Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις Κίνας για τα πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία: Ανεύθυνες οι ΗΠΑ

Αντιδράσεις Κίνας για τα πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία: Ανεύθυνες οι ΗΠΑ
Θα υπάρξουν ανθρωπιστικά προβλήματα στη ζώνη της σύγκρουσης αναφέρει η Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Για ανευθυνότητα κατηγορεί τις ΗΠΑ η Κίνα σχετικά με την αποστολή πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, αναφέροντας πως αυτά ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ανθρωπιστικά προβλήματα στη ζώνη των συγκρούσεων.
«Η Κίνα σημειώνει ότι η σχετική απόφαση των ΗΠΑ έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.
Πολλά κράτη έχουν ξεκάθαρα εκφράσει την αντίθεση τους σε αυτό.
Η ανεύθυνη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς μπορεί να προκαλέσει ανθρωπιστικά προβλήματα» επισημαίνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Mao Ning.
Όπως είπε ο Κινέζος αξιωματούχος, είναι απαγορευτικό να ρίχνεις περισσότερο λάδι στην φωτιά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πυρά και από τη ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ

Τα πυρά του κατά των ΗΠΑ για την αποστολή πυρομαχικών διασποράς εξαπέλυσε και η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, η οποία έκανε λόγο πως η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχθηκε πως διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Ρωσία.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του John Kirby, διευθυντή Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, η ρωσική πρεσβεία υποστηρίζει ότι ο «ο αξιωματούχος ομολόγησε de facto ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης.
Δήλωσε ανοιχτά ότι οι άμαχοι θα πέσουν θύμα των πυρομαχικών διασποράς.
Σύμφωνα με τη διεστραμμένη άποψη του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, αυτό κάνει λιγότερο κακό από τις ενέργειες της Ρωσίας» τονίζει η ρωσική πρεσβεία.
«Εάν υπάρχει κάποια λογική πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει πυρομαχικά διασποράς, αυτό συνοψίζεται στο "δεν θα γίνει χειρότερο".
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να καταστρέψουν τη ζωή μακριά από τα σύνορά τους με τα χέρια των Ουκρανών» υποστηρίζει η ρωσική πρεσβεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης