Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή απάντηση Medvedev: Μόνιμος στόχος για τη Ρωσία τα λιμάνια της Ουκρανίας - Θα αντιμετωπίσουν κλιμάκωση της βίας

Σκληρή απάντηση Medvedev: Μόνιμος στόχος για τη Ρωσία τα λιμάνια της Ουκρανίας -  Θα αντιμετωπίσουν κλιμάκωση της βίας
«Οι αλήτες και οι περιθωριακοί καταλαβαίνουν μόνο τη σκληρότητα και τη βία. Προφανώς, τα χτυπήματα στην Οδησσό, το Izmail και άλλα μέρη δεν τους αρκούσαν», είπε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Με ιδιαίτερα σκληρή φρασεολογία, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 δήλωσε ότι η Μόσχα θα εξαπολύσει περισσότερα πλήγματα κατά των ουκρανικών λιμανιών ως απάντηση στις επιθέσεις του Κιέβου σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και απείλησε ότι η Ουκρανία θα υποστεί «οικολογική καταστροφή».
Ο Medvedev, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ενός οργάνου υπό την προεδρία του Προέδρου Vladimir Putin, μίλησε μετά τις επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ και εναντίον δεξαμενόπλοιου κοντά στην Κριμαία, το οποίο η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.
Ο Putin προήδρευσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή 4 Αυγούστου, στην οποία συμμετείχε ο Medvedev μετά την επίθεση στο Νοβοροσίσκ, κατά την οποία το Olenegorsky Gornyak, ένα αποβατικό πλοίο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρθηκε ότι υπέστη σοβαρές ζημιές.
«Οι αλήτες και οι περιθωριακοί καταλαβαίνουν μόνο τη σκληρότητα και τη βία.
Προφανώς, τα χτυπήματα στην Οδησσό, το Izmail και άλλα μέρη δεν τους αρκούσαν», υπογράμμισε ο Medvedev σε ανάρτησή του στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες έχει θέσει στο στόχαστρο το λιμάνι της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας, όπου εδρεύει το Ουκρανικό Ναυτικό, και το Izmail, το κύριο λιμάνι της Ουκρανίας στην ενδοχώρα πέρα από τον ποταμό Δούναβη, καταστρέφοντας τις λιμενικές υποδομές και τις εγκαταστάσεις σιτηρών.
Η Μόσχα, η οποία τον περασμένο μήνα αποσύρθηκε από μια συμφωνία που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει με ασφάλεια τα σιτηρά της μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ξεκίνησε τις επιθέσεις στο λιμάνι μετά από ένα ουκρανικό χτύπημα στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, σκοτώνοντας τους γονείς μιας έφηβης και προκαλώντας σοβαρη βλάβη στον οδικό άξονα.
Τα Ηνωμένα Έθνη και ορισμένες δυτικές και αφρικανικές χώρες προέτρεψαν τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά, κάτι που η Μόσχα είπε ότι θα κάνει μόνο εάν και εφόσον εφαρμοστεί μια συμφωνία που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της εξαγωγής ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων.

Η συμφωνία για τα σιτηρά

Ο Medvedev πρότεινε ότι τα αντίποινα των ρωσικών επιδρομών κατά της Ουκρανίας για τις επιθέσεις με θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη της θα μπορούσαν να τερματίσουν τις πιθανότητες αναβίωσης της συμφωνίας για τα σιτηρά.
«Αν τα αποβράσματα του Κιέβου θέλουν να δημιουργήσουν μια οικολογική καταστροφή στη Μαύρη Θάλασσα, θα την υποστούν στην πλευρά της επικράτειάς τους που σύντομα θα περιέλθει στην Πολωνία και θα είναι μολυσμένη για αιώνες μετά», δηλωσε ο Medvedev .
«Αυτή θα είναι το τελίκό πλήγμα σχετικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά».
Δεν ήταν σαφές σε τι είδους οικολογική καταστροφή αναφερόταν ο Medvedev  .
Ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν ισχυριστεί, χωρίς να παρέχουν στοιχεία, ότι πολωνικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στη δυτική Ουκρανία κάποια στιγμή, ενώ η Ρωσία θα κρατήσει και θα επεκτείνει το έδαφος που έχει προσαρτήσει μονομερώς στη νότια και ανατολική Ουκρανία.
Το Κίεβο, το οποίο διεξάγει μια αντεπίθεση, επισημαίνει ότι παραμένει προσηλωμένο στην ανακατάληψη όλων των εδαφών του, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης