Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύμα αποχωρήσεων σημαντικών στελεχών πλήττει την Goldman Sachs

tags :
Κύμα αποχωρήσεων σημαντικών στελεχών πλήττει την Goldman Sachs
Στην οδό της… αποχώρησης το εξέχον στέλεχος της Goldman Sachs Julian Salisbury
Την οδό της… αποχώρησης φαίνεται πως παίρνει το εξέχον στέλεχος της Goldman Sachs, Julian Salisbury.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times, ο Salisbury ως επόμενο σταθμό στην καριέρα του φαίνεται πως έχει επιλέξει τη Sixth Street Partners, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει πλήγμα στις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου David Solomon να δημιουργήσει νέο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Σημειώνεται πως προ του Salisbury το καράβι εγκατέλειψαν η Katie Koch και ο Luke Sarsfield.
Επίσης, η Goldman Sachs την Παρασκευή επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Takashi Murata, συνεπικεφαλής της ιδιωτικής επένδυσης στην Ασία-Ειρηνικό, αποχωρεί από την τράπεζα.

25 χρόνια

Ο Salisbury, ο οποίος ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Goldman Sachs τα τελευταία 25 χρόνια, ήταν συνεπικεφαλής του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Wall Street μέχρι πέρυσι, οπότε έγινε επικεφαλής επενδύσεων, στο πλαίσιο μιας σημαντικής αναδιοργάνωσης από τον Solomon.
«Αν κάνετε μια αναδρομή στους τελευταίους 12 μήνες και στο πώς αναδιαμορφώσαμε την επιχείρηση, δεν θα σας φανεί περίεργο που έφυγαν τόσοι άνθρωποι», δήλωσε ο επικεφαλής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της Goldman Sachs, Marc Nachmann στους Financial Times.
Πάντως, η τράπεζα δεν σχεδιάζει να καλύψει τη θέση του Salisbury, που δημιουργήθηκε μόλις… πέρυσι.
«Αισθανόμαστε πολύ καλά την οργανοδομή που έχουμε», είπε ο Nachmann, προσθέτοντας ότι η απώλεια εργαζομένων ήταν χαμηλότερη το 2023 σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.
Από τη μεριά του, ο Salisbury είπε πως η αποχώρηση από την Goldman Sachs ήταν μια δύσκολη απόφαση, ενώ για τον ρόλο του ως co-CIO στη Sixth Street ανέφερε πως είναι «μια μοναδική ευκαιρία να επανενωθούμε με μια ομάδα ανθρώπων για τους οποίους τρέφω βαθύ, μακροχρόνιο σεβασμό».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Sixth Street είναι μια από τις πιο δραστήριες ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.
Στο ενεργητικό της έχει πολλές εξαγορές εταιρειών – ειδικά στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, ενώ βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλαια κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων, όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης