Τελευταία Νέα
Διεθνή

Franz - Stefan Gadi (στρατιωτικός αναλυτής): Η Ουκρανία χάνει τα πάντα στον πόλεμο

Franz - Stefan Gadi (στρατιωτικός αναλυτής): Η Ουκρανία χάνει τα πάντα στον πόλεμο
Η Ουκρανία «χάνει όπλα των ΗΠΑ στο πεδίο της μάχης»
Δυτικοί παρατηρητές υπερεκτίμησαν την ικανότητα των τανκς και των οδηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που τους αποστέλλεται ως στρατιωτική υποστήριξη, είπε ο στρατιωτικός αναλυτής Franz-Stefan Gadi.
«Κάποιοι δυτικοί παρατηρητές υπερεκτίμησαν την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να αποκτήσουν τακτική ισχύ με αυτά τα τανκς και άλλα τεθωρακισμένα, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με συνδυασμένα όπλα».
Σημείωσε επίσης ότι παλαιότεροι εκπρόσωποι δυτικών χωρών βίωσαν «τεχνική αισιοδοξία», παρακολουθώντας στη συνέχεια «πόσο επιτυχώς οι Ουκρανοί στρατιώτες κατανοούν τη δυτική τεχνολογία».
Ωστόσο, οι ελπίδες τους δεν δικαιώθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν πολλές μονάδες οχημάτων μάχης που έλαβαν.
Η Ουκρανία «χάνει όπλα των ΗΠΑ στο πεδίο της μάχης».
Μεταξύ των δειγμάτων βαρέως εξοπλισμού που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ ήταν και το Bradley BMP που υπέστη πανωλεθρία.
Σύμφωνα με τον Franz-Stefan Gadi, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη στείλει τα μισά από τα 190 τεθωρακισμένα οχήματα που είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία.
Μεταξύ του κατεστραμμένου ουκρανικού εξοπλισμού είναι 26 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 1.831 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 25 γερμανικών τανκς Leopard, επτά γαλλικά τροχοφόρα άρματα μάχης AMX και 21 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης