Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk και Sacks λένε πως αποτυγχάνει η ουκρανική αντεπίθεση: Ή αδιέξοδο ή νίκη της Ρωσίας

Musk και Sacks λένε πως αποτυγχάνει η ουκρανική αντεπίθεση: Ή αδιέξοδο ή νίκη της Ρωσίας
Για επανάληψη του σεναρίου του Αφγανιστάν για τις ΗΠΑ προειδοποιεί ο επενδυτής David Sacks
Σχετικά Άρθρα
Την θέση του επενδυτή David Sacks ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει και ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία είτε θα καταλήξει σε αδιέξοδο είτε σε νίκη της Ρωσίας συμμερίζεται και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk.
O Musk σχολίασε αναρτήσεις του Sacks στο Twitter σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποδεχόμενες τις θέσεις που διατύπωσε ο Αμερικάνος επενδυτής.

Καμία επιτυχία στην ουκρανική αντεπίθεση

Συγκεκριμένα ο Sacks ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter πως «κάθε μέρα γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν θα πετύχει κανέναν από τους στόχους της».
«Είναι πολύ πιο πιθανό η σύγκρουση να φτάσει σε αδιέξοδο ή η Ρωσία να λάβει επιπλέον εδάφη και να κερδίσει» υποστηρίζει ο Sacks, ο οποίος υπενθυμίζει ότι μια ειρηνευτική συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί μετά τις συνομιλίες που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάρτιο.
Όμως, όπως λέει ο Sacks, «η Δύση απέρριψε ένα τέτοιο αποτέλεσμα».

Φόβοι για επανάληψη του σεναρίου του Αφγανιστάν

Επιπλέον, ο Sacks επισημαίνει ότι η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανάληψη του σεναρίου του Αφγανιστάν, όπου όπως επισημαίνει ο Αμερικάνος επενδυτής, «επί δύο δεκαετίες οι Αμερικάνοι ήταν σίγουροι ότι οι ΗΠΑ κέρδιζαν».
«Αλλά αυτός ο μύθος διαλύθηκε όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις έπεσαν μέσα σε δύο εβδομάδες» λέει ο Sacks αναφερόμενος στην ήττα των κυβερνητικών αφγανικών δυνάμεων από τους Ταλιμπάν κατά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την χώρα.
«Δυστυχώς φαίνεται ότι στην Ουκρανία κινούμαστε σε παρόμοια κατεύθυνση.
Το μόνο ερώτημα είναι πόσο καιρό ο Biden θα είναι σε θέση να διατηρήσει τον πόλεμο «αντιπροσώπων» που έχει επιλέξει, και που θα μπορούσε να είχε αποφύγει» υποστηρίζει ο Sacks.

Καλά τα λες

Στην τοποθέτηση αυτή αναφέρθηκε ο Elon Musk, ο οποίος εξέφρασε τη συναίνεση του με τα λεγόμενα του Sacks, αναφέροντας το λακωνικό: «Καλά τα λες».
Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη συνάντηση του με ηγέτες αφρικανικών κρατών που μετέβησαν σε Κίεβο και Μόσχα για να μεταφέρουν το σχέδιο τους για ειρήνη στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin υποστήριξε πως Ρωσία και Ουκρανία είχαν καταλήξει σε συμφωνία που μεταξύ άλλων προέβλεπε πως η Ουκρανία θα ήταν ένα ουδέτερο κράτος, στο οποίο δεν θα αναπτύσσονταν δυτικά στρατεύματα και όπλα.
Όπως είπε ο Putin, αν και το Κίεβο είχε συμφωνήσει και υπογράψει τη συνθήκη, τελικά την πήρε πίσω, μόλις η Ρωσία απομάκρυνε τα στρατεύματα της από το Κίεβο όπως είχε δεσμευτεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
Έκτοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνομιλία μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ η Ουκρανία έχει υπογράψει και διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όσο είναι πρόεδρος της, ο Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης