Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marco Bertolini (Ιταλός στρατηγός): Η Δύση να αποδεχθεί ότι είναι απίθανη η νίκη της Ουκρανίας

Marco Bertolini (Ιταλός στρατηγός): Η Δύση να αποδεχθεί ότι είναι απίθανη η νίκη της Ουκρανίας
Ο Marco Bertolini εστίασε την «αριθμητική υπεροχή και την αποτελεσματικότητα του πυροβολικού» της Ρωσίας
Η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μια στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία είναι απίθανη και για τον λόγο αυτό πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε Marco Bertolini Ιταλός στρατηγός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Libero Quotidiano.
"Από στρατιωτική άποψη, μια νίκη της Ουκρανίας είναι αδιανόητη.
Θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο Marco Bertolini, ο οποίος είναι Ιταλός στρατηγός και πρώην διοικητής της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων και της " Folgore» Ταξιαρχίας Καταδρομέων.
"Είναι γεγονός: οι στόχοι του Κιέβου δεν μπορούν να επιτευχθούν στην αναμενόμενη μορφή τους και εντός του αναμενόμενου χρονικού πλαισίου.
Η αντεπίθεση προχωρά πολύ αργά.
Ακόμη και η Δύση γίνεται ολοένα και πιο δύσπιστη σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας και η εικόνα αρχίζει να αλλάζει».
Ο Marco Bertolini εστίασε την «αριθμητική υπεροχή και την αποτελεσματικότητα του πυροβολικού» της Ρωσίας.
«Η αποτελεσματικότητα πυρός των Ρώσων, ειδικά του πυροβολικού τους, είναι συντριπτική και φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τη Δύση», πρόσθεσε.
Κατά τη γνώμη του, «πολλοί κύκλοι έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το απίθανο» του σεναρίου στο οποίο η Ουκρανία διεκδικεί εκ νέου εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία.
«Προφανώς, οι Ρώσοι δεν θα ικανοποιηθούν από μια κατάπαυση του πυρός με την προοπτική η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λίγα λεπτά αργότερα και να έχει την ευκαιρία να ξαναρχίσουν τις στρατιωτικές ενέργειες», πρόσθεσε ο Marco Bertolini.
«Η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης