Τελευταία Νέα
Διεθνή

Milley (Γενικό Επιτελείο ΗΠΑ): «Χελώνα» η αντεπίθεση της Ουκρανίας, εξελίσσεται δραματικά αργά

Milley (Γενικό Επιτελείο ΗΠΑ): «Χελώνα» η αντεπίθεση της Ουκρανίας, εξελίσσεται δραματικά αργά
Μέχρι τις 13 Ιουνίου ενδεικτικά – διάστημα 4 με 13 Ιουνίου - η Ουκρανία είχε χάσει 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα από την έναρξη της λεγόμενης αντεπίθεσης
Η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι πιο αργή από ότι αναμενόταν, δήλωσε ο Mark Milley, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός στρατός και επικεφαλής όλων των όπλων των ΗΠΑ σημείωσε ότι λαμβάνει καθημερινά αναφορές για γεγονότα γύρω από την Ουκρανία.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τη διαδικασία προώθησης των ουκρανικών δυνάμεων «πολύ περίπλοκη και πολύ μακρά».
Η ουκρανική επίθεση στις κατευθύνσεις Donetsk, Zaporozhye, Artemivsk ή Bakhmut ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, ενώ το κύριο χτύπημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επικεντρώθηκε στον τομέα Zaporozhye.
Η Ουκρανία έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του Leopard.
Μέχρι τις 13 Ιουνίου ενδεικτικά – διάστημα 4 με 13 Ιουνίου - η Ουκρανία είχε χάσει 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα από την έναρξη της λεγόμενης αντεπίθεσης και μόνο στον τομέα του Orekhovsk την τελευταία εβδομάδα έχασε 41 άρματα μάχης και 102 τεθωρακισμένα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης