Διεθνή

Έκρυθμη η κατάσταση στο Πακιστάν μετά τη σύλληψη Khan – Σε κεντρική φυλακή ο πρώην πρωθυπουργός

Έκρυθμη η κατάσταση στο Πακιστάν μετά τη σύλληψη Khan – Σε κεντρική φυλακή ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Khan καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για πρακτικές διαφθοράς και για κατηγορίες σχετικά με μια υπόθεση δώρων, τα οποία είχε δεχθεί όταν ήταν πρωθυπουργός, από το 2018 ως το 2022
Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan θα φυλακιστεί στην κεντρική φυλακή της πόλης Αντιάλα της περιφέρειας Ραβαλπίντι, σύμφωνα με τη δικαστική εντολή για τη φυλάκισή του.
Την εντολή έχει διαβάσει το Reuters, ενώ αυτή, διαβιβάστηκε στον διευθυντή της φυλακής για την εκτέλεσή της.
Ο Khan καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για πρακτικές διαφθοράς και για κατηγορίες σχετικά με μια υπόθεση δώρων, τα οποία είχε δεχθεί όταν ήταν πρωθυπουργός, από το 2018 ως το 2022.
Ο Imran Khan, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός μέχρι τον Απρίλιο του 2022, δεν ήταν παρών στη δίκη και ο δικαστής διέταξε τη σύλληψή του.
Ο δικηγόρος του Khan δήλωσε λίγο αργότερα τηλεφωνικά στο Ρόιτερς πως η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό στην κατοικία του στη Λαχόρη.
Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η καταδίκη του στην υπόθεση αυτή μπορεί να βάλει τέλος στις ελπίδες του Khan να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές που θα πρέπει να διεξαχθούν πριν από τις αρχές Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης