Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Δεν έχετε δει τίποτα από την αντεπίθεση μας – Δεν έχουν εμπλακεί οι ταξιαρχίες της …Δύσης

Ουκρανία: Δεν έχετε δει τίποτα από την αντεπίθεση μας – Δεν έχουν εμπλακεί οι ταξιαρχίες της …Δύσης
Όταν αυτή θα συμβεί, θα την δείτε υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Alexei Reznikov την κριτική που ασκείται για την αργή πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα στο βασικό της σκέλος.
«Τα κύρια γεγονότα της ουκρανικής αντεπίθεσης δεν έχουν έρθει ακόμα.
Όταν συμβεί, θα τα δείτε όλα.
Όλοι θα δουν τα πάντα» υποστήριξε σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Reznikov.
Όπως είπε ο Reznikov, οι κύριες εφεδρείες και δυνάμεις του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων ταξιαρχιών που έχουν εκπαιδευτεί στη Δύση και που έχουν εξοπλιστεί με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ, δεν έχουν ακόμα εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 με 12 Ιουλίου στη Λιθουανία, αναγνωρίζοντας πως είναι δύσκολο για την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο διαρκεί ο πόλεμος.
«Κατανοούμε ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης είναι απίθανο να ληφθεί ομόφωνη πολιτική απόφαση, αν και είναι εφικτό να σταλεί ένα σαφές μήνυμα και να διατυπωθεί μια ξεκάθαρη πρόθεση» επισήμανε ο Reznikov.
Σημειώνεται ότι ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει περίπου 130 τετραγωνικά χιλιόμετρα όταν οι Ρώσοι έχουν υπό τον έλεγχο τους περίπου 604.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι από τις 4 Ιουνίου, όταν και άρχισε η ουκρανική αντεπίθεση, οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 13.000 νεκρούς στρατιώτες ενώ χάσει 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης