Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Wagner παραδίδει τα όπλα στο Ρωσικό Στρατό - Η τελευταία πράξη της αποτυχημένης ανταρσίας

Ρωσία: Η Wagner παραδίδει τα όπλα στο Ρωσικό Στρατό - Η τελευταία πράξη της αποτυχημένης ανταρσίας
Ολοκληρώνεται η παράδοση των όπλων της Wagner στον τακτικό στρατό της Ρωσίας σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
Η μισθοφορική ομάδα Wagner ολοκληρώνει την παράδοση των όπλων της στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη (12/7) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περισσότερες από δύο εβδομάδες αφότου η ομάδα οργάνωσε μια σύντομη ένοπλη ανταρσία.
Το υπουργείο δήλωσε ότι η Wagner έχει παραδώσει περισσότερα από 2.000 κομμάτια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων τανκς και ρουκετών, και περισσότερους από 2.500 τόνους πυρομαχικών.
Η παράδοση ακολουθεί την συμφωνία με το Κρεμλίνο, βάσει της οποίας η Wagner και ο ηγέτης της Prigozhin προχώρησαν σε ειρήνευση μετά την αποτυχημένη ανταρσία.
Στους μισθοφόρους της Wagner, που συμμετείχαν σε μερικές από τις σκληρότερες μάχες του πολέμου στην Ουκρανία, δόθηκε η επιλογή να ενσωματωθούν στο τμήμα της Λευκορωσίας, να ενταχθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ανταρσίας 23-24 Ιουνίου, οι μισθοφόροι πήραν τον έλεγχο της νότιας ρωσικής πόλης Ροστόφ-ον-Ντον και κατέρριψαν απροσδιόριστο αριθμό στρατιωτικών ελικοπτέρων, σκοτώνοντας τους πιλότους τους, καθώς προχωρούσαν προς τη Μόσχα.
Ο Prigozhin είχε πει τότε οι ενέργειες των ανδρών του αποσκοπούσαν ως διαμαρτυρία ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε τη διαφθορά και την ανικανότητα της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας στον χειρισμό του πολέμου της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης