Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΙΕΑ προβλέπει άλμα στην τιμή του πετρελαίου - Νέο ρεκόρ στη ζήτηση

Ο ΙΕΑ προβλέπει άλμα στην τιμή του πετρελαίου - Νέο ρεκόρ στη ζήτηση
O IEA αναφέρει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει εκτιναχθεί σε επίπεδο ρεκόρ εν μέσω ισχυρής κατανάλωσης στην Κίνα και αλλού, απειλώντας να ωθήσει τις τιμές υψηλότερα
Σε αναβάθμιση των προβλέψεων του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2023, προέβη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Οργανισμού που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η ζήτηση προβλέπεται να φθάσει τα 102,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο ετησίως.
Στην έκθεση, ο IEA αναφέρει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει εκτιναχθεί σε επίπεδο ρεκόρ εν μέσω ισχυρής κατανάλωσης στην Κίνα και αλλού, απειλώντας να ωθήσει τις τιμές υψηλότερα.
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ήδη «κατέγραψε ρεκόρ 103 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Ιούνιο ενώ τον Αύγουστο ενδέχεται να υπάρξει νέα κορύφωση», υπογραμμίζει ο οργανισμός που έχει την έδρα του στο Παρίσι.
«Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φθάνει σε ύψη ρεκόρ, ενισχυμένη από τα θερινά αεροπορικά ταξίδια, την αυξημένη χρήση πετρελαίου στην παραγωγή ηλεκτρικού και την κάθετη άνοδο της κινεζικής πετροχημικής δραστηριότητας», εξηγεί ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.
Στο σύνολο της χρονιάς, «η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα» σε σχέση με το 2022 «για να φθάσει τα 102,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2023, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει πάνω από το 70% της αύξησης», διευκρινίζει ο οργανισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης