Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Τον Σεπτέμβριο οι ΗΠΑ στέλνουν τα τανκ Abrams στην Ουκρανία

Politico: Τον Σεπτέμβριο οι ΗΠΑ στέλνουν τα τανκ Abrams στην Ουκρανία
Η πρώτη παρτίδα προβλέπει την αποστολή 6 με 8 αρμάτων μάχης από τα συνολικά 31
Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν οι αποστολές των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία, αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό Politico.
Βάσει του δημοσιεύματος, από τον Αύγουστο σχεδιάζεται να σταλούν αρκετά Abrams στη Γερμανία, προκειμένου να υποβληθούν στις τελικές εργασίες για τον εκσυγχρονισμό τους.
«Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η πρώτη παρτίδα Abrams θα σταλεί στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα» αναφέρει το Politico, επικαλούμενο σχετικές πηγές.
Η πρώτη παρτίδα θα προβλέπει την αποστολή 6 με 8 αρμάτων μάχης, με τις ΗΠΑ να σχεδιάζουν να στείλουν συνολικά 31 Abrams στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία παλιότερα μοντέλα Μ1A1 αντί για τα νεότερα A2 που θα χρειαστούν χρόνια για να αποσταλούν στην Ουκρανία.
Μάλιστα, βάσει του Politico, «τα παλαιότερα μοντέλα πριν σταλούν στην Ουκρανία στερούνται τις πιο διαβαθμισμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης σε ορισμένες περιπτώσεις της θωράκισης για βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο».
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εν λόγω άρματα μάχης αφού πρώτα περάσει μια περίοδο εκπαίδευσης, διάρκειας περίπου 10 εβδομάδων.
«Κάνουμε ότι μπορούμε για να τους παραδώσουμε τα άρματα αυτά το συντομότερο δυνατό» φέρεται να υποστήριξε στο Politico ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το πότε.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης