Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell: Η ΕΕ αυξάνει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, μετά τη στοχοθέτηση όλων των πλοίων από τη Ρωσία

Borrell: Η ΕΕ αυξάνει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, μετά τη στοχοθέτηση όλων των πλοίων από τη Ρωσία
Η ρωσική απόφαση είναι ένα βήμα παραπέρα προκειμένου να συνεχίσει να εμποδίζει την Ουκρανία να εξάγει τα σιτηρά της, δήλωσε ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της Ρωσίας να θεωρήσει όλα τα πλοία που πηγαίνουν στα ουκρανικά λιμάνια μέσω της Μαύρης Θάλασσας ως μεταφορείς φορτίων στρατιωτικού σκοπού αφαιρεί από την Ουκρανία την ευκαιρία να κερδίσει από τις εξαγωγές σιτηρών της, έτσι οι Βρυξέλλες θα εντείνουν τη στρατιωτική τους βοήθεια προς το Κίεβο, δήλωσε την Πέμπτη (20/7/2023) ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell.
Η ρωσική απόφαση «είναι ένα βήμα παραπέρα προκειμένου να συνεχίσει να εμποδίζει την Ουκρανία να εξάγει τα σιτηρά της. Έχει συνέπειες, πρώτα από όλα για την ίδια την Ουκρανία, στερώντας της πόρους», δήλωσε ο Borrell πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
«Υπάρχει μόνο μία λύση: να αυξηθεί η στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Εάν βομβαρδίζονται, πρέπει να παρέχουμε αντιαεροπορική ικανότητα.
Εάν η Ρωσία χρησιμοποιεί drones, πρέπει να τους παρέχουμε αντιαεροπορική ικανότητα», είπε.
«Πρόκειται να παρουσιάσω μια πρόταση για αύξηση -δεν θέλω να πω το νούμερο αυτή τη στιγμή, αλλά μετά τη συνάντηση- με πολύ σημαντικό τρόπο την ικανότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης.
Αυτό είναι πολύ σοβαρό».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υπουργοί της ΕΕ θα στηρίξουν την πρόταση.
Το Politico ανέφερε νωρίτερα ότι το σχέδιο του Borrell προβλέπει επέκταση της ενίσχυσης του Ταμείου Ειρήνης κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2027.
Αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να λάβει τη στρατιωτική βοήθεια από την ΕΕ τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως αυτή που πήρε το 2022.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης