Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχος ο στρατηγός Mark Milley (ΗΠΑ), απογοήτευση από την αντεπίθεση των Ουκρανών - Δραματικές οι απώλειες 14.000 από 4/6

Ανήσυχος ο στρατηγός Mark Milley (ΗΠΑ), απογοήτευση από την αντεπίθεση των Ουκρανών - Δραματικές οι απώλειες 14.000 από 4/6
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν μεγάλο κύμα αντεπίθεσης στις 24 και 25 Ιουνίου εκμεταλλευόμενοι τις δραματικές εξελίξεις με τους Wagner... αλλά για μια ακόμη φορά απέτυχαν...
(upd15) Η ρωσική άμυνα παραμένει αδιαπέραστη…
Π.χ. οι Ουκρανοί μέσα σε μια εβδομάδα πραγματοποίησαν 50 επιθέσεις στο Luhansk και ηττήθηκαν και τις 50 φορές…
Η κατάσταση για τους Ουκρανούς είναι χειρότερη στην Zaporizhia όπου η αμυντική γραμμή των ρώσων εκτείνεται σε βάθος 30 χιλιομέτρων και είναι κλιμακωτή με πολλά ναρκοπέδια…
Τις πρώτες ημέρες της Ουκρανικής αντεπίθεσης οι Ουκρανοί έπεσαν πάνω στα ναρκοπέδια και διαμελίζονταν… ήδη μετρούν 14.000 νεκρούς μόνο στις 25 Ιουνίου κατέγραψαν 670 νεκρούς και τραυματίες…
Και ενώ η αντεπίθεση των Ουκρανών παραπαίει, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι Ουκρανοί μιλάνε για προπαρασκευαστική αντεπίθεση…
Η αλήθεια πάντως είναι ότι Mark Milley ο αρχηγός όλων των όπλων του Αμερικανικού στρατού έχει μπαράζ επαφών με τους Ουκρανούς…
Οι αμερικανοί είναι ανήσυχοι…
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia το οποίο φαίνεται ότι οι Ουκρανοί θα επιχειρήσουν να καταλάβουν άπαξ και οι προσπάθειες αντεπίθεσης στο Bakhmut έχουν καταρρεύσει…
Οι ρωσικές δυνάμεις πάντως συνεχίζουν να πλήττουν τις Ουκρανικές θέσεις… στις 25 Ιουνίου 2023 σημειώθηκε ρεκόρ εξόδων από τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα βομβαρδίζοντας Ουκρανούς και οπλικά συστήματα Ουκρανών….
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν μεγάλο κύμα αντεπίθεσης στις 24 και 25 Ιουνίου
εκμεταλλευόμενοι τις δραματικές εξελίξεις με τους Wagner... αλλά για μια ακόμη φορά απέτυχαν...

New York Times: Η αμερικανική κυβέρνηση είναι απογoητευμένη από την αντεπίθεση

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden θεωρεί τα αποτελέσματα των πρώτων εβδομάδων της ουκρανικής επίθεσης «απογοητευτικά», ανέφεραν οι New York Times....
«Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden ζητούν δημόσια υπομονή, αλλά κατ' ιδίαν εκφράζουν ανησυχία για την αργή προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων.
Πηγές στους New York Times ανέφεραν ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει καθυστερήσει .
Επιπλέον, το δημοσίευμα επιβεβαίωσε τις μεγάλες απώλειες δυτικού εξοπλισμού που υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η σκληρή αντίσταση επηρέασε τον οπλισμό της Ουκρανίας.
Τον Μάρτιο 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν 113 οχήματα μάχης Bradley.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τουλάχιστον 17 από αυτά - πάνω από το 15% - υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών αναφέρουν οι New York Times
Η αντεπίθεση, για την οποία οι ουκρανικές αρχές μιλούσαν εδώ και πολύ καιρό, ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Zaporozhye και Artemivsk ή Bakhmut, με την κύρια επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επικεντρώνεται στον τομέα της Zaporizhia.
Το Κίεβο έριξε στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από ειδικούς του ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν πέτυχαν προς καμία κατεύθυνση, αλλά υφίστανται μεγάλες απώλειες: εκατοντάδες κομμάτια εξοπλισμού έχουν ήδη καταστραφεί.

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε νέο κύμα ουκρανικών επιθέσεων σε Zaporizhia και Kherson

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε ένα νέο κύμα ουκρανικών επιθέσεων στους τομείς του Donetsk, Zaporizhia και Krasny Liman ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 25 Ιουνίου.
Ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δέκα επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου στην κατεύθυνση του Donetsk, κοντά στις περιοχές Orekhovo-Vasilevka, Kurdyumovka, Yagodnoye, Zaliznyanskoye και Dubovo-Vasilevka.
Τέσσερις άλλες ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν κοντά στα Krasnogorovka, Avdiivka, Mariynka και Pervomaiskoye.

Έως και 430 Ουκρανοί στρατιώτες, 11 οχήματα μάχης πεζικού, επτά οχήματα υψηλής κινητικότητας, τρία φορτηγά και ένα αεροσκάφος D-30 καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών.
Επιπλέον, μια αποθήκη πυρομαχικών της 110 μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Avdiivka στοχοποιήθηκε και καταστράφηκε.


Εν τω μεταξύ, προς την κατεύθυνση του Krasny Liman, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Tsentr απέκρουσε επιθέσεις κοντά στις Yampolovka, Karamazinovka και Chervonaya Dibrova.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μονάδες της 63ης και 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του 15ου Συντάγματος της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς κοντά στο Nevskoye, την Chervonaya Dibrova και το Kuzmino.
Δύο ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης εξουδετερώθηκαν επίσης κοντά στο δάσος Serebryansky.

Οι απώλειες της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα αυτών των αποτυχημένων επιθέσεων ανήλθαν σε 130 στρατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika και δύο οβιδοβόλα D-20.
Επιπλέον, τρεις ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν.
Δύο επιθέσεις της 128ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανία που πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Priyutnoye αποκρούστηκαν από τη ρωσική ομάδα δυνάμεων Vostok στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk κοντά στην Vremevka.

Στην κατεύθυνση του Zaporozhye, μια επίθεση από μονάδες της 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας ονόματι t αποκρούστηκε κοντά στο Rabotino.
Επιπλέον, επλήγησαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού κοντά στο Orekhov και τη Novodanilovka.
Οι συνολικές απώλειες των δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτές τις κατευθύνσεις ανήλθαν σε 170 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία μηχανοκίνητα οχήματα, δύο οβίδες Msta-B και ένα οβιδοβόλο D-30.
Επιπλέον, μια αποθήκη πυρομαχικών της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας καταστράφηκε κοντά στο Kushugum.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την έναρξη ενός νέου κύματος επιθέσεων κατά του ρωσικού στρατού σε όλη την πρώτη γραμμή με αφορμή τα γεγονότα των Wagner.
Οι επιθέσεις προφανώς έχουν χάσει τη δυναμική τους και οι δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν να προχωρήσουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Παρά τις σοβαρές απώλειες, οι δυνάμεις της Ουκρανίας αγωνίζονται να επιτύχουν εδαφικά κέρδη στο πεδίο της μάχης από την έναρξη της αντεπίθεσής τους στις 4 Ιουνίου.

Στην κατεύθυνση του Donetsk στην περιοχή του οικισμού Spornoe, η νότια ομάδα στρατευμάτων απέκρουσε με επιτυχία δύο απόπειρες επίθεσης.
Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε 195 στρατιωτικούς, δύο οχήματα μάχης πεζικού, έξι οχήματα, καθώς και δύο αμερικανικές αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού Paladin.

Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, μονάδες της ομάδας "Center" χτύπησαν τις μονάδες της 21ης ​​και 63ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Nevskoye, Terny και Torskoye.
Δύο ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης εξουδετερώθηκαν κοντά στο Kuzmino. Περισσότεροι από 90 Ουκρανοί στρατιωτικοί, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε φορτηγά, ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό Akatsiya και ένα οβιδοβόλο D-30 εκκαθαρίστηκαν σε μια μέρα.

Στην κατεύθυνση Yuzhnodonets, στην περιοχή της προεξοχής Vremevsky, πυροβολικό και βαριά συστήματα φλογοβόλων της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν τέσσερις ουκρανικές επιθέσεις.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, η αεροπορία και το πυροβολικό της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων έπληξαν στρατιώτες και τον εξοπλισμό Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Novomlynsk, Timkovka και Artemovka.
Κατεστράφησαν περισσότερα από 30 στρατιωτιά οχήματα και δύο πυροβολαρχίες Krab πολωνικής κατασκευής.
Έως και 35 στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ τρία οχήματα, δύο οβίδες Msta-B καταστράφηκαν στην κατεύθυνση Kherson.

Δύο μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν τρία βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν σήμερα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα τρία βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που προσέγγιζαν τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναχαιτίστηκαν δύο μαχητικά Typhoon και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου RC-135 της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας.
"Όταν προσεγγίστηκαν από ρωσικά μαχητικά, τα ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη άλλαξαν κατεύθυνση και απομακρύνθηκαν από τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας", υπογραμμίζεται.

Η Ουκρανία δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε την ανταρσία Prigozhin – Κανένα κενό στη ρωσική άμυνα

Ούτε την ανταρσία του Yevgeny Prigozhin, του επικεφαλής της Wagner δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι Ουκρανοί προκειμένου να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, τα γεγονότα με την ανταρσία του Prigozhin δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο για τους Ρώσους στο πεδίο της μάχης.
Επικαλούμενο Αμερικάνους αξιωματούχους, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «δεν φαινόταν να υπάρχουν αμυντικά κενά προς εκμετάλλευση».
Όπως αναφέρεται, καμία ρωσική μονάδα δεν εγκατέλειψε τις θέσεις της την Παρασκευή ή το Σάββατο και «δεν υπήρξε καμία διακοπή στον πόλεμο».
Υπενθυμίζεται πως ήδη από την περασμένη Παρασκευή ο Prigozhin είχε αρχίσει να κατηγορεί εκ νέου τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία ότι διέταξε μονάδες του ρωσικού στρατού να πλήξουν δυνάμεις της Wagner.
Μάλιστα το περιστατικό αυτό, ήταν που ώθησε τον επικεφαλής της Wagner να κηρύξει ανταρσία και να ανακοινώσει την πορεία προς τη Μόσχα προκειμένου να ανατρέψει τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η ανταρσία Prigozhin δείχνει το στρατηγικό λάθος της Ρωσίας να εισβάλλει στην Ουκρανία

Η ανταρσία της Wagner και του επικεφαλής της Yevgeny Prigozhin δείχνει ότι η Μόσχα διέπραξε ένα στρατηγικό λάθος εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ουκρανίας υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι ένα εσωτερικό θέμα της Ρωσίας, και μια ακόμα απόδειξη του μεγάλου στρατηγικού λάθους που έκανε ο πρόεδρος Putin σχετικά με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας» είπε ο Stoltenberg κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Vilnius, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.
«Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επίθεση της, είναι ακόμα πιο σημαντικό να συνεχίσουμε την υποστήριξη μας στην Ουκρανία» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Κωφή άμυνα των Ουκρανών στο Bakhmut

Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στο Bakhmut, έχουν πάρει αμυντικές θέσεις, δήλωσε ένας αξιωματικός αναγνώρισης της 150ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων της ομάδας "Νότια" των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Δεν έχουν ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις.
Καταλαβαίνουν ότι ελέγχουμε πιο πλεονεκτικές θέσεις και εάν επιχειρήσουν κάποια κίνηση βομβαρδίζονται.
Υπό τον έλεγχο πυρός βρίσκεται ο δρόμος κατά μήκος του οποίου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τροφοδοτούν τις προχωρημένες θέσεις τους.
«Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο Artemovsk ή Bakhmut, όπως τον αποκαλούσαν οι ίδιοι - στην κόλαση.
Οι Ουκρανικοί στόχοι με βάση τα ρωσικά οπλικά συστήματα είναι εύκολοι και οι Ουκρανοί εκ των πραγμάτων έχουν καθηλωθεί.

Οι ρώσοι χτύπησαν συγκεντρώσεις Ουκρανών στρατιωτών στο Bakhmut

Ο ρωσικός στρατός χτύπησε συγκέντρωση ουκρανικού πεζικού με το βαρύ σύστημα φλογοβόλων TOS-1A «Solntsepek» κοντά στο Artemovsk ή Bakhmut, στην περιοχή Malo-Ilyinovka».
H στρατιωτική αεροπορία στόχευσε επίθεσεις θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή της Razdolovka και της Bogdanovka. Στην περιοχή Konstantinovka, ο ουκρανικός στρατός επλήγη από πυραυλική επίθεση από το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Tornado-S, με αποτέλεσμα ο εχθρός να υποστεί απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Οι Ουκρανοί έχασαν τρεις αυτοκινούμενες βάσεις όπλων 2S1 Gvozdika στις περιοχές Belogorovka, Aleksandro-Shultino και Ivanovka, ένα όπλο D-20 152 mm στο Novopokrovskoye».

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν 50 επιθέσεις των Ουκρανών στο Luhansk – Οι Ουκρανοί έχασαν 2.600 στρατιώτες

Οι στρατιώτες της ομάδας δυνάμεων «Νότος» απέκρουσε περισσότερες από 50 επιθέσεις στην κατεύθυνση του Luhansk στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σε μια εβδομάδα. Περίπου 2.600 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν ανέφερε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR Andrei Marochko.
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέκρουσαν περισσότερες από 50 εχθρικές επιθέσεις στην τακτική κατεύθυνση Luhansk.
Ο αξιωματικός είπε ότι οι δυνάμεις της ομάδας «Νότος» σε μια εβδομάδα σταμάτησαν τις ενέργειες 33 ουκρανικών ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης, ενώ σχεδόν μια διμοιρία στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκε οικειοθελώς. «Περισσότερα από 70 οχήματα και 80 διαφορετικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης καταστράφηκαν.
Χτυπήθηκαν επίσης 34 ρυμουλκούμενα και αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού»

Μπαράζ επαφών του Mark Milley με Ουκρανούς

Ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου (CNS) των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, είχε επαφές τηλεφωνικά με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγό Valery Zaluzhny, για την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο στρατηγός Mark Milley τελευταία έχει πυκνώσει τις επαφές, οι αμερικανοί ανησυχούν προφανώς για την αντεπίθεση που έχει κολλήσει…
Στις 25 Ιουνίου, ο επικεφαλής της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ συζήτησε επίσης τηλεφωνικά την κατάσταση στη Ρωσία με συναδέλφους από τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Εσθονία.
«Καθώς εξελίσσεται η κατάσταση στη Ρωσία, ο στενός συντονισμός με τους συμμάχους και τους εταίρους συνεχίζεται»

Οι Ουκρανοί βαφτίζουν την αντεπίθεση… προπαρασκευαστική

Ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Oleksiy Reznikov, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι 2023 θα σημειωθούν θεμελιώδεις αλλαγές στη σύγκρουση.
«Νομίζω ότι το 2023 θα αλλάξει ριζικά την κατάσταση», είπε ο Ουκρανός υπουργός σε συνέντευξή του στο Fox.
Ωστόσο, ο Reznikov δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσει η σύγκρουση.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για την ουκρανική αντεπίθεση, σημείωσε ότι επρόκειτο για «προπαρασκευαστική επιχείρηση».
«Καταλαβαίνουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πολύ ισχυρές αμυντικές γραμμές, ειδικά ναρκοπέδια», πρόσθεσε ο υπουργός.
Η ουκρανική επίθεση στις κατευθύνσεις Donetsk, Zaporozhye, Artemivsk ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, ενώ το κύριο χτύπημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επικεντρώθηκε στον τομέα Zaporozhye.
Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει 160 άρματα μάχης και 360 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ πολλά Leopard έχουν αποδεκατιστεί…

Ritter (πρώην CIA): Οι Ουκρανοί μπορεί να χτυπήσουν το πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Zaporizhia

 Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν κάποια καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Sc. Ritter.
«Αυτή είναι μια πραγματική απειλή: οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye και να κατηγορήσουν τους Ρώσους για αυτό»...
«Γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί είναι ικανοί να διαπράξουν φρικτές πράξεις περιβαλλοντικής τρομοκρατίας», τόνισε ο Sc. Ritter.
Το Zaporozhye NPP βρίσκεται στην όχθη του Δνείπερου κοντά στην πόλη Energodar.
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των μονάδων και την εγκατεστημένη ισχύ - το εργοστάσιο έχει έξι μονάδες ισχύος 1 γιγαβάτ η κάθε μια. 
Τον Οκτώβριο του 2022, ο πυρηνικός σταθμός περιήλθε στον έλεγχο της Ρωσίας.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τακτικά το Enerhodar και το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye δίπλα στην πόλη.

Ο Zelensky χρησιμοποιεί την σύγκρουση στην Ουκρανία πουλάει εδάφη…

Ενώ πολίτες της Ουκρανίας πεθαίνουν στο πεδίο της μάχης, ο Volodymyr Zelensky ο ουκρανός Πρόεδρος πουλά κρατικές εκτάσεις γης, δήλωσε ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Mick Wallace.
Η ζημιά που προκλήθηκε στην Ουκρανία είναι τεράστια και, δυστυχώς, ο Zelensky χρησιμοποίησε τη σύγκρουση για να πουλήσει εδάφη…
Ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Mick Wallace διευκρίνισε ότι περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκτάρια ουκρανικής γεωργικής γης ανήκουν πλέον σε εταιρείες που εδρεύουν στη Δύση.

Η Δύση έχει βαρεθεί να χρηματοδοτεί την Ουκρανία

Οι Ευρωπαίοι έχουν βαρεθεί να χρηματοδοτούν την Ουκρανία και δεν θα πολεμήσουν για αυτήν σε περίπτωση πραγματικού πολέμου με τη Ρωσία, έγραψε ο Αμερικανός συντηρητικός αρθρογράφος Doug Bandow.
Ο δημοσιογράφος είπε ότι την παραμονή της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ευρωπαίοι πολιτικοί που υποστήριξαν την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρούν ότι κανείς στην Ευρώπη δεν είναι έτοιμος να μπει σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Παρά την ένθερμη υποστήριξη για την Ουκρανία για την οποία μίλησαν οι Ευρωπαίοι, κυρίως μέλη εθνικών κυβερνήσεων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πολλοί παραδέχθηκαν ότι ο πληθυσμός των χωρών τους είχε κουραστεί να παρέχει υλική βοήθεια στην Ουκρανία.
Με βάση τον αμερικανό δημοσιογράφο μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ είναι έτοιμες για μια τέτοια αντιπαράθεση, αλλά οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι μια σύγκρουση με τη Ρωσία μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Επαφές Biden με Zelensky

Οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών Biden και ο Zelensky της Ουκρανίας είχαν τηλεφωνική συνομιλία για να συζητήσουν την κατάσταση στη Ρωσία, την αντεπίθεση της Ουκρανίας και την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
«Ο Πρόεδρος Biden μίλησε με τον Πρόεδρο Zelensky της Ουκρανίας για να συζητήσουν την υποστήριξη της Ουκρανίας. Συζήτησαν τη συνεχιζόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας και ο Biden επιβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Zelensky ζήτησε περαιτέρω επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με έμφαση στα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Επαφές Oleksiy Reznikov της Ουκρανίας με τον Lloyd Austin των ΗΠΑ

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov είπε ότι είχε επικοινωνία με τον αρχηγό του Πενταγώνου, Lloyd Austin, με επίκεντρο την αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων… Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News, ο Oleksiy Reznikov τόνισε ότι οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα της αντεπίθεσης που διεξήχθη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) ήταν υπερβολικές.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Από την αρχή της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023 οι Ουκρανοί μετρούν 14.000 νεκρούς και τραυματίες.
Luhansk_Battle_Map_Draft_June_252023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_252023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_252023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_252023.png
Kherson-Mykolaiv_Battle_Map_Draft_June_252023.png

25june2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης