Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - New York Fed: Προσδοκίες για περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού από τους Αμερικανούς

ΗΠΑ - New York Fed: Προσδοκίες για περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού από τους Αμερικανούς
Η έρευνα γνώμης που διηνήργησε η New York Fed κατέγραψετην πιο «αισιόδοξη» εκτίμηση για τον πληθωρισμό από τον Απρίλιο του 2021
Οι Αμερικανοί δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι αναμένουν υποχώρηση του πληθωρισμού τα επόμενα χρόνια και επίσης σημείωσαν τις δικές τους απόψεις για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (14/8) από την Federal Reserve της Νέας Υόρκης.
Στην σχετική της έρευνα για τις προσδοκίες των καταναλωτών, η περιφερειακή τράπεζα Fed κατέγραψε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό σε ένα χρόνο από τώρα, που εκτιμήθηκε στο 3,5%, σε σύγκριση με το 3,8% που εκτιμήθηκε από τους ερωτώμενους τον Ιούνιο.
Πρόκειται για την πιο «αισιόδοξη» εκτίμηση από τον Απρίλιο του 2021.
Επιπλέον, οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό σε ορίζοντα τριετίας και πενταετίας, μετριάστηκαν στο 2,9%.
Η εν λόγω έρευνα βγήκε στη δημοσιότητα από τη New York Fed μετά από τα νομισματικά μέτρα που ελήφθησαν και είχαν θετικό αντίκτυπο ως προς την επιβράδυνση των τιμών.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο ο πληθωρισμός, αν και ενισχύθηκε κατά τι από τον προηγούμενο μήνα, κινήθηκε εμφανώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,2% από το 3% του Ιουνίου, αλλά χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις των τραπεζών.
Σε αυτό το οικονομικό κλίμα έχει ζωηρέψει η συζήτηση για το κατά πόσο η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της αύξησης των επιτοκίων, μετά την τελευταία αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στο 5,25% με 5,50% στη συνεδρίαση του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης