Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Από το 2024 θα εξετάσουμε τη μείωση των επιτοκίων

Williams (Fed): Από το 2024 θα εξετάσουμε τη μείωση των επιτοκίων
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Fed πρόσθεσε στα επιτόκια της ακόμα 25 μονάδες βάσης
Τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ για κάποιο καιρό ακόμα σε περιοριστικό επίπεδο υπογράμμισε ο διοικητής της Fed της Νέας Υόρκης John Williams, ο οποίος παρέπεμψε τη μείωση των επιτοκίων για το 2024 αν συνεχίσει να υποχωρεί ο πληθωρισμός ή ακόμα και το 2025.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times στις 2 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε σήμερα, την οποία επικαλείται το bloomberg, ο Williams δήλωσε ότι "η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε καλό σημείο - έχουμε την πολιτική εκεί όπου χρειάζεται να είναι".
"Το αν θα πρέπει να κάνουμε προσαρμογές σε επίπεδο μέγιστου ύψους επιτοκίων, αλλά και για το πόσο καιρό πρέπει να διατηρήσουμε περιοριστική στάση, αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα" σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος περιμένει πως "θα χρειαστεί να κρατήσουμε μια περιοριστική στάση για κάποιο χρονικό διάστημα".
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Fed πρόσθεσε στα επιτόκια της ακόμα 25 μονάδες βάσης (0,25%) αυξάνοντας το κόστος δανεισμού στο εύρος του 5,25% με 5,5% - το υψηλότερο επίπεδο από το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης