Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noam Κatz για την επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ: Επιβεβαίωση της δύναμης της στρατηγικής εταιρικής Ελλάδας – Ισραήλ

Noam Κatz για την επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ: Επιβεβαίωση της δύναμης της στρατηγικής εταιρικής Ελλάδας – Ισραήλ
Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών ξένης κυβέρνησης στη χώρα μας, μετά την ορκωμοσία της ελληνικής κυβέρνησης
Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ στην Αθήνα, Eli Cohen, επιβεβαιώνει τη δύναμη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ισραηλινός πρέσβης Noam Κatz.
«Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Eli Cohen έφτασε σήμερα στην Αθήνα για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση και συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του.
Η επίσκεψη αυτή επιβεβαιώνει τη δύναμη της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και της στρατηγικής εταιρικής τους σχέσης, την αυξανόμενη συνεργασία τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και την ενίσχυση των περιφερειακών συνεργασιών» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρέσβης.
Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών ξένης κυβέρνησης στη χώρα μας, μετά την ορκωμοσία της ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως επισήμανε σε ανάλογο πνεύμα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Eli Cohen αμέσως μετά τη συνάντησή τους, με τη σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού ομολόγου του, «επισφραγίζεται η κοινή μας βούληση για διεύρυνση της στενής στρατηγικής μας σχέσης, μιας στρατηγικής σχέσης η οποία βασίζεται σε κοινές σταθερές και αξίες, όπως η καταπολέμηση του αντισημιτισμού, στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, καθώς και στο κοινό μας όραμα για την παγίωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης