Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα και Fed τρομάζουν τις αγορές - Τεχνολογική πτώση στην Ασία, ο Hang Seng στο -1,2%

Κίνα και Fed τρομάζουν τις αγορές - Τεχνολογική πτώση στην Ασία, ο Hang Seng στο -1,2%
Οι δείκτες της Ασίας με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες
Σχετικά Άρθρα
Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, καθώς τα hawkish μηνύματα της Fed προκάλεσαν βαριές απώλειες στις μετοχές τεχνολογίας, ενώ οι αδύναμες οικονομικές μετρήσεις τροφοδότησαν περισσότερες ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
Οι αγορές παρέλαβαν επίσης ένα αδύναμο προβάδισμα από τους δείκτες της Wall Street, οι οποίοι έκλεισαν χαμηλότερα λόγω των νέων ανησυχιών για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η ασιατική τεχνολογία πλήττεται από τη Fed

Οι δείκτες της Ασίας με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες την Πέμπτη, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να διολισθαίνει κατά 1,2%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας έχασε 0,6%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον δείκτη Nifty 50 της Ινδίας έδειχναν επίσης ένα πιο ήπιο άνοιγμα, πιθανότατα λόγω της αδυναμίας των βαρέων τεχνολογικών μετοχών της χώρας.
Ο τεχνολογικός κλάδος επλήγη από τους ανανεωμένους φόβους για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι υποστήριζαν υψηλότερα επιτόκια για να περιορίσουν τον επίμονο πληθωρισμό.
Η τράπεζα είχε αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και προανήγγειλε περισσότερες πιθανές αυξήσεις εάν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αποδειχθεί επίμονος.
Τα ισχυρά στοιχεία του πληθωρισμού από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είχαν ήδη ασκήσει πιέσεις στην ασιατική τεχνολογία κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς η προοπτική να παραμείνουν υψηλότερα τα αμερικανικά επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πίεζε τις προοπτικές για τα κέρδη της τεχνολογίας.

Πιέσεις στην Κίνα λόγω Fitch

Οι κινεζικές μετοχές επεκτείνουν τις απώλειες καθώς η Fitch επισημαίνει πιθανό κίνδυνο αξιολόγησης.
Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν κατά 0,3% και 0,2% αντίστοιχα, διευρύνοντας τις απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Fitch επισήμανε πιθανό κίνδυνο για την κρατική αξιολόγηση της Κίνας.
Ο οίκος αξιολόγησης δήλωσε στο Bloomberg ότι οποιαδήποτε επιμήκυνση του κρατικού χρέους είναι πιθανό να προκαλέσει επανεξέταση της αξιολόγησης Α+ της Κίνας.
Αλλά ενώ η Fitch δεν αναμένει να συμβεί ένα τέτοιο σενάριο, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά επίσης ότι η κυβέρνηση θα παράσχει μικρή στήριξη χρέους στον παραπαίοντα τομέα των ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης