Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iράν: Στηρίζουμε την έννομη τάξη στη Ρωσική Ομοσπονδία - Eσωτερικό ζήτημα η εξέγερση της ομάδας Wagner

Iράν: Στηρίζουμε την έννομη τάξη στη Ρωσική Ομοσπονδία  - Eσωτερικό ζήτημα η εξέγερση της ομάδας Wagner
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Nasser Kanaani χαρακτήρισε το περιστατικό στη Ρωσία εσωτερικό ζήτημα αυτής της χώρας και πρόσθεσε ότι το Ιράν υποστηρίζει το κράτος δικαίου στη Ρωσική Ομοσπονδία
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Nasser Kanaani το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023, σε σχέση με μια απόπειρα ένοπλης εξέγερσης από τον ιδρυτή του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin, δήλωσε ότι τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία είναι εσωτερική υπόθεση αυτής της χώρας, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη υποστηρίζει το κράτος δικαίου και τη έννομη τάξη σε ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Nasser Kanaani χαρακτήρισε το περιστατικό στη Ρωσία εσωτερικό ζήτημα αυτής της χώρας και πρόσθεσε ότι το Ιράν υποστηρίζει το κράτος δικαίου στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 στο Rostov-on-Don, το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας κατελήφθη από μέλη της ομάδας Wagner.
Ομάδες ενόπλων κινούνται στην πόλη, έχουν στηθεί σημεία ελέγχου στις εισόδους και εξόδους.
Αυτό συνέβη στο πλαίσιο των δηλώσεων του Yevgeny Prigozhin σχετικά με τις φερόμενες επιθέσεις με πυραύλους και βομβιστικές επιθέσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στα στρατόπεδα της ομάδας «Wagner» - το γεγονός διαψεύστηκε τόσο από το Υπουργείο Άμυνας όσο και από την FSB, τις μυστικές ρωσικές υπηρεσίες .
Ξεκίνησε ποινική διαδικασία εναντίον του Prigozhin για οργάνωση ένοπλης εξέγερσης κατά του στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης