Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί αλλάζουν τακτική μετά την αποτυχία: Επιχειρούν σε μικρές ομάδες, αποσύρουν μεγάλες δυνάμεις

Οι Ουκρανοί αλλάζουν τακτική μετά την αποτυχία: Επιχειρούν σε μικρές ομάδες, αποσύρουν μεγάλες δυνάμεις
Σκληρές μάχες γύρω από το Bakhmut, αδύνατη ακόμα η αποναρκοθέτησή του
Σχετικά Άρθρα
Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση τους που τους έχει αποφέρει ελάχιστα εδαφικά κέρδη αλλά τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και σε στρατιωτικό εξοπλισμό, οι Ουκρανοί φέρονται πως αλλάζουν τη στρατηγική τους στο μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων, αποσύροντας πλέον τη … λογική χρήσης μεγάλων δυνάμεων και περνώντας σε στρατιωτικές ενέργειες που εκτελούνται από μικρές ομάδες.
«Ο εχθρός δεν ρίχνει πια τόσο μεγάλες δυνάμεις όπως έπραξε στην αρχή της αντεπίθεσης του.
Πλέον, προσπαθεί να επιχειρεί σε μικρές ομάδες.
Αλλά οι μονάδες μας είναι έτοιμες και για αυτό.
Και τους αντιμετωπίζουν με επιτυχία» υπογράμμισε μιλώντας το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 o Denis Pushilin, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

Δεν μπορεί να αποναρκοθετηθεί ακόμα το Bakhmut

Αναφερόμενος στο Bakhmut, εκεί που οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι έχουν μια αποφασιστική προέλαση στο νότιο μέτωπο της πόλης, ο Pushilin υποστήριξε πως δεν μπορούν ακόμα να γίνουν ενέργειες απομάκρυνσης των ναρκών λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών των Ουκρανών.
«Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν με χαοτικό ρυθμό το Bakhmut.
Ο εχθρός καθυστερεί όσο μπορεί την έναρξη των εργασιών των δημόσιων υπηρεσιών και της προγραμματισμένης αποναρκοθέτησης» τόνισε ο Pushilin.

Ουκρανία: Κάνουμε πρόοδο

Πάντως, οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως οι δυνάμεις τους προωθούνται και κάνουν πρόοδο στις θέσεις γύρω από την πόλη.
Υπενθυμίζεται πως ύστερα από μάχες περίπου ενός έτους, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν τον περασμένο Μάιο να κατακτήσουν το Bakhmut.

Να καταστραφούν τα πυρομαχικά διασποράς

Αναφερόμενος στην αποστολή πυρομαχικών διασποράς από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, ο Pushilin υπογράμμισε πως αυτός ο οπλισμός πρέπει να καταστραφεί, πριν αυτά φτάσουν στο μέτωπο.
«Οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα πρέπει να εντείνουν τα αντίμετρα και να εντοπίσουν αυτούς τους πυραύλους, μόλις φτάσουν στην Ουκρανία.
Προφανώς και είναι καλύτερο να δράσεις προληπτικά και να καταστρέψεις όσο αυτά θα ετοιμάζονται για να χρησιμοποιηθούν» είπε ο Pushilin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης