Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική ουκρανική επίθεση με drones σε Κριμαία και ναυτική βάση στο Novorossiysk

Μαζική ουκρανική επίθεση με drones σε Κριμαία και ναυτική βάση στο Novorossiysk
Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από την αεράμυνα και από ρωσικά πολεμικά πλοία ανακοίνωσε το υπ. Άμυνας
Μαζική επίθεση με drones κατά της Κριμαίας και ναυτικής βάσης στο Novorossiysk εξαπέλυσε σήμερα Παρασκευή 4/8 η Ουκρανία.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 10 ουκρανικά drones που επιχείρησαν να επιτεθούν στο έδαφος της Κριμαίας ενώ 3 ακόμα drones εξουδετερώθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού πολέμου.
«Απόψε, μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου αεροσκάφους σε αντικείμενα στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας, ματαιώθηκε.
Δέκα UAV καταστράφηκαν από την αεράμυνα ενώ τρία ακόμη εχθρικά drones εξουδετερώθηκαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου» αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας ότι από την επίθεση αυτή δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Επίθεση σε ναυτική βάση

Επίθεση με 2 drones επιχείρησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και στη ναυτική βάση του Novorossiysk.
Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση εξουδετερώθηκε καθώς ρωσικά πλοία άνοιξαν πυρ κατά των δύο drones.
«Απόψε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας δύο θαλάσσια drones, επιχείρησαν να επιτεθούν στη ναυτική βάση του Novorossiysk.
Τα drones εντοπίστηκαν οπτικά και καταστράφηκαν με πυρά από τα όπλα των ρωσικών πλοίων που φρουρούσαν την εξωτερική επιδρομή της ναυτικής βάσης» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι επιθέσεις των Ουκρανών με drones κατά πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης