Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος προς ΕΕ: Bρείτε λύσεις για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Πάπας Φραγκίσκος προς ΕΕ: Bρείτε λύσεις για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο κόσμος χρειάζεται μία Ευρώπη γέφυρα και ειρηνοποιό δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος από την Πορτογαλία όπου περιοδεύει
Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Τετάρτη (2/8) την ΕΕ να αναπτύξει ειρηνευτική διπλωματία για τη διευθέτηση των συγκρούσεων, ξεκινώντας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Φραγκίσκος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ευρώπη μπορεί να προτείνει καινοτόμες προσεγγίσεις για την επίτευξη ειρήνης και διπλωματικών λύσεων, αντί απλώς να υποθέτει ότι ο πόλεμος και η κούρσα εξοπλισμών είναι αναπόφευκτες, σύμφωνα με το Vatican News online.
«Ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη, την αληθινή Ευρώπη: χρειάζεται το ρόλο της ως γέφυρας και ειρηνοποιού στο ανατολικό τμήμα του, στη Μεσόγειο, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή», τόνισε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Πορτογαλία.
Σύμφωνα με τον ποντίφικα, είναι απαραίτητο να εγκαθιδρυθεί ειρηνική διπλωματία για την επίλυση των συγκρούσεων και τη μείωση των εντάσεων.
Αυτή η διπλωματία θα πρέπει να έχει επίγνωση των λεπτών ενδείξεων έντασης και να μπορεί να διακρίνει κρυμμένα νοήματα, επεσήμανε.
Σχετικά με την Ευρώπη, ο Πάπας ρώτησε: «Πού πλέετε αν δεν δείχνετε στον κόσμο μονοπάτια ειρήνης, δημιουργικούς τρόπους για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και στις πολλές συγκρούσεις που προκαλούν τόση αιματοχυσία; … Δύση, σε ποια πορεία πλέεις;»
«Οι τεχνολογίες σας, που έφεραν πρόοδο και παγκοσμιοποίησαν τον κόσμο, δεν επαρκούν από μόνες τους, πόσο μάλλον τα εξαιρετικά εξελιγμένα όπλα σας, που δεν αντιπροσωπεύουν επενδύσεις για το μέλλον, αλλά εξάντληση του αυθεντικού ανθρώπινου κεφαλαίου: της εκπαίδευσης, της υγείας, της ευημερίας. κράτος» είπε ο Φραγκίσκος για να συμπληρώσει πως «είναι ανησυχητικό όταν διαβάζουμε ότι σε πολλά μέρη (που) τα κεφάλαια συνεχίζουν να επενδύονται σε όπλα και όχι στο μέλλον των νέων».
Η επίσκεψη του ποντίφικα στην Πορτογαλία, όπου ταξίδεψε για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας της Λισαβόνας, πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης