Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος χρησμός Kiyosaki: Buffett και Michael Burry «ξεπουλάνε» - Είναι έτοιμοι για κατάρρευση της αγοράς

Νέος χρησμός Kiyosaki: Buffett και Michael Burry «ξεπουλάνε» - Είναι έτοιμοι για κατάρρευση της αγοράς
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad Poor Dad» εστιάζει στο γεγονός ότι ο Buffett συσσωρεύει μετρητά και ο Burry σορτάρει την αγορά
Σχετικά Άρθρα
Ο Warren Buffett και ο Michael Burry είναι έτοιμοι και περιμένουν να πέσουν οι μετοχές και να εμφανιστούν ευκαιρίες, λέει ο Robert Kiyosaki.
«Ο Buffett είναι στο περιθώριο με 147 δισ. δολάρια, τα χρήματά του είναι σε βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα», δήλωσε ο Kiyosaki στην εκπομπή "Cavuto: Coast to Coast" και συνέχισε «ο Michael Burry του 'The Big Short', είναι short στην αγορά αυτή τη στιγμή»
«Απλά παρακολουθώ αυτούς τους τύπους να περιμένουν να καταρρεύσει η αγορά και μετά να ξαναμπούν μέσα», συνέχισε ο συγγραφέας του "Rich Dad Poor Dad". «Είναι πολλά χρήματα που βρίσκονται στο περιθώριο αυτή τη στιγμή».
Η Berkshire Hathaway του Buffett πούλησε καθαρές μετοχές αξίας 8 δισ. δολαρίων και επιβράδυνε τις επαναγορές της το περασμένο τρίμηνο. Αυτό τροφοδότησε την αύξηση κατά 13% του συνολικού ποσού των μετρητών και των κρατικών ομολόγων της σε σχεδόν ρεκόρ 147 δισ. δολαρίων.
Εν τω μεταξύ, η Scion Asset Management του Burry αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι κατείχε πτωτικά δικαιώματα πώλησης στο SPDR S&P 500 ETF Trust και στο Invesco QQQ Trust στα τέλη Ιουνίου. Τα εν λόγω ETF παρακολουθούν τους δείκτες αναφοράς S&P 500 και Nasdaq-100 αντίστοιχα. Τα δικαιώματα προαίρεσης του Burry σημαίνουν ότι μπορεί να επωφεληθεί εάν οι δείκτες πέσουν.
Ο Buffet δεν έχει προβλέψει ρητά ένα χρηματιστηριακό κραχ, αλλά έχει πουλήσει μετοχές ύψους 33 δισ. δολαρίων σε καθαρή βάση και έχει αυξήσει το ταμείο της Berkshire κατά 38 δισ. δολάρια τα τελευταία τρία τρίμηνα. Ο κυνηγός ευκαιριών έχει έφθινα χρήματα για να τα χρησιμοποιήσει σε μετοχές σε χαμηλές τιμές και εξαγορές αν η αγορά υποχωρήσει - όπως ακριβώς έκανε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, όταν έκλεισε συμφωνίες με την Goldman Sachs, την General Electric και πολλές άλλες εταιρείες.
Όσο για τον Burry, έχει προειδοποιήσει για μια ιστορική φούσκα και έχει προβλέψει τη «μητέρα όλων των κραχ». Οι τελευταίες του θέσεις πώλησης έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που προέβλεψαν και επωφελήθηκαν από την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ακινήτων το 2008. Όπως και ο Buffett, είναι ένας επενδυτής αξίας που ειδικεύεται στον εντοπισμό υποτιμημένων επιχειρήσεων και επιδιώκει να επωφεληθεί από τις πωλήσεις.
Η άποψη του Kiyosaki είναι ότι ο Buffett συσσωρεύει μετρητά και ο Burry ποντάρει ενάντια στους δείκτες αναφοράς επειδή περιμένουν ότι οι μετοχές θα καταρρεύσουν. Ενώ το αφεντικό της Berkshire μπορεί απλώς να έχει βρει λίγα αξιόλογα προϊόντα που αξίζει να αγοράσει, και ο επικεφαλής της Scion μπορεί να έχει αντισταθμίσει το χαρτοφυλάκιό του, είναι σίγουρα πιθανό να θεωρούν ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι υπερθερμασμένη και οδεύει προς το πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης