Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Αφρική ένας από τους πόλους του αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου

Putin: Η Αφρική ένας από τους πόλους του αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου
Η Ρωσία υποστηρίζει την φιλοδοξία των αφρικανικών κρατών να εξασφαλίσουν κοινωνικοικονομική σταθερότητα λέει ο Putin
Η Αφρική επιβεβαιώνει με ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πως αποτελεί έναν από τους πόλους του αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου αναφέρει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, αναφέροντας πως η Ρωσία υποστηρίζει την φιλοδοξία των αφρικανικών κρατών να εξασφαλίσουν κοινωνικοοικονομική σταθερότητα και πρόοδο.
Σε χαιρετισμό του με αφορμή το Οικονομικό και Ανθρωπιστικό Φόρουμ Ρωσίας – Αφρικής, ο Putin υποστηρίζει πως η πρόοδος στην Αφρική έχει αποκτήσει δυναμική σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η μεταποίηση, η γεωργία, οι υποδομές μεταφορών, τα καύσιμα, η ενέργεια, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.
«Η Μόσχα υποστηρίζει τη φιλοδοξία των αφρικανικών εθνών να εξασφαλίσουν κοινωνικοοικονομική σταθερότητα και πρόοδο» λέει ο Putin, επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Αφρικής έχει φτάσει σε νέα ύψη.

Εμπόριο και επενδύσεις

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε για την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων, την εμβάθυνση της συνεργασίας και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση πιεστικών ζητημάτων όπως ο αγώνας κατά της φτώχειας, η εκπαίδευση σύγχρονου εργατικού δυναμικού, ξ διασφάλιση επισιτιστικής ασφάλειας και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» τονίζει ο Putin.
«Παραμένουμε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε τους Αφρικανούς εταίρους μας με κάθε δυνατό τρόπο για να ενισχύσουν την εθνική και πολιτιστική τους κυριαρχία, να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση περιφερειακών και παγκόσμιων προκλήσεων» υπογραμμίζει ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης