Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για Zaporizhia - Πολίτες εγκαταλείπουν την περιοχή - ΝΑΤΟ: Δεν φοβόμαστε επίθεση στον πυρηνικό σταθμό

Συναγερμός για Zaporizhia - Πολίτες εγκαταλείπουν την περιοχή - ΝΑΤΟ: Δεν φοβόμαστε επίθεση στον πυρηνικό σταθμό
Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έστειλε στην Ελλάδα το το αεροσκάφος Boeing WC-135R Constant Phoenix, το οποίο καταγράφει τα επίπεδα ραδιενέργειας
(upd) Συναγερμός έχει σημάνει στη διεθνή κοινότητα για το ενδεχόμενο επιθέσεων στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, καθώς το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται, με τη Ρωσία να προειδοποιεί για ουκρανικό τρομοκρατικό χτύπημα και την Ουκρανία γα ρωσική προβοκάτσια.
Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί είναι το γεγονός ότι Ουκρανοί πολίτες εγκαταλείπουν την περιοχή προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, φοβούμενοι μια πιθανή επιχείρηση «ψευδούς σημαίας» (false flag) όπως λέγεται, ήτοι μια ρωσική προβοκάτσια., όπως μετέδωσε το Sky News.
Ωστόσο, το ΝΑΤΟ είναι καθησυχαστικό... Δεν περιμένουμε επίθεση, διεμήνυσε.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πληροφορία ότι η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε στις 30 Ιουνίου να στείλει στην Ελλάδα το το αεροσκάφος Boeing WC-135R Constant Phoenix, το οποίο καταγράφει τα επίπεδα ραδιενέργειας, τροφοδότησε νέα σενάρια.
Το αεροσκάφος, το οποίο διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στο ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986, προσγειώθηκε στην Κρήτη την 1η Ιουλίου, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες.
Το Πεντάγωνο δεν απάντησε στα αιτήματα για σχόλια, ενώ η Πολεμική Αεροπορία σημείωσε ότι το αεροσκάφος αναπτύσσεται τακτικά στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Το ΝΑΤΟ δεν φοβάται…

Το ΝΑΤΟ δεν έχει πληροφορίες για επικείμενη επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Mircea Geoanė.
«Παρακολούθησα τις δηλώσεις που έγιναν και από τις δύο πλευρές.
Δεν έχουμε πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν το αναπόφευκτο τέτοιων ενεργειών, οι οποίες θα συνιστούσαν ανεύθυνες ενέργειες.
Ανησυχούμε, αλλά δεν έχουμε αντιληφθεί προετοιμασία για επικείμενη επίθεση» είπε ο Geoanė σε συνέντευξή του στο ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι Digi 24, σχολιάζοντας τις φήμες για πιθανή επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
Όπως σημείωσε, στο έδαφος της Ουκρανίας βρίσκονται ειδικοί της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, οι οποίοι επίσης δεν είπαν τίποτα για πιθανή επίθεση.

Αλληλοκατηγορίες Ρωσίας - Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κλιμάκωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας την προειδοποίηση ότι η Ρωσία ενδέχεται να σχεδιάζει σαμποτάζ στον πυρηνικό σταθμό, τον οποίο οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταλάβει από την έναρξη του πολέμου.

«Προειδοποίησα τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, ότι τα κατοχικά στρατεύματα προετοιμάζουν επικίνδυνες προκλήσεις στον πυρηνικό σταθμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ζελένσκι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.
«Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό τον μέγιστο έλεγχο, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ- ΙΑΕΑ)», προσέθεσε.
Το Κρεμλίνο απάντησε την Τετάρτη ότι η απειλή ουκρανικής δολιοφθοράς στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia είναι υψηλή, αλλά λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της.
«Η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη.
Η απειλή δολιοφθοράς από καθεστώς του Κιέβου είναι πραγματικά μεγάλη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως το Κίεβο με την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος στην Kakhovka, απέδειξε πως δεν σταματά πουθενά.
«Η προγραμματισμένη δολιοφθορά από το Κίεβο στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες» επισήμανε ο Peskov, τονίζοντας ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της δολιοφθοράς που σχεδιάζει το Κίεβο.

Rogov (Ρωσία): Οι Ουκρανοί επιχειρούν ξανά στην Zaporizhia - Εχθρική επίθεση στην περιοχή Vasilyevka

Η Ουκρανία επιχειρεί επίθεση στο τμήμα Zaporozhye ή Zaporizhia της πρώτης γραμμής κοντά στον Vasilyevka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν επίθεση στην περιοχή της πόλης Vasilyevka στην περιφέρεια Zaporozhye, δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» (We are Together with Russia), Vladimir Rogov.
«Εχθρική επίθεση στην περιοχή Vasilyevka του μετώπου Zaporozhye.
Μία ομάδα ουκρανικών δυνάμεων επιτέθηκε κατά μέτωπο στις θέσεις μας στην περιοχή του οικισμού Zherebyanky.
Σε εξέλιξη βρίσκεται βομβαρδισμός από το πυροβολικό.
Οι όλμοι χρησιμοποιούνται εντατικά».
Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε καθεστώς ενεργητικής άμυνας τόνισε ο Rogov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης