Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τις ΗΠΑ ως την Ευρώπη πληθύνονται τα κρούσματα λογοκρισίας – Στο όνομα της πολιτικής ορθότητας

Από τις ΗΠΑ ως την Ευρώπη πληθύνονται τα κρούσματα λογοκρισίας – Στο όνομα της πολιτικής ορθότητας
Ανοιχτά μιλούν πια για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου σε ΗΠΑ και Ιρλανδία. Η δυστοπία είναι ήδη εδώ.

Νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου προσπαθούν να περάσουν στην Ιρλανδία με πρωτοβουλία του Κόμματος των Πρασίνων (Green Party). Η επικίνδυνη αυτή νομοθεσία, που εισάγεται στο όνομα της υπεράσπισης αποκλεισμένων ομάδων ακολουθεί το παράδειγμα προγενέστερων περιστατικών λογοκρισίας που έχουν εμφανιστεί κυρίως στις ΗΠΑ κατά την Προεδρία Biden αλλά και παλαιότερα από την Hillary Clinton.
Τότε, είχαν προτείνει ανοιχτά μέτρα λογοκρισίας στο Twitter με την Clinton να καλεί την πλατφόρμα να «κατεβάσει» συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που δεν ταίριαζαν στο αφήγημα των Δημοκρατικών.
Ο ίδιος ο Biden έχει απειλήσει μεγάλες εταιρείες, που δεν εισήγαγαν κανονισμούς λογοκρισίας ή «πάταξης της ρητορικής μίσους» όπως λένε παραπλανητικά, με εξοντωτικά πρόστιμα.
Τώρα η Pauline O' Reilly, Πρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων (Green Party) έρχεται να παραδεχτεί ανοιχτά πως «αν το σκεφτεί κανείς ουσιαστικά κάθε νομοθεσία αφορά στον περιορισμό της ελευθερίας.
Αυτό ακριβώς κάνουμε κι εμείς τώρα. Περιορίζουμε την ελευθερία, αλλά το κάνουμε για το κοινό καλό».
Η περιστολή της ελευθερίας στο όνομα του γενικού καλού, γίνεται, λοιπόν ένα επικίνδυνο μοτίβο που βάζει σε σκοτεινές ατραπούς της δυτικές κοινωνίες.
Καθώς υποτυπώδη δικαιώματα και ελευθερίες που κάποτε θεωρούνταν δεδομένες, περιορίζονται ή καταργούνται, οι πολίτες οφείλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στα καθημάς...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης