Τελευταία Νέα
Διεθνή

Exxon: Εξαγόρασε για 4,9 δισ. δολ. την εταιρεία αγωγών διοξειδίου του άνθρακα Denbury

tags :
Exxon: Εξαγόρασε για 4,9 δισ. δολ. την εταιρεία αγωγών διοξειδίου του άνθρακα Denbury
Βασικό περιουσιακό στοιχείο της Denbury είναι 1.300 μίλια (2.092 χιλιόμετρα) αγωγών για τη μεταφορά διοξειδίου του άνθρακα (CO2)
Συμφωνία για την εξαγορά της Denbury αντί 4,9 δισ. δολ. εξασφάλισε η ExxonExxon: Εξαγόρασε για 4,9 δισ. δολ. την εταιρεία αγωγών διοξειδίου του άνθρακα Denbury
Βασικό περιουσιακό στοιχείο της Denbury είναι 1.300 μίλια (2.092 χιλιόμετρα) αγωγών για τη μεταφορά διοξειδίου του άνθρακα (CO2), σημαντικότερο deal που έχει κάνει εδώ και έξι χρόνια.
Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά το σύνολο των μετοχών της Denbury, με έδρα στο Τέξας, και τις αποτιμά στα 89,45 δολάρια τη μία, σύμφωνα με δήλωση των εταιρειών.
Βασικό περιουσιακό στοιχείο της Denbury είναι 1.300 μίλια (2.092 χιλιόμετρα) αγωγών για τη μεταφορά διοξειδίου του άνθρακα (CO2), μίας κρίσιμης σημασίας υποδομή αναφορικά με τους στόχους των ΗΠΑ για δέσμευση εκπομπών άνθρακα από βαριά ρυπογόνες εγκαταστάσεις, όπως τα διυλιστήρια και τα εργοστάσια χημικών.
"Ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η πορεία του πλανήτη προς το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών (ρύπων)", δήλωσε ο Dan Ammann, πρόεδρος της του κλάδου Low Carbon Solutions της Exxon. "Αυτό (η Denbury) είναι κάτι πρόσθετο και θα επιταχύνει τις προσπάθειες αυτές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης