Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισμένος ο Zelensky, ψάχνει μισθοφόρους - CIA: Η Ουκρανία θα πονέσει πολύ – Σε δυο βδομάδες έχασε το 20% του οπλισμού της

Απελπισμένος ο Zelensky, ψάχνει μισθοφόρους - CIA: Η Ουκρανία θα πονέσει πολύ – Σε δυο βδομάδες έχασε το 20% του οπλισμού της
David Petraeus (πρώην επικεφαλής της CIA): Η Ουκρανία θα πονέσει πολύ - James B. Hecker (Στρατηγός ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ έχει κουραστεί και εξαντληθεί στρατιωτικά… με τον πόλεμο στην Ουκρανία
(upd12) H κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο για την Ουκρανία εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο…
Ο Zelensky o Ουκρανός Πρόεδρος είναι απελπισμένος και αυτό φάνηκε και στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ…
Ο πρώην επικεφαλής της CIA προειδοποιεί ότι η Ουκρανία θα πονέσει πολύ ενώ στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και πρώην μέλος μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί ότι το τελικό σχέδιο του ρώσου Προέδρου Putin είναι να εξαντλήσει έως καταστρέψει τον Ουκρανικό στρατό και εν συνεχεία να καταλάβει Οδησσό, Kharkiv, Dnipropetrovsk… ουσιαστικά το 38% με 40% των εδαφών της Ουκρανίας από 22% που κατέχει την τρέχουσα περίοδο…
Σε μια προσπάθεια να αντιπαρατεθεί η Ουκρανία στην κραταιά Ρωσία, επιδίδεται σε έναν αγώνα στρατολόγησης... αναλώσιμου «νέου αίματος» μισθοφόρων από τον παγκόσμιο Νότο, με αρκετούς δυτικούς ιδιωτικούς στρατιωτικούς εργολάβους που συνδέονται με τη CIA να εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια.
Μάλιστα στην Βραζιλία τα δυτικά μέσα πουλούν το αφήγημα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «ένα... σαφάρι για να σκοτωθούν Ρώσοι στρατιώτες», όπου «θα σκοτώσουν πολλούς Ρώσους, θα... ποστάρουν στα κοινωνικά δίκτυα και θα γυρίσουν στην πατρίδα ως ήρωες»!

Σε δύο εβδομάδες καταστράφηκε έως και το 20% του ουκρανικού οπλισμού

Σε πανωλεθρία εξελίσσεται η υπό εξέλιξη επιχείρηση αντεπίθεσης του Κιέβου καθώς τις πρώτες δύο εβδομάδες των επιχειρήσεων, μέχρι και το 20% του οπλισμού που έστειλε το Κίεβο στο πεδίο της μάχης καταστράφηκαν πλήρως ή τέθηκαν εκτός μάχης, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί κατά την προέλαση στις ρωσικές θέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας το Σάββατο 15 Ιουνίου, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το ποσοστό των θυμάτων μειώθηκε σε περίπου 10%, με τις απώλειες να είναι μικρότερες επειδή η ίδια η αντεπίθεση επιβραδύνθηκε, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
Αυτή η αλλαγή  συνέβη επειδή η Ουκρανία άλλαξε την τακτική της, εστιάζοντας στη φθορά των ρωσικών στρατευμάτων,.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης δήλωσε ότι το UAV (drone) της ομάδας του κινηματογράφησε περίπου μισή ντουζίνα τεθωρακισμένα δυτικά οχήματα που είχαν πλήγεί από το ρωσικό πυροβολικό.
«Κάηκαν όλα», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-07-15_221943.png
McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): O Zelensky είναι απελπισμένος, χωρίς στρατό από άλλη χώρα είναι καταδικασμένος

Ο ουκρανικός στρατός έχασε 26.000 στρατιώτες στην αποτυχημένη αντεπίθεσή του και το καθεστώς της Ουκρανίας θέλει απεγνωσμένα να καλύψει αυτούς τους αριθμούς, τόνισε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
«Οι Ουκρανοί έχασαν 26.000 νεκρούς και πιθανώς τον ίδιο αριθμό τραυματιών».
Οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων κατά την αντεπίθεση είναι καταστροφικές και το καθεστώς της Ουκρανίας προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρύψει αυτή τη δυσάρεστη αλήθεια από ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky μπορεί μόνο να ελπίζει ότι η συμμετοχή τρίτου μέρους στη σύγκρουση μπορεί να τον σώσει από αυτή την τρομερή κατάσταση, είπε ο αμερικανός συνταγματάρχης.
«Ο Zelensky και οι αξιωματικοί του είναι σε απόγνωση, καταλαβαίνουν ότι έχουν ήδη χάσει και τίποτα δεν έχει απομείνει από τις ένοπλες δυνάμεις τους», κατέληξε ο McGregor.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων από την αρχή της αντεπίθεσης ανήλθαν σε περισσότερους από 26.000 στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν 3.000 τεμάχια διαφόρων όπλων

David Petraeus (πρώην επικεφαλής της CIA): Η Ουκρανία θα πονέσει πολύ

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον ουκρανικό στρατό να επιτεθεί σε ρωσικά οχυρά σε βάθος, μπροστά από τα οποία έχουν δημιουργηθεί πυκνά ναρκοπέδια, δήλωσε ο πρώην αρχηγός της CIA, στρατηγός David Petraeus.
«Θα πρέπει να περάσουν από αυτές τις θέσεις με δραματικές απώλειες είπε ο αμερικανός αξιωματικός.
Όπως σημείωσε οι Ρώσοι έσκαψαν σχολαστικά και ενίσχυσαν τις αμυντικές γραμμές, διασκορπίζοντας τα πεδία μπροστά από τις θέσεις με νάρκες αντιαρματικών και κατά προσωπικού.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν σημαντική πρόοδο χωρίς να έχουν κυριαρχία στον ουρανό, υπό αυτές τις συνθήκες ακόμη και τα προηγμένα δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα δεν θα βοηθήσουν στην αντεπίθεση, διευκρίνισε ο Αμερικανός στρατηγός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drones, στα οποία είχε μεγάλες ελπίδες και η Ουκρανία καταστρέφονται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού πολέμου.
Επιπλέον, ολόκληρος ο χώρος μπροστά από τις οχυρωμένες περιοχές παρακολουθείται και βομβαρδίζεται από τους Ρώσους, συνόψισε ο πρώην επικεφαλής της CIA.

Tagesschau: Ο Zelensky μείωσε τις απαιτήσεις του, γιατί η αντεπίθεση δεν πάει καλά

Ο Volodymyr Zelensky χρειάστηκε να μειώσει τις προσδοκίες του για την αντεπίθεση καθώς προχωρά εξαιρετικά αργά, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Tagesschau.
«Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για κάθε χιλιόμετρο που έχουμε κερδίσει, κάθε μικρή επιτυχία», τόνισε ο Zelensky.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή η δήλωση δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός και τις αλλαγές στη θέση του Zelensky ως προς την αντεπίθεση.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Zaporozhye και Bakhmut ή Artemivsk ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, με την κύρια επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επικεντρώνεται στον τομέα Zaporozhye του μετώπου.
Η Ουκρανία έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς του ΝΑΤΟ και οπλίστηκαν με δυτικό εξοπλισμό.

Ritter (Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ): Ο Putin σχεδιάζει να καταλάβει Οδησσό, Kharkiv, Dnipropetrovsk

Ο ρωσικός στρατός θα απελευθερώσει το Dnipropetrovsk, την Οδησσό και το Kharkiv, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Sc. Ritter.
«Τι ακολουθεί;
Το υπαινίχθηκε ο Putin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, καταρρεύσει η Ουκρανική αντεπίθεση, οι Ρώσοι θα απωθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα σε απόσταση ίση με το μέγιστο βεληνεκές των οπλικών συστημάτων που παρέχει το ΝΑΤΟ, όπως το HIMARS, τα οποία έχουν βεληνεκές περίπου 150 χιλιομέτρων.
Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα απελευθερώσει Οδησσό, Kharkiv, Dnipropetrovsk.
Σύμφωνα με τον ειδικό, αφού τα ρωσικά στρατεύματα απελευθερώσουν αυτές τις πόλεις, δεν θα επιτρέψουν στους Ουκρανούς να τις καταλάβουν ξανά.
Οι δυτικοί ηγέτες θα αναγκάσουν τον Volodymyr Zelensky να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία προκειμένου να διατηρηθεί αυτό που βρίσκεται τώρα υπό την κυριαρχία του καθεστώτος της Ουκρανίας.
Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών τόνισε επίσης ότι ο Ρώσος ηγέτης γνώριζε για το σχέδιο της Ουκρανίας να καταλάβει το Donbass και την Κριμαία με στόχο την εθνοκάθαρση, γι' αυτό εξαπέλυσε προληπτικό χτύπημα κατά των Ουκρανών.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ διαθέτουν πλέον μόνο ένα... τελευταίο τρόπο, για να αντιμετωπίσουν την Ρωσία

Το ΝΑΤΟ έμεινε μόνο με έναν στρατιωτικό τρόπο για να επιλύσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, αφού οι ρώσοι με επιτυχία την οικονομική πίεση της Δύσης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Σήμερα, η ρωσική οικονομία είναι ισχυρότερη από ποτέ στην ιστορία, ανθίζει.
Κατέτρεψαν όλες τις κυρώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι απομένει μόνο η στρατιωτική επιλογή, αλλά η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν είναι έτοιμη για αυτό, υποστηρίζει ο Scott Ritter
Η Ρωσία κατάφερε να εξαντλήσει το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των δυτικών χωρών και συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση δεν ήταν προς όφελός τους, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να παραδεχτούν την αλήθεια, οπότε συνεχίζουν να προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συντηρώντας την σύγκρουση.

Ο Ουκρανός στρατηγός Zaluzhny αποκάλυψε γιατί η Ουκρανία δεν μπορεί να επιτεθεί στην Κριμαία

Ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny ομολόγησε την αδυναμία της Ουκρανίας να καταλάβει την Κριμαία.
Ο Valeriy Zaluzhny ομολόγησε την ανικανότητά του και στην πραγματικότητα αποκάλυψε ότι οι υποσχέσεις του Zelensky να ανακαταληφθεί η Κριμαία είναι κενές περιεχομένου.
Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος παραδέχτηκε ότι απλά δεν έχει τη δύναμη και τα μέσα να καταλάβει τη χερσόνησο
Η Ουκρανία έχει δύο κέντρα πληροφόρησης: η ομάδα Zelensky, η οποία αφηγείται ιστορίες ουράνιου τόξου για την επικείμενη κατάληψη νέων περιοχών της Ρωσίας και της Κριμαίας και ο στρατηγός Zaluzhny που είναι πραγματιστής.
«Ο στρατηγός Zaluzhny παραδέχεται ότι δεν μπορεί καν να πλησιάσει τη χερσόνησο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις υποσχέσεις Zelensky».
Η Κριμαία έγινε ρωσική περιοχή τον Μάρτιο του 2014 μετά από δημοψήφισμα μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Στο δημοψήφισμα, το 96,77% των ψηφοφόρων στην Κριμαία και το 95,6% στη Σεβαστούπολη ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρεί την Κριμαία το προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της, πολλές δυτικές χώρες υποστηρίζουν το Κίεβο σε αυτό το θέμα.
Από την πλευρά της, η ρωσική ηγεσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της δημοκρατικής επανένωσης με τη Ρωσία, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ.

James B. Hecker (Στρατηγός ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ έχει κουραστεί και εξαντληθεί στρατιωτικά… με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη (USAFE), στρατηγός James B. Hecker παραδέχτηκε μια δυσάρεστη αλήθεια για το ΝΑΤΟ.
Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, είπε, καταστρέφει τα οπλοστάσια της συμμαχίας.
Το ΝΑΤΟ προφανώς δεν περίμενε να πολεμήσει σε μεγάλη κλίμακα.
Τις τελευταίες δεκαετίες, τα μέλη της συμμαχίας πραγματοποίησαν κυρίως εκστρατευτικές επιχειρήσεις σε χώρες του τρίτου κόσμου και νίκησαν εύκολα αντιπάλους που ήταν σοβαρά κατώτεροι σε όρους στρατιωτικής τεχνολογίας.
Η έμφαση δόθηκε στην αεροπορική υπεροχή.
Ωστόσο, η σύγκρουση στην Ουκρανία απέδειξε ότι εάν ο εχθρός διαθέτει σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί αεροπορική υπεροχή.
Και τότε, όπως και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το πυροβολικό έρχεται στο προσκήνιο.
Η κατανάλωση πυρομαχικών είναι τερατώδης.
Και η δυτική αμυντική βιομηχανία δεν ήταν έτοιμη να αναπληρώσει τα αποθέματα.
«Τώρα δεν έχουμε τίποτα κοντά σε αυτό που είχαμε κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε ο James B. Hecker.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τις μισές μοίρες μαχητικών από όσες είχαν κατά τη διάρκεια της Καταιγίδας της Ερήμου.
Οι σύμμαχοι, ιδιαίτερα η Μεγάλη Βρετανία, έχουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά η ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η έλλειψη οβίδων και πάσης φύσεως πυρομαχικών.
Έχουμε ήδη προμηθεύσει στην Ουκρανία περισσότερα από δύο εκατομμύρια πυρομαχικά πυροβολικού των 155 χιλιοστών.
Τώρα εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε αρκετά από αυτά, αλλά ούτε και οι Ουκρανοί».

Ο αρθρογράφος του Bloomberg, Max Hastings, σημειώνει ότι η κατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες είναι ακόμη χειρότερη.
Κι όμως, ακόμη και η πιο ισχυρή χώρα του ΝΑΤΟ αναγκάζεται να αγοράσει ή να δανειστεί πυρομαχικά από τη Νότια Κορέα για να στείλει οτιδήποτε στην Ουκρανία.
Η παραγωγή πυρομαχικών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο πολύ σύντομα.
Το Πεντάγωνο είπε ότι μέχρι το 2025 θα είναι σε θέση να παράγει 40.000 πυρομαχικά των 155 χιλιοστών το μήνα.
Στην Ουκρανία αυτά καταναλώνονται σε λίγες ημέρες ημέρες.
Δεν καταλαβαίνουν όλοι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να αυξηθεί η παραγωγή όπλων
Υπάρχουν δύο έως τρία χρόνια μεταξύ της παραγγελίας και της παράδοσης.
Αυτό ισχύει επίσης για τεχνολογικά απλές συμβατικές οβίδες πυροβολικού.
Επιπλέον, δεν υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια για μεγάλη παραγωγή».
Αυτό εξηγεί την απόφαση του Λευκού Οίκου να δώσει στο Κίεβο βόμβες διασποράς.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, έτσι θέλουν να κερδίσουν χρόνο για να αυξήσουν την παραγωγή.

Το ΝΑΤΟ έχει επίσης δυσκολίες με άλλο στρατιωτικό υλικό.
Η βρετανική εταιρεία BAE Systems προειδοποίησε το Πεντάγωνο ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 μήνες για να ξαναρχίσει η παραγωγή των οβίδων M777….
Η γερμανική Rheinmetall ανέφερε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των τανκς για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, τους πρώτους μήνες των μαχών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξόδευαν έως και 500 αντιαρματικούς πυραύλους Javelin την ημέρα.
Η Lockheed Martin και η Raytheon κατασκευάζουν πλέον από κοινού 2.100 ATGM ετησίως.
Και μπορούν να διπλασιάσουν αυτόν τον αριθμό όχι νωρίτερα από το 2025.
Και τα φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Stinger δεν έχουν κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολύ καιρό. Και δεν υπάρχει εναλλακτική.
Οι γαλλικές αρχές στράφηκαν στην MBDA Missile Systems με αίτημα να αυξηθεί η παραγωγή Mistral MANPADS σε 20 μονάδες το μήνα στο εγγύς μέλλον και σε 40 μονάδες έως το 2025.
Να ληφθεί υπόψη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έλαβαν χιλιάδες τέτοια συγκροτήματα από τη Δύση.
«Όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ χρειάζονται βαθύτερες επενδύσεις στην άμυνα» λέει ο στρατηγός James B. Hecker.
«Είμαστε τρομερά πίσω.
Μάλλον τίποτα δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα.
Αλλά πρέπει να έχουμε μια παραγωγική βάση ικανή να καλύψει όλες τις στρατιωτικές ανάγκες.
Για αυτό, δεν χρειάζεται δηλώσεις πολιτικών και αξιωματούχων, αλλά σταθερές συμβάσεις με υπογραφές».
Το 2022, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 100 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν για τον εκσυγχρονισμό της Bundeswehr.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν κινήσεις.
Ο στρατός στερείται πυρομαχικών και όπλων, η κατάσταση του στρατιωτικού εξοπλισμού δεν είναι ικανοποιητική.
Παρ' όλα αυτά, ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz συνεχίζει να στέλνει κυριολεκτικά τα πιο πρόσφατα όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Ο στρατηγός James B. Hecker έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα Patriot και τα πυρομαχικά του.
Αυτά τα συστήματα αεράμυνας είναι στρατηγικά σημαντικά για το Κίεβο.
Ωστόσο, υπάρχουν λίγα τέτοια συστήματα στην Bundeswehr.
«Ο στρατός πιθανότατα έλαβε αυτές τις αποφάσεις με ανάμεικτα συναισθήματα», γράφει το Spiegel.
Παρά τη ρητορική, οι Ευρωπαίοι είναι εξαιρετικά απρόθυμοι να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες.
Οι ΗΠΑ απαιτούν τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ…αλλά το θέμα είναι όταν τελειώσει ο πόλεμος όλοι αυτοί οι σωροί όπλων τι θα απογίνουν;

Robinson Farinazzo (Βραζιλιάνος στρατιωτικός αναλυτής): Η Ουκρανία στρατολογεί μισθοφόρους

«Η Ουκρανία στρατολογεί στον Παγκόσμιο Νότο επειδή δεν έχει πλέον ανθρώπους να στείλει στο πεδίο της μάχης»,
δήλωσε στο Sputnik ο Βραζιλιάνος στρατιωτικός αναλυτής και έφεδρος αξιωματικός Robinson Farinazzo.
Πρώην Ουκρανοί μαχητές εντείνουν αυτήν τη στιγμή την εκστρατεία που εξαπολύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πείσουν τους Βραζιλιάνους να συμμετάσχουν στη φωτιά στο εξωτερικό, προειδοποίησε ο Farinazzo. Είπε ότι εκτός από την αναπλήρωση των τάξεων των μαχητών από την πλευρά του Κιέβου, η προσπάθεια στρατολόγησης «έχει προπαγανδιστικό αποτέλεσμα».
Καθώς η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση από τον στρατό της Ουκρανίας έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες προσωπικού και την καταστροφή σημαντικών ποσοτήτων στρατιωτικού υλικού προικισμένου από το ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο δόθηκε νέα έμφαση στην προσπάθεια στρατολόγησης για ενίσχυση των τάξεων των μαχητικών.
Απελπισμένοι να βρουν περισσότερη τροφή για τα κανόνια για τον πόλεμο διαμεσολαβητών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγεται κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αρχές στο Κίεβο και οι μαριονέτες τους από το ΝΑΤΟ έχουν εντείνει την εκστρατεία για να πείσουν τους Βραζιλιάνους να καταταγούν ως μισθοφόροι.
Εν μέσω έλλειψης έμπειρων στρατιωτών, εξειδικευμένου προσωπικού και αξιόπιστων πληροφοριών, οι στρατολόγοι στρέφουν το βλέμμα τους στις χώρες του Νότου, όπως η Βραζιλία, ακόμη και η ίδια η Ρωσία.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα προειδοποίησε ότι αρκετοί δυτικοί ιδιωτικοί στρατιωτικοί εργολάβοι με δεσμούς με τη CIA φαίνονται να υποστηρίζουν την προσπάθεια στρατολόγησης.
Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) William Burns παραδέχθηκε πρόσφατα μια πρόσφατη «προσπάθεια προβολής» της υπηρεσίας στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram για τη στρατολόγηση νέων κατασκόπων.
Επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι δείχνονταν «πώς να επικοινωνούν με τη CIA με ασφάλεια στον σκοτεινό ιστό», ο Burns πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ανοιχτοί για τις επιχειρήσεις».
Στον Παγκόσμιο Νότο, η προσφορά εργασίας από το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία είναι να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε επιθετικές επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με τον Robinson Farinazzo, τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης παραπληροφορούν τους αναγνώστες τους, «πουλώντας την αφήγηση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα... σαφάρι για να σκοτωθούν Ρώσοι στρατιώτες» και ότι οι Βραζιλιάνοι μαχητές «θα κάνουν αναρτήσεις στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και θα είναι ευπρόσδεκτοι στο σπίτι, ως ήρωες».

New York Times: Η Ουκρανία έχει χάσει το 20% των όπλων της από την αρχή της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει περίπου το 20% του εξοπλισμού και των όπλων τους από την έναρξη της αντεπίθεσης, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους.
Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι της αμερικανικής διοίκησης συμφώνησαν να αποκαλύψουν μόνο το ποσοστό των απωλειών εξοπλισμού, αρνούμενοι να δώσουν έστω και κατά προσέγγιση στοιχεία για τα κατεστραμμένα όπλα.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Στις 3 Ιουλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν 16 άρματα μάχης Leopard, που είναι σχεδόν το 100% των οχημάτων αυτού του τύπου που παραδόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Οι αμερικανοί αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα του Su-35

 Το ρωσικό μαχητικό Su-35 καταστρέφει με επιτυχία διάφορα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Military Watch.
"Το Su-35 παραμένει το πιο τρομερό μαχητικό στη ρωσική αεροπορία.
Οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από τις εξαιρετικές επιδόσεις του μαχητικού: η εμβέλειά του στον αέρα είναι 400 χιλιόμετρα, έχει μεγάλη ικανότητα επιβίωσης και πολύ υψηλές πτητικές ιδιότητες.
«Το μαχητικό Su-35 χρησιμοποιήθηκε ενεργά σε πολεμικές επιχειρήσεις τόσο στη Συρία όσο και στην Ουκρανία και έπληξε επανειλημμένα ένα ευρύ φάσμα ουκρανικών εναέριων μέσων.
Ανάμεσά τους ήταν ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8, Su-27 και MiG -29».
Η Rostec ανέφερε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρέλαβε τη δεύτερη παρτίδα νέων μαχητικών πολλαπλών ρόλων Su-35S μέσα σε ένα χρόνο.

Στρατιωτικές εξελίξεις - Ο απολογισμός  του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας

Οι Ουκρανοί έχασαν 600 άνδρες στις μάχες της Παρασκευής 14/7, ανέφερε στον ημερήσιο απολογισμό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 600 στρατιώτες στις μάχες της 14/7 και συγκεκριμένα έχασε 315 στρατιώτες στην περιοχή του Donetsk, 210 άνδρες στις περιοχές του νότιου Donetsk και της Zaporozhye, 70 άνδρες την περιοχή Krasny Liman και 20 άνδρες στην περιοχή Kupyansk.
Όπως ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε έξι ουκρανικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αναχαίτισε τρεις οβίδες HIMARS MLRS σε μια μέρα.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις της αεράμυνας αναχαίτησαν τρεις ρουκέτες του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS», είπε ο εκπρόσωπος.
Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Zhovtnevoye στην περιοχή Kharkov, Zaliman, Pshenichnoye και Kremennaya στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Klyuchyovoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Pologi στην περιοχή Zaporozhye.
Συνολικά, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μέρχι στιγμής καταστρέψει 455 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 242 μαχητικά ελικόπτερα, 5.015 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 426 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 10.711 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.138 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων 4 και 5 εκτοξευτές πυραύλων, 5. και 11.678 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε ο Konashenkov.

Καταρρίφθηκε ουκρανικός πύραυλος πάνω από το Tokmak

Το Σάββατο 15/7 η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό πύραυλο πάνω από το Tokmak στην περιοχή Zaporozhye
Σύμφωνα με τις περιφερειακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, «οι μαχητές του τρομοκρατικού καθεστώτος του Κιέβου δεν σταματούν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν σε περιοχές με άμαχους πληθυσμούς στην περιοχή Zaporozhye».
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο που είχε στόχο την πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporozhye στις 15/7, δήλωσαν οι περιφερειακές υπηρεσίες στους δημοσιογράφους.
«Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας λειτούργησε στο Tokmak. Οι μαχητές του τρομοκρατικού καθεστώτος του Κιέβου δεν σταματούν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν σε κατοικημένες τοποθεσίες με αμάχους στην περιοχή Zaporozhye.
Μια άλλη προσπάθεια βομβαρδισμού Tokmak έγινε γύρω στις 6:00 μ.μ. ώρα Μόσχας.
Το σύστημα αεράμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέρριψε τον εχθρικό πύραυλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν τις αποθήκες πυρομαχικών τριών ουκρανικών ταξιαρχιών

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης τις αποθήκες πυρομαχικών τριών ταξιαρχιών του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγου Igor Konashenkov, οι αποθήκες βρίσκονταν στις περιοχές των οικισμών Yampol, DPR, Malaya Tokmachka και Novosolenoye, στην περιοχή Zaporozhye.
«Σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Yampol στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Malaya Tokmachka και Novosolyonoye στην περιοχή Zaporozhye, καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών της 33ης μηχανοκίνητης και 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού του ουκρανικού στρατού και της 5ης ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς», είπε ο εκπρόσωπος.
Κατά το τελευταίο 24ωρο, επιχειρησιακά/τακτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών ομάδων δυνάμεων έπληξαν 73 μονάδες ουκρανικού πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό σε 93 περιοχές, ανέφερε ο στρατηγός.

Αποκρούστηκαν 17 ουκρανικές επιθέσεις στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν 17 ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή του Donetsk την περασμένη ημέρα
Όπως διευκρίνισε ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov, αυτές περιλαμβάνει τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Klescheevka, τη Marinka στο DPR και την Belogorovka στο LPR.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, 17 εχθρικές επιθέσεις αποκρούστηκαν επιτυχώς από καλά συντονισμένες και θαρραλέες επιχειρήσεις μονάδων από τη νότια ομάδα μάχης σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Severnoye, Kurdyumovka, Novomikhailovka, Maryinka, Kleshcheyevka και Maloilyinovka στο Donetsk People's και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk», είπε ο εκπρόσωπος.


Luhansk_Battle_Map_Draft_July_142023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_142023.png



Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_142023.png
Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_142023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης