Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρκαγιές στη Χαβάη: Στους 99 οι νεκροί – Δυσοίωνη πρόβλεψη για διπλασιασμό τους μέσα στο επόμενο 10ήμερο

Πυρκαγιές στη Χαβάη: Στους 99 οι νεκροί – Δυσοίωνη πρόβλεψη για διπλασιασμό τους μέσα στο επόμενο 10ήμερο
Τα περισσότερα από τα θύματα που έχουν εντοπιστεί βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα ή στον ωκεανό, διευκρίνισε ο Josh Green
Σχετικά Άρθρα
Στους 99 αυξήθηκε πλέον ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στη Χαβάη, με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, Josh Green, να δηλώνει ότι «στη διάρκεια των επόμενων 10 ημερών, αυτός ο αριθμός ενδέχεται να διπλασιαστεί».
Τα περισσότερα από τα θύματα που έχουν εντοπιστεί βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα ή στον ωκεανό, διευκρίνισε ο κυβερνήτης, ενώ οι Αρχές κάνουν λόγο για 1.300 αγνοούμενους.
Ο Josh Green την απέδωσε την τραγωδία εν μέρει «στην κλιματική αλλαγή».
Στο μεταξύ, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια της πόλης Lahaina που σχεδόν σβήστηκε από τον χάρτη, αν και μένει ακόμη να καλυφθεί πολύ έδαφος. Σημειώνεται ότι στη Lahaina των 12.000 κατοίκων η φωτιά έλιωνε μέταλλα. Οι Αρχές έχουν στήσει οδοφράγματα, γεγονός που ενισχύει την αγανάκτηση των πολιτών.
Την ίδια ώρα, παραμένουν ασαφείς οι λόγοι και οι συνθήκες κατά από τις οποίες εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές.

Στους 1.300 οι αγνοούμενοι

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους συγγενείς αγνοουμένων να υποβληθούν σε τεστ DNA, ώστε να διευκολυνθεί η αναγνώριση των νεκρών
Και ενώ οι Αρχές μιλούν για 1.300 αγνοούμενους, ο αριθμός τους μειώνεται όσο οι επικοινωνίες σταδιακά αποκαθίστανται στο νησί Maui και κάτοικοι καταφέρνουν να μιλήσουν με τους δικούς τους.

Κόλαση φωτιάς

Είναι χαρακτηριστικό πως η Χαβάη, και συγκεκριμένα το νησί Maui βίωσαν ανέμους ταχύτητας 128 χλμ/ώρα και θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμα και στους 538 βαθμούς Κελσίου.
Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν ελέγξει μόλις το 25% των καμένων εκτάσεων.

Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα πυρκαγιά που έχει πλήξει τις ΗΠΑ εδώ και 100 χρόνια καθώς εκτιμάται ότι έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.200 κτήρια, εκ των οποίων το 86% είναι κατοικίες.
Εκτιμάται πως το συνολικό κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Περισσότεροι από 3.200 κάτοικοι της Χαβάης έχουν ήδη εγγραφεί για να λάβουν ομοσπονδιακή βοήθεια, αριθμός που εκτιμάται πως θα αυξηθεί.

Τα αίτια της φωτιάς

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πώς εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Πολλοί κάτοικοι υποστήριξαν ότι δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση από τις Αρχές για την φωτιά, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έλαβε κολοσσιαίες διαστάσεις.
Πάντως, και παρά την καταστροφή στο δυτικό Maui, τα υπόλοιπα μέρη του νησιού παραμένουν ανοιχτά, λειτουργούν κανονικά και φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες.
Σημειώνεται πως από τον τουρισμό προέρχεται περίπου το 40% της οικονομίας του Maui.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης