Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικό και υπερεπείγον μήνυμα της Ρωσίας: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ οδηγούν τον κόσμο σε σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων

Δραματικό και υπερεπείγον μήνυμα της Ρωσίας: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ οδηγούν τον κόσμο σε σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων
Ύστατη προειδοποίηση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τον κίνδυνο μίας πυρηνικής σύγκρουσης
Σχετικά Άρθρα
Σε δραματικούς τόνους η προειδοποίηση της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ με τη μορφή του κατεπείγοντος να θέσουν τέλος στις επιθετικές τους πολιτικές, πριν οδηγήσουν ολόκληρο τον κόσμο σε μία πυρηνική καταστροφή από την οποία δεν θα υπάρξει επιστροφή.
Οι επιθετικές πολιτικές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που οδηγούν σε μια ολοένα βαθύτερη εμπλοκή στη στρατιωτική αντιπαράθεση, μπορεί να προκαλέσουν άμεση σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (21/6/2023).
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι με τις επιθετικές πολιτικές πρόκλησης στρατηγικής ήττας της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αυξάνουν τα διακυβεύματα και να παρασύρονται όλο και πιο βαθιά στη στρατιωτική σύγκρουση, σημείωσε η Zakharova.

Απερίσκεπτες οι πολιτικές της Δύσης

«Είναι προφανές ότι μια τέτοια πολιτική, την οποία χαρακτηρίζουμε ως απερίσκεπτη, είναι ικανή να οδηγήσει σε μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.
«Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε για άλλη μια φορά την ουσία των στρατηγικών κινδύνων που προκύπτουν σε αυτό το πλαίσιο και τον δυνητικά καταστροφικό χαρακτήρα των περαιτέρω εξελίξεων των γεγονότων σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο», εξήγησε η Zakharova.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και εκπέμπει συνεχώς μηνύματα ανησυχίας και απογοήτευσης για τη στάση των χωρών της Δύσης.

Η ευθύνη ανήκει στη Δύση

«Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι η Δύση έχει απλώς εμμονή με την αντιρωσική υστερία και έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας.
Δεν δείχνει καμία διάθεση να αντιληφθεί επαρκώς τη θέση μας.
Η όλη ευθύνη για την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης ανήκει στην Δυτικές πρωτεύουσες.
Από την πλευρά μας μπορούμε μόνο να επαναλάβουμε σταθερά ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της για την ασφάλεια και δεν θα συνιστούσαμε στη Δύση να αμφισβητήσει αυτό», υπογράμμισε η Zakharova.

Η τελευταία προειδοποίηση

Είναι η δεύτερη προειδοποίηση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τον μείζονα αυτό κίνδυνο.
Προηγήθηκε ο υπουργός Sergey Lavrov ο οποίος στις 7 Ιουνίου, δήλωσε ότι τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 μπορούν να «φιλοξενήσουν» πυρηνικά όπλα και προειδοποίησε ότι η παροχή τους στο Κίεβο θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.
«Πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι μία από τις τροποποιήσεις των F-16 επιτρέπει τη «φιλοξενία» πυρηνικών όπλων», είπε ο Lavrov
«Αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό, τότε είναι άχρηστοι ως στρατιωτικοί στρατηγοί και σχεδιαστές», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ δεν δέχονται να συζητήσουν τις πυρηνικές δυνατότητες των μαχητικών αεροσκαφών F-16, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν επιδιώκουν κλιμάκωση του πολέμου και σίγουρα όχι στο πυρηνικό πεδίο.
«Ο σκοπός της παροχής προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών είναι να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί, να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο και την εδαφική της ακεραιότητα», έχει διαμηνύσει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, John Kirby.
«Αν ανησυχείτε για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνατότητες, τότε θα πρέπει να πάρετε τα στρατεύματά σας και να φύγετε από την Ουκρανία», έχουν πει οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης