Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σαρωτικό προβάδισμα του Trump έναντι των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Σαρωτικό προβάδισμα του Trump έναντι των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
Ο Donald Trump αφήνει 37 ολόκληρες μονάδες πίσω του τον δέυτερο στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, Ron De Santis, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Siena College και New York Times
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προηγείται των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του για την προεδρική υποψηφιότητα του 2024, με 37 μονάδες μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (31/7).
Η δημοσκόπηση των New York Times/Siena College διαπίστωσε ότι το 54% των πιθανών Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο, δίνοντάς του ένα ευρύ προβάδισμα έναντι όλων των Ρεπουμπλικανών συνυποψηφίων του.
Για παράδειγμα ο νυν κυβερνήτης της Φλόριντα Ron De Santis, που πλασάρεται δεύτερος, υστερεί με τεράστια διαφορά, καθώς μόλις το 17% των ερωτηθέντων να λέει ότι θα ψηφίσει υπέρ του.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βρίσκονται ακόμα πιό πίσω, με τον πρώην Αντιπρόεδρο Mike Pence, τον γερουσιαστή Tim Scott και την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Nikki Haley να συγκεντρώνουν γύρω στο 3% έκαστος.
Τελευταίοι έρχονται ο δισεκατομμυριούχος στον τομέα της βιοτεχνολογίας Vivek Ramaswamy και ο πρήν Κυβερνήτης του New Jersy Chris Christie με κάτι λιγότερο από 2% έκαστος.
Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους που αυτοτοποθετούνται ως «πολύ συντηρητικοί» ο Trump έχει ακόμα καλύτερο «σκορ» αφού η διαφορά του με τον De Santis εκτοξέυεται στις 50 μονάδες (60% έναντι 15%).
Τέλος, η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 69% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων βλέπουν τον Τραμπ ως «ισχυρό ηγέτη» σε σύγκριση με το 22% που λέει το ίδιο για τον ΝτεΣάντις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης