Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έκρηξη AfD στη Θουριγγία – Πρώτο κόμμα με 34%, δεύτεροι με 21% οι Χριστιανοδημοκράτες

Γερμανία: Έκρηξη AfD στη Θουριγγία – Πρώτο κόμμα με 34%, δεύτεροι με 21% οι Χριστιανοδημοκράτες
Εξαφανισμένοι οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Scholz, περιορίζονται στο 10%
Σχετικά Άρθρα
Την εκρηκτική άνοδο που καταγράφει το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο κρατίδιο της Θουριγγίας έρχεται να επιβεβαιώσει μια ακόμα δημοσκόπηση, η οποία αποτυπώνει την ισχυρότατη δυναμική που καταγράφει το AfD έναντι των υπόλοιπων κομμάτων του γερμανικού πολιτικού συστήματος.
Μόλις πριν μια εβδομάδα ο υποψήφιος του AfD, Robert Stuhlmann εξελέγη περιφερειάρχης στο Sonneberg της Θουριγγίας – ο πρώτος περιφερειάρχης που έχει εκλέξει το AfD στη Γερμανία – ενώ την περασμένη Κυριακή το AfD κατέγραψε μια ακόμα εκλογική νίκη στη Σαξονία, με τον 42χρονο Hannes Loth να εκλέγεται δήμαρχος της κωμόπολης Ράγκουν- Γιέσνιτς (πρόκειται για τον πρώτο δήμαρχο κωμόπολης που εκλέγει το AfD).

Τεράστιο προβάδισμα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Infratest dimap, το AfD λαμβάνει το 34% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αυτό που λάμβανε πέρσι η Εναλλακτική για τη Γερμανία.
Ακολουθούν στη δεύτερη θέση και με 13 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά οι Χριστιανοδημοκράτες με ποσοστό 21% (μειωμένο κατά 1% σε σχέση με πέρσι) και έπονται το αριστερό Die Linke με 20% (μείον 2%), οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Olaf Scholz με 10%, οι Πράσινοι με 5% και το Φιλελεύθερο FDP με 4%, ποσοστό που υπολείπεται του ορίου του 5% που είναι απαραίτητο για την είσοδο τους στο τοπικό Κοινοβούλιο.
Είναι χαρακτηριστικό πως το ποσοστό των τριών κομμάτων που σχηματίζουν τη σημερινή κυβέρνηση της Γερμανίας (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι) υπολείπεται κατά 15 ποσοστιαίων μονάδων του AfD.111111111.JPG
Δεύτερο με 21% σε όλη τη Γερμανία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση, το AfD λαμβάνει το 21% στην πρόθεση ψήφου σε όλη τη Γερμανία, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση πίσω από το CDU που έχει το προβάδισμα με 25,5%.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Σοσιαλδημοκράτες είναι στην τρίτη θέση με 19% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 14,5% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με 6,5%.
12111.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης