Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προελαύνει σε Kupyansk, σφαγή Ουκρανών σε Zaporizhia - Putin: Στόχος προτεραιότητας τα δυτικά άρματα μάχης

Η Ρωσία προελαύνει σε Kupyansk, σφαγή Ουκρανών σε Zaporizhia - Putin: Στόχος προτεραιότητας τα δυτικά άρματα μάχης
Οι Ουκρανοί παρέλαβαν τα πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ
(upd 13) Και ενώ στην Δύση μιλούν για την Ουκρανική προέλαση, που έχει αποτύχει… σε όλα τα μέτωπα αφού και δυτικά του Bakhmut, οι Ρώσοι αντεπιτίθενται… στα βόρεια στο Kupyansk, Kreminna… οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν κανονικά… αποδεκατίζοντας τους Ουκρανούς…
Οι ρώσοι καταλαμβάνουν το Torske στην βόρεια Ουκρανία που έχασαν τον Οκτώβριο 2022
Στα νότια στην Zaporizhia συντελείται μια σφαγή αφού εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι απώλειες… οι Ουκρανοί δεν θα έχουν στρατιώτες να αμυνθούν…
Πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι η αποτυχία της αντεπίθεση, είναι η αιτία για το φιάσκο στο ΝΑΤΟ… η Ουκρανία πήρε υποσχετικές και όπλα… που θα τα έπαιρνε χωρίς να χρειάζεται η Σύνοδος Κορυφής…

Putin: Τα δυτικά άρματα μάχης δεν θα αλλάξουν τίποτα στο πεδίο της μάχης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι παραδόσεις νέων όπλων στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν τίποτα στο πεδίο της μάχης αλλά το μόνο που θα κάνουν είναι να κλιμακώσουν περαιτέρω τη σύγκρουση.
Τα άρματα μάχης των Δυτικών θα είναι "στόχος προτεραιότητας" για τις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν εκεί, τόνισε λέγοντας ότι ο αντίκτυπος των δυτικών πυραύλων στη σύγκρουση στην Ουκρανία "δεν είναι καθοριστικός".
"Προκαλούν ασφαλώς ζημιές αλλά τίποτε το καθοριστικό δεν σημειώνεται στις εμπόλεμες περιοχές όπου χρησιμοποιήθηκαν αυτοί.
Το ίδιο ισχύει για τα άρματα μάχης ξένης κατασκευής", που παρέχουν οι δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Putin μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.
Επανέλαβε την αντίθεσή του στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι αυτή μπορεί να επιδεινώσει τις διεθνείς εντάσεις και να απειλήσει την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.
"Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα βελτιώσει την ασφάλεια της Ουκρανίας και ότι, σε γενικές γραμμές, θα κάνει τον κόσμο πολύ πιο ευάλωτο και θα οδηγήσει σε πρόσθετες εντάσεις στη διεθνή σκηνή", υπογράμμισε ο Πούτιν.
Μιλώντας για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, ο Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από τη συμφωνία αυτή έως ότου οι άλλες πλευρές εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι προσπάθειες της Δύσης να εξοπλίσει την Ουκρανία είναι καταδικασμένες

Οι δυτικές προσπάθειες να εξοπλιστεί η Ουκρανία ώστε το Κίεβο να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Αυτό αναφέρεται στις απαντήσεις της επίσημης εκπροσώπου του διπλωματικού τμήματος, Maria Zakharova, στις ερωτήσεις του περιοδικού International Affairs.
H διπλωμάτης τόνισε ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου απεικονίζει εύγλωττα τα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg: «Εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει, δεν έχει νόημα να συζητήσουμε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ».
«Ταυτόχρονα, αναγνωρίζεται ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα κατά τη διάρκεια της» αντεπίθεσης.
«Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, η απάντηση θα πρέπει να είναι η αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο», είπε.
«Ανεξάρτητα από το πώς η Δύση προσπαθεί να οπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και να κατευθύνει τις ουκρανικές, αυτές οι προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Οι προσπάθειες εξάλειψης των απειλών για την ασφάλεια της χώρας μας που προέρχονται από το ουκρανικό έδαφος σίγουρα θα συνεχιστούν» τόνισε ο διπλωμάτης.

Hersh: Οι βόμβες διασποράς δεν θα αλλάξουν τίποτε...

Η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς από την Ουάσιγκτον δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία - και αυτό αποτελεί αντανάκλαση της αποτυχίας της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Αυτή την άποψη διατύπωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh, επικαλούμενος πηγές που δεν κατονομάζονται.
Σύμφωνα με αυτά τα οποία επικαλείται ο Hersh σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς «δεν θα οδηγήσει σε καμία απτή επιτυχία για τα ουκρανικά στρατεύματα».
«Το κύριο πρόβλημα του Biden σε αυτόν τον πόλεμο είναι ότι απέτυχε», είπε η πηγή.
Σημείωσε δε ότι η μεταφορά πυρομαχικών διασποράς υποδηλώνει ότι «αυτό είναι το μόνο που έχει απομείνει» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με την πηγή του δημοσιογράφου, «δεν υπάρχει περίπτωση τα πυρομαχικά διασποράς να αλλάξουν την πορεία» της σύγκρουσης.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την υπόθεση ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο τέλος του καλοκαιριού, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας «θα αντεπιτεθούν».

Απογοητευμένος ο Zelensky - Η κίνηση της Ρωσίας ανέτρεψε όλα τα σχέδια του ΝΑΤΟ

Η αποτυχία της αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού έχει υποχρεώσει το ΝΑΤΟ να κάνει σοβαρές προσαρμογές στα σχέδια του αναφέρει σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η πορτογαλική εφημερίδα VISAO .
«Μπορείτε να καταλάβετε την απογοήτευση του Ουκρανού προέδρου Zelensky, αλλά τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας βιώνουν το ίδιο συναίσθημα.
Οι Ρώσοι αντέχουν, η πρόοδος είναι αργή και σχεδόν ανεπαίσθητη Η τρέχουσα κατάσταση έχει αλλάξει όλους τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπολογισμούς των συμμάχων».
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ σχεδίαζαν να εκτιμήσουν ιδιαίτερα την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά η Ουκρανία δεν έδειξε καμία επιτυχία, αφού η ρωσική άμυνα είναι απροσπέλαστη.
Αντιμέτωπο το ΝΑΤΟ με αυτή τη στρατιωτική αβεβαιότητα, μετέθεσε για το μέλλον την ένταξη της Ουκρανίας…

«Δεν θα ανταλλάξουμε το ουκρανικό έδαφος με την ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Ο Volodymyr Zelensky είπε ότι δεν θα συμφωνούσε ποτέ στην ανταλλαγή ουκρανικών εδαφών για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Θα πω ότι δεν θα ανταλλάξουμε ποτέ κανένα καθεστώς για κανένα από τα εδάφη μας, δεν θα εγκαταλείψουμε τα εδάφη μας. Οι εταίροι μας γνωρίζουν ξεκάθαρα τη θέση μου» απάντησε ο Zelensky.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ νωρίτερα στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους ενέκριναν ένα πολυετές πακέτο στήριξης για την Ουκρανία, αποτελούμενο από τρία στοιχεία.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι το πακέτο περιλαμβάνει ένα πολυετές σχέδιο υποστήριξης για την επίτευξη διαλειτουργικότητας με το ΝΑΤΟ, τη δημιουργία Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και την κατάργηση των προϋποθέσεων για την εκπλήρωση του σχεδίου ένταξης, το οποίο θα μειώσει τη διαδικασία ένταξης από δύο στάδια σε ένα στάδιο.

Πεντάγωνο: Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν προχωρά με την ταχύτητα που θέλαμε

Η ουκρανική αντεπίθεση είναι πιο αργή από όσο θα ήθελαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο στρατηγός Douglas Simo, διευθυντής επιχειρήσεων στο Μικτό Επιτελείο του Πενταγώνου.
«Μπορεί να μην πάει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο Sims πρόσθεσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να δώσουν «αρκετά σκληρές μάχες».

Γιατί το ΝΑΤΟ έκανε πίσω στην ένταξη της Ουκρανίας;

Ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ γνωρίζουν ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει πραγματική απειλή με την ένταξη στην Συμμαχία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν παραχωρήσεις σε αυτές τις χώρες προκειμένου να ενωθούν εναντίον της Κίνας σε αντάλλαγμα, δήλωσε ο κινέζος ειδικός σε θέματα διεθνών υποθέσεων Qian Liyan.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν κάποιες παραχωρήσεις σε εκείνες τις χώρες που αμφιβάλλουν για το αν αξίζει να δεχτούν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον ειδικό, «ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ γνωρίζουν ότι η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματική απειλή μετά την ένταξή της στην Συμμαχία, επομένως αυτές οι χώρες παίρνουν αμυντική στάση».
«Ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden τόνισε ότι η Ουκρανία δεν είναι ακόμη έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Μπορείτε να το θεωρήσετε αυτό ένα είδος ηρεμιστικού χαπιού για όλες τις χώρες που ανησυχούν, με αντάλλαγμα να ενωθεί το ΝΑΤΟ στο ζήτημα της Κίνας»

Ο Biden ανησυχεί από την χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δεν θέλει να μεταφέρει τα επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα ATACMS στην Ουκρανία παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, καθώς φοβάται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος, αναφέρει η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S. Paulo.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι εκτός από τους βρετανο-γαλλικούς πυραύλους Storm Shadow, που χρησιμοποιούνται ήδη στην Ουκρανία, η Γαλλία υποσχέθηκε και τους δικούς της πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς.
«Αλλά αυτά είναι ακριβά όπλα, κάθε πύραυλος κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky φαίνεται να στοχεύει σε κάτι άλλο - το πιο ελκυστικό αμερικανικό ATACMS, το οποίο κοστίζει σχεδόν 1,5 εκατ δολάρια.
Είναι πιο εύκολο στη χρήση, εκτοξεύονται από το έδαφος και όχι από αεροσκάφη αφού η Ουκρανία δεν έχει αρκετά
Ωστόσο ο Biden ανησυχεί μήπως πλήξουν ρωσικό έδαφος…

Η Ουκρανία παρέλαβε τα πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ

Η Ουκρανία έλαβε τα πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ, σχεδόν μία εβδομάδα μετά αφού ο πρόεδρος Joe Biden είχε δηλώσει πως έλαβε τη«δύσκολη απόφαση» και ενέκρινε τη μεταφορά τους στην Ουκρανία, όπως επιβεβαίωσε Ουκρανός στρατηγός μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
«Μόλις τα πήραμε, δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα, αλλά μπορούν να αλλάξουν ριζικά το πεδίο της μάχης», ανέφερε ο Ταξίαρχος Όλεξαντρ Ταρνάβσκι, διοικητής της Επιχείρησης Κοινών Δυνάμεων της Ταβρίας, σε μια συνέντευξη την Πέμπτη στον Alex Marquardt του CNN.
«Ο εχθρός καταλαβαίνει επίσης ότι με την απόκτηση αυτών των πυρομαχικών, θα έχουμε ένα πλεονέκτημα.
Ο εχθρός θα εγκαταλείψει περιοχές όπου είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν», τόνισε.
Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ότι η Ουκρανία έλαβε ήδη τα όπλα διασποράς. Η ανώτερη ηγεσία θα αποφασίσει για τις «περιοχές εδάφους όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν», είπε ο Ταρνάβσκι, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό όπλο».
«Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι θα το χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις περιοχές του μετώπου», πρόσθεσε. «Αυτό είναι πολύ λάθος. Είναι όμως πολύ ανήσυχοι».

Οι περιορισμοί στη χρήση

Ο Ουκρανός στρατηγός τόνισε τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων διασποράς, λέγοντας ότι η χρήση τους απαγορεύεται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ακόμη και αν καταλαμβάνονται από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ είπαν ότι έχουν γραπτές διαβεβαιώσεις από την Ουκρανία ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν σε περιοχές με αμάχους και ότι η χρήση τους θα παρακολουθείται για ενδεχόμενες επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης.
Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η απόφαση να παρασχεθούν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς οφείλεται στην έλλειψη του Κιέβου σε τυπικά βλήματα πυροβολικού. Η προμήθεια των πυρομαχικών διασποράς είναι «προσωρινή», σύμφωνα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullican.
«Μόλις η παραγωγή φτάσει σε ένα επίπεδο όπουμπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της Ουκρανίας, τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη να συνεχίσουμε να δίνουμε πυρομαχικά διασποράς», είπε την Τρίτη, αρνούμενος να δώσει χρονοδιάγραμμα.

Lavrov (Ρωσία): Εγκληματική η παροχή πυρομαχικών διασποράς – Δεν το καταλαβαίνει η Δύση

Την θέση ότι η Δύση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την εγκληματικότητα της παροχής πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, αναφέροντας πως η Δύση ενεργεί μόνο σύμφωνα με τις δικές της ιδέες και το δικό της όφελος.
«Δεν νομίζω ότι τίποτα απολύτως μπορεί να βοηθήσει τη Δύση να συνειδητοποιήσει την εγκληματικότητα ή την αντιπαραγωγικότητα ή την παρανομία αυτού που κάνουν μερικές φορές.
Η Δύση αποφασίζει για συγκεκριμένα ζητήματα ανάλογα με τις πολιτικές της σκοπιμότητες ανά πάσα στιγμή» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέροντας πως η Δύση εφαρμόζει ανά περίπτωση τους διεθνείς κανόνες.

Σφυροκοπούν το Κίεβο οι Ρώσοι – Ουκρανία: Καταρρίψαμε 20 drones, 2 πυραύλους

Σε μια ακόμα μαζική επίθεση με drones και πυραύλους κατά του Κιέβου προχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι Ρώσοι, με τις ουκρανικές αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες.
Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση του Κίεβου, μια ακόμα μαζική ρωσική επίθεση με drones καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τα ιρανικά UAV Shahed που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός να εισέρχονται στην πρωτεύουσα από διάφορες κατευθύνσεις.
Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 20 drones και δύο πυραύλους cruise.
«Έχουμε μια εξαιρετικά επιτυχημένη αεράμυνα
20 Shahed εξουδετερώθηκαν.
Όλα όσα πέταξαν, καταρρίφθηκαν» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των αεροπορικών δυνάμεων της Ουκρανίας, Yuriy Ignat, ο οποίος είπε πως όλα τα drones εξουδετερώθηκαν στην περιοχή του Κιέβου.
Πέρα όμως από το Κίεβο, επιθέσεις υπήρξαν και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, όπως στο Mikolaiv και στη Zaporizhia.

Οι ρώσοι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το μέτωπο…

Ενώ όλοι παρακολουθούν τις ειδήσεις για την ουκρανική αντεπίθεση στις περιοχές Zaporozhye και Bakhmut, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεσή του, σπάζοντας την άμυνα του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο Svatove – Kreminna.

Μετά από βαριές απώλειες κατά τη διάρκεια μηνών μαχών στα δάση κοντά στην Kreminna, ο ουκρανικός στρατός άρχισε να υποχωρεί σε μια τεράστια περιοχή.
Στις 11 Ιουλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στην κατεύθυνση του Krasny Liman.
Αποσπάσματα επίθεσης της 15ης και 21ης ταξιαρχίας της ομάδας στρατευμάτων του Ρωσικού Κέντρου απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο χωριό Karmazinovka.
Οι ρωσικές μονάδες εξαπέλυσαν αντεπίθεση και προχώρησαν σε βάθος 1,5 με 2 χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου, ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο ενός σημαντικού ύψους στην περιοχή του Zhuravka balka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακαταλάβουν μια σημαντική θέση, αλλά δεν κατάφεραν να την προσεγγίσουν.
Ως αποτέλεσμα, ο ουκρανικός στρατός έχασε 5 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων μόνο σε αυτή τη μάχη.
Επίσης 2 άρματα μάχης, 3 οχήματα μάχης πεζικού και μέχρι 50 στρατιώτες.

Οι ρώσοι καταλαμβάνουν το Torske που έχασαν τον Οκτώβριο 2022

Στα νότια, στην κατεύθυνση του Krasny Liman, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε βάθος έως και 3 χιλιόμετρα στην ουκρανική άμυνα και εισήλθαν στο χωριό Torske, που βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι.
Οι Ρώσοι εισήλθαν στην πόλη για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2022, όταν υποχώρησαν από την περιοχή.
Προχωρώντας πέρα από τον ποταμό Zherebets, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο κυρίαρχων υψωμάτων και πάνω από 10 εχθρικά οχυρά τις τελευταίες ημέρες.
Ουκρανικές πηγές δημοσίευσαν βίντεο που επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός χτυπάει με Grad MLRS στο ανατολικό τμήμα του χωριού Torske, προσπαθώντας να σταματήσει τη ρωσική προέλαση.

Η σφαγή στην Zaporizhia συνεχίζεται

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στις πρώτες γραμμές της Zaporizhia παραμένει αμετάβλητη.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις ανεπιτυχείς «επιθέσεις απλά οι Ουκρανοί αλέθονται ως κρέας» με την ελπίδα να σπάσει τη ρωσική άμυνα.
Με βάση τους ρώσους από τις 4 Ιουνίου 2023 έως τις 12 Ιουλίου 2023 οι Ουκρανοί έχουν χάσει

περισσότεροι από 26.000 στρατιώτες και 3.000 μονάδες διαφόρων όπλων.

– 21 ουκρανικά αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα.

– 1.244 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 17 Leopard, 5 γαλλικά τροχοφόρα άρματα μάχης AMX και 12 οχήματα μάχης πεζικού Bradley.

– 914 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων, δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 25 οχήματα μάχης MLRS.

– 403 πυροβόλα, συμπεριλαμβανομένων 43 αμερικανικών συστημάτων πυροβολικού M777 και 46 αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού από την Πολωνία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων σε Kupyansk-Svatove

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove στις 12 Ιουλίου.
Το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πιο ανατολικά της Kotlyarivka (22 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) από τις 11 Ιουλίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Novoselivske (14 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και στο Karmazynivka (12 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές ενέργειες κοντά στο Novoselivske.

Οι ρωσικές και οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αψιμαχίες στην περιοχή της Kreminna, όπου οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να σημείωσαν κέρδη από τις 12 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 12 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πλησίασαν στο Torske (14 χλμ δυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν τις ουκρανικές θέσεις στο Torske και προχώρησαν μέχρι τα ανατολικά προάστια του οικισμού.
Στοιχεία της 21ης ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια) κατέλαβαν ένα ύψος 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Kreminna κοντά στη ρεματιά Zhuravka και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις για να ξαναπάρουν τις θέσεις.
Το ρωσικό Υπουργείο ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές χερσαίες επιθέσεις κοντά σε Torske, Zolotarivka (17 χλμ νότια της Kreminna), Verkhnokamianka (20 χλμ νότια της Kreminna) και Spirne (25 χλμ νότια της Kreminna).

Μάχες δυτικά στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις στην περιοχή Bakhmut στις 12 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια και νότια του Bakhmut.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Andrii Kovalev ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν μερική επιτυχία στις κατευθύνσεις Bila Hora-Andriivka (10-12 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και Bila Hora-Kurdyumivka (12-13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ουκρανικές δυνάμεις κέρδισαν μια βάση σε ένα ύψος ανατολικά του Orikhovo-Vasylivka (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και έχουν σχεδόν φτάσει στον αυτοκινητόδρομο E40 Bakhmut-Slovyansk.
Μονάδες της Ρωσικής Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Spirne (27 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut), Vesele (20 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut), Sil (14 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut), Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut ).
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή Bakhmut στις 12 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Hryhorivka (8 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και ανατολικά του Orikhovo-Vasylivka. Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις στα βόρεια περίχωρα της Klishchiivka και απώθησαν τις ουκρανικές μονάδες από τα περίχωρα του οικισμού και τα γύρω κυρίαρχα υψώματα του Klishchiivka

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Donetsk στις 12 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να αποκρούουν ρωσικές επιθέσεις κοντά σε Avdiivka, Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka), Nevelske (14 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka), Marinka (27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka), Pobieda (32 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και Novomykhailivka (36 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Vodyane (8 χλμ νοτιοδυτικά του Avdiivka), το Pervomaiske και το Krasnohorivka (22 χλμ νοτιοδυτικά του Avdiivka).

Οι Ουκρανοί έχουν κολλήσει στην Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ των περιφερειών Zaporizhia και Donetsk στις 12 Ιουλίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες μηχανοκίνητες επιχειρήσεις επίθεσης στη δυτική Περιφέρεια Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Robotyne (12 χιλιόμετρα νότια του Orikhiv).
Ουκρανικό πεζικό επιτέθηκε με υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων κοντά στο Robotyne και προς την κατεύθυνση του Verbove (18 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv) και ενίσχυσαν πλάνα που δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να χτυπούν ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα στην κατεύθυνση Orikhiv.
Οι Ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν βορειοανατολικά του Robotyne και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από ένα από τα προπύργια του 71ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (42η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, 58η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια).
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης αρκετές ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Zherebyanky (26 χλμ νοτιοδυτικά του Orikhiv) και στο Pyatykhatky (25 χλμ νοτιοδυτικά του Orikhiv).

Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν επίσης τα περίχωρα του Tokmak με πυρομαχικά διασποράς στις 11 Ιουλίου.

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_122023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_122023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_122023.png

1883825137_0_0_0_0_0x0_100_0_0_a607b58892a03dbddfe48af76dc64839.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης