Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lavrov αποκαλύπτει το σχέδιο της Δύσης: Θέλουν πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία... για να στείλουν θανατηφόρα όπλα

Ο Lavrov αποκαλύπτει το σχέδιο της Δύσης: Θέλουν πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία...  για να στείλουν θανατηφόρα όπλα
Η στάση των Δυτικών είναι σχιζοφρενική υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
(upd) Σχιζοφρενική χαρακτηρίζει τη στάση των Δυτικών όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστηρίζει πως αυτό που επιδιώκουν πλέον είναι να «παγώσει» η σύγκρουση στην Ουκρανία, έτσι ώστε να αγοράσουν «χρόνο» προκειμένου να μπορέσουν να στείλουν στους Ουκρανούς όσο το δυνατόν περισσότερα και πιο θανατηφόρα όπλα.
«Η εκτίμησή μου είναι ότι προσπαθούν να παγώσουν προσωρινά αυτή τη σύγκρουση, να επιτύχουν κάποιου είδους εκεχειρία και να αγοράσουν χρόνο για να αναδιοργανώσουν στρατιωτικά την Ουκρανία.
Να δημιουργήσουν μια νέα στρατιωτική υποδομή, να της μεταφέρουν νέα θανατηφόρα όπλα μεγάλου βεληνεκούς» είπε ο Lavrov κάνοντας λόγο για ένα σενάριο που προωθούν Αμερικάνοι πολιτικοί επιστήμονες.

Η προτροπή του Foreign Affairs

Μάλιστα ο Lavrov επικαλέστηκε πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Foreign Affairs που, όπως είπε, προώθησε «ακριβώς αυτό το σενάριο».
«Κάντε ανακωχή, πάρτε μια ανάσα.
Ναι, η Ρωσία θα έχει επίσης μια ανάσα, αλλά ολόκληρη η Δύση είναι πίσω από την Ουκρανία, οπότε οι δυτικές χώρες θα την κάνουν πολύ πιο δυνατή και τότε θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε όλους τους ίδιους στόχους που αναφέρονται στο σχέδιο Zelensky».
Η δημαγωγία δεν παρενέβη ποτέ στη διπλωματία για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
Για αυτό υπάρχουν οι διπλωμάτες, για να διακρίνουν κάποιες τεχνητές προσεγγίσεις από την πραγματικότητα» τόνισε ο Lavrov.

Είναι σχιζοφρενείς

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Lavrov υποστήριξε πως τα κράτη της Δύσης υιοθετούν μια «σχιζοφρενική» προσέγγιση της σύγκρουσης, αναφέροντας πως αυτό που ήθελαν αρχικά οι Δυτικοί, ήταν να δουν τη Ρωσία να χάνει στο πεδίο της μάχης και οι ηγέτες της να δικάζονται και μετά να κινήσουν τις διαδικασίες για διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Η τοποθέτηση αυτή του Lavrov έγινε στο πλαίσιο σχολιασμού των δηλώσεων του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Anthony Blinken, ο οποίος πρόσφατα έκανε λόγο για την ανάγκη να τερματίσει ο πόλεμος στην Ουκρανία «με διπλωματικά μέσα, μέσω διαπραγματεύσεων».
Ωστόσο, όπως είπε ο Lavrov, την ίδια στιγμή η Δύση μιλά συνέχεια για την ανάγκη να νικηθεί η Ρωσία.

Περίεργη η δήλωση Blinken

«Είναι μια περίεργη δήλωση» είπε ο Lavrov αναφερόμενος στις δηλώσεις του Blinken.
«Όλα αυτά λέγονται σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, των επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, των ηγετών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίοι λένε: «Η Ουκρανία πρέπει πρώτα να κερδίσει και να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη αντιπαράθεση και μόνο τότε θα αποφασίσουμε να διαπραγματευτούμε.
Είναι μια σχιζοφρενική κατάσταση όταν λένε ότι όλα θα ολοκληρωθούν με διαπραγματεύσεις, αλλά θα πρέπει πρώτα η Ρωσία να ηττηθεί» είπε ο Lavrov.

Η βάση … διαπραγμάτευσης

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη βάση που θέλει να διαπραγματευτεί η Δύση.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το ΝΑΤΟ, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν δηλώσει σταθερά, επανειλημμένα και ασυμβίβαστα ότι η μόνη βάση για τις διαπραγματεύσεις είναι η περιβόητη φόρμουλα ειρήνης του Zelensky, η οποία αποτελείται από 10 σημεία.
Υπάρχουν ουδέτερα πράγματα εκεί, μπανάλ, θα έλεγα, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί περιλαμβάνονται εκεί» ανέφερε ο Lavrov, φέρνοντας ως παράδειγμα τα όσα προβλέπονται για την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια.
«Είναι δηλαδή τα ίδια πράγματα που έχουν υπονομευτεί από τις δυτικές κυρώσεις» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος αναφερόμενος στις προβλέψεις αυτού του σχεδίου για να επέλθει ειρήνη, είναι πως «η Ρωσία πρέπει πρώτα να πάει στα σύνορα του 1991, να πάει στο δικαστήριο, να πληρώσει αποζημιώσεις και μόνο όταν υλοποιηθούν αυτές οι «προβλέψεις» να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ειρήνη.

Θα βγούμε πιο δυνατοί από την ανταρσία Prigozhin

Αναφερόμενος στην ανταρσία του Prigozhin, ο Lavrov υποστήριξε ότι η Ρωσία θα βγει πιο δυνατή από αυτή.
«Η Ρωσία πάντα ξεπερνά τα προβλήματα της.
Βγαίνει ισχυρότερη.
Αυτό θα γίνει και τώρα.
Η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει» υπογράμμισε ο Lavrov, ο οποίος διέψευσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας σκοπίμως στοχοθετούν αμάχους στην Ουκρανία και υποστήριξε ότι στοχοθετούν μόνο στρατιωτικές υποδομές ή άλλους στρατιωτικούς στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης