άλλο στο στενό της Ταϊβάν.
Το USS Chung Hoon και το HMCS Montreal διέσχιζαν επίσης το στενό σε μια σπάνια κοινή αποστολή, όταν ένα πολεμικό σκάφος του PLAN έκοψε την πλώρη του Chung-Hoon.
Δυστυχώς, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να κλιμακώνουν τα πράγματα και φαίνεται ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να περάσει κάποιος μια γραμμή που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεραστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης