Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Έξι στρατιωτικοί προβλέπουν... έρχεται χάος

Ουκρανία: Έξι στρατιωτικοί προβλέπουν... έρχεται χάος
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους 
Έξι κορυφαίοι στρατιωτικοί, βλέπουν χάος στην Ουκρανία και ήττα

Sergei Grabsky (Συνταγματάρχης Ουκρανικού στρατού): Ήταν μεγάλο λάθος η αντεπίθεση, η Ρωσία υπερτερεί σε όλα

Οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού υπερβαίνουν σημαντικά τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, επομένως δεν είχε νόημα να ξεκινήσει μια αντεπίθεση, γράφει η αμερικανική έκδοση της Wall Street Journal , επικαλούμενη τον απόστρατο συνταγματάρχη του ουκρανικού στρατού Sergei Grabsky.
«Σύμφωνα με όλους τους κανόνες της στρατιωτικής επιστήμης, η ουκρανική αντεπίθεση δεν έπρεπε καν να έχει ξεκινήσει.
Για μια τέτοια πρωτοβουλία, πρέπει να έχουμε δυνάμεις τρεις φορές μεγαλύτερες από τον αντίπαλο, να έχουμε πλεονέκτημα στο πυροβολικό και τον έλεγχο στον αέρα.
Τίποτα από αυτά δεν παρατηρήθηκε».
Αναγνώρισε επίσης ο Sergei Grabsky ότι ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει έλλειψη βλημάτων πυροβολικού και σύγχρονων όπλων.

Serhiy Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Ο Ουκρανικός στρατός θα περικυκλωθεί στο Kharkiv από τους ρώσους

Ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα περικύκλωσης κοντά στο Kharkiv λόγω της επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Serhiy Krivonos
«Με αυξανόμενες προσπάθειες, οι ρώσοι μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το σχηματισμό ενός καζανιού για τις στρατιωτικές μας μονάδες στην ανατολική Ουκρανία», προειδοποίησε ο Serhiy Krivonos.
Ο ο απόστρατος στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή ο ρωσικός στρατός εκτελεί επιτυχημένα πλήγματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Η ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα οδηγήσει στην περικύκλωση του Kharkiv, προέβλεψε ο Serhiy Krivonos.
Νωρίτερα, ο στρατιωτικός ηγέτης είπε ότι η απόφαση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να ενισχύσει την άμυνα σε αυτόν τον τομέα του μετώπου είχε ως στόχο το ξέπλυμα χρήματος και όχι για να διασώσει τον στρατό….

Andreas Marlow (Αντιστράτηγος Γερμανικού στρατού): Οι απώλειες των Ουκρανών είναι δραματικές

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει πολλούς διοικητές, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αντιστράτηγος του γερμανικού στρατού Andreas Marlow.
Αυτό υποδηλώνει ότι η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία δεν έχει καμία διαφορά στο πεδίο της μάχης.
«Η εκπαίδευση των λοχιών και των αξιωματικών είναι αυτό που συγκινεί περισσότερο τους Ουκρανούς, επειδή οι επαγγελματίες στρατιώτες πολεμούν αυτόν τον πόλεμο εδώ και ενάμιση χρόνο και πολλοί έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί – επομένως χρειάζονται μια νέα προμήθεια στρατιωτικών ηγετών», τόνισε ο Marlow.
Η αποκάλυψη του Andreas Marlow ότι οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες στρατιώτες της Ουκρανίας είναι είτε εξουθενωμένοι, τραυματισμένοι ή νεκροί, έρχεται καθώς το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατακεραύνωσε την πολιτική της Γερμανίας για την Ουκρανία.
Μια νέα δημοσκόπηση στην Γερμανία αποκάλυψε ότι ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της παροχής νέας στρατιωτικής βοήθειας, το 52% είναι κατά. Η υποστήριξη μειώθηκε σε μόλις 21% μεταξύ των κατοίκων της ανατολικής Γερμανίας.
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Γερμανία έχει στείλει περισσότερα από 260 άρματα μάχης Leopard 1 και Leopard 2, μεταξύ των οποίων από τα οπλοστάσια της και άλλους ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ, καθώς και αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, πυραυλικά συστήματα πυροβολικού MARS, αυτοκινούμενα Panzerhaubitze 2000 οβίδες, μάχη πεζικού Marder, τεθωρακισμένα οχήματα ανάκτησης Bergepanzer, χειροβομβίδες πυραύλων Panzerfaust και πολλά άλλα όπλα, εξοπλισμός υποστήριξης, πυρομαχικά και προμήθειες.
Αυτά τα όπλα αξίας περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όλα παραδόθηκαν στην Ουκρανία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το δεύτερο υψηλότερο ποσό μετά τις ΗΠΑ.

Marco Bertolini (Ιταλός στρατηγός): Η Δύση να αποδεχθεί ότι είναι απίθανη η νίκη της Ουκρανίας

Η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μια στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία είναι απίθανη και για τον λόγο αυτό πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε Marco Bertolini Ιταλός στρατηγός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Libero Quotidiano.
"Από στρατιωτική άποψη, μια νίκη της Ουκρανίας είναι αδιανόητη.
Θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο Marco Bertolini, ο οποίος είναι Ιταλός στρατηγός και πρώην διοικητής της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων και της " Folgore» Ταξιαρχίας Καταδρομέων.
"Είναι γεγονός: οι στόχοι του Κιέβου δεν μπορούν να επιτευχθούν στην αναμενόμενη μορφή τους και εντός του αναμενόμενου χρονικού πλαισίου.
Η αντεπίθεση προχωρά πολύ αργά.
Ακόμη και η Δύση γίνεται ολοένα και πιο δύσπιστη σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας και η εικόνα αρχίζει να αλλάζει».
Ο Marco Bertolini εστίασε την «αριθμητική υπεροχή και την αποτελεσματικότητα του πυροβολικού» της Ρωσίας.
«Η αποτελεσματικότητα πυρός των Ρώσων, ειδικά του πυροβολικού τους, είναι συντριπτική και φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τη Δύση», πρόσθεσε.
Κατά τη γνώμη του, «πολλοί κύκλοι έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το απίθανο» του σεναρίου στο οποίο η Ουκρανία διεκδικεί εκ νέου εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία.
«Προφανώς, οι Ρώσοι δεν θα ικανοποιηθούν από μια κατάπαυση του πυρός με την προοπτική η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λίγα λεπτά αργότερα και να έχει την ευκαιρία να ξαναρχίσουν τις στρατιωτικές ενέργειες», πρόσθεσε ο Marco Bertolini.
«Η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

Daniel Davis (Αμερικανός αξιωματικός): Τα F-16 είναι καταδικασμένα

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας θα καταστρέψουν δυτικά μαχητικά F-16, τα οποία η Ολλανδία σχεδιάζει να προμηθεύσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, γράφει ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Daniel Davis σε άρθρο του για το 19FortyFive .
Ίσως το πιο σημαντικό, το αεροσκάφος είναι ευάλωτο στην ρωσική αεράμυνα όπως το S-300 ή το S-400.
Θα είναι επίσης σε μειονεκτική θέση στην αεροπορική μάχη κατά των ρωσικών μαχητικών Su-35.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το F-16 είναι ένα αξιόπιστο αεροπλάνο, αλλά οι δυνατότητές του μπορούν να ξεκλειδωθούν μόνο ως μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου αεράμυνας.
Επιπλέον, το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος απαιτεί δαπανηρή, πολύπλοκη συντήρηση και εκτεταμένη υποδομή για την υποστήριξη των επιχειρήσεων…

Macgregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Στην Δύση λένε ψέματα για την Ουκρανία – Η Ρωσία κερδίζει και δεν θα ανεχθεί το ΝΑΤΟ

Εάν πιέσουμε την Ρωσία, θα μας φτάσει εδώ στις ΗΠΑ… προειδοποιεί ο αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas Macgregor ο οποίος σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Tucker Carlson προβαίνει σε σοβαρές αποκαλύψεις για την Ουκρανία.
Ο Συνταγματάρχη Douglas Macgregor εξήγησε γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία έβαλε τις Ηνωμένες Πολιτείες στα πρόθυρα ενός «καταστροφικού πολέμου που θα μπορούσε εύκολα να πλήξει την Αμερική».

Ο Tucker Carlson τόνισε: «σχεδόν όλα όσα σας είπαν το NBC και οι NYTimes για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ψέματα».
«Ο ρωσικός στρατός είναι ανίκανος»
«Η Ουκρανία είναι Δημοκρατία»
«Ο Putin είναι ο Hitler και προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο!»
«Ευτυχώς, οι Ουκρανοί κερδίζουν».


«Κάθε ισχυρισμός είναι ψευδής, ειδικά ότι κερδίζει η Ουκρανία, τόνισε ο είπε ο Tucker Carlson, προσθέτοντας «ο ουκρανικός στρατός δεν κερδίζει - στην πραγματικότητα, χάνει άσχημα.
Η Ουκρανία καταστρέφεται.
Ο πληθυσμός της σφαγιάζεται»

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν τίποτα για την Ουκρανία», συνέχισε ο Douglas Macgregor, προσθέτοντας ότι «αν ήξεραν κάτι για την ιστορία της Ανατολικής Ευρώπης, θα έλεγαν όλοι «να φύγουμε γρήγορα!». ... γιατί οι πόλεμοι και το αίμα και το μίσος μαίνεται εδώ και αιώνες είναι κάτι που δεν μπορούμε να λύσουμε»

Τα σχόλια του Macgregor είναι πιο δυσοίωνα.
Σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Biden επέτρεψε την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν ξέρουν πού βρίσκονται», εξηγεί ο απόστρατος συνταγματάρχης, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι στέλνουν ένα μήνυμα με πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους ακριβείας κοντά στα σύνορα Πολωνίας και Μολδαβίας:
«Δεν μπορείτε να κρυφτείτε από εμάς, αν περάσεις αυτά τα σύνορα, θα σε εξοντώσουμε».
Πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτές τις πραγματικότητες γιατί δεν μπορούμε να νικήσουμε», παρατήρησε συλλογισμένος καθώς ορισμένοι αμερικανοί τον έχουν αποκαλέσει «αντιπατριώτη» για τα σχόλιά του.

Η Ρωσία θα φθάσει στις ΗΠΑ

«Αν πιέσουμε αυτόν τον πόλεμο με τη Ρωσία στην Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, θα μας φτάσει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα είναι καταστροφικός».
Σύμφωνα με τον Macgregor, «το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο τώρα», προσθέτοντας ότι «οι Ρώσοι δεν θα ανεχθούν ποτέ τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος».

«Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι αναποτελεσματικές, παραδίδονται στους Ρώσους, όχι επειδή δεν θέλουν να πολεμήσουν… είναι επειδή δεν μπορούν να πολεμήσουν άλλο , έχουν τόσους πολλούς τραυματίες που δεν μπορούν να τους εκκενώσουν...
Εμείς οι αμερικανοί να πάμε να δούμε αυτόν τον στρατό για τον οποίο ξοδέψαμε τόσα πολλά, πως καταστρέφεται».

Όσον αφορά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τη μάχη , ο Macgregor τόνισε «μέρος από τον εξοπλισμό που στείλαμε εκεί είναι ειλικρινά, ξεπερασμένος... είναι πολύ παλιός, δεν είναι νέος»
«Οι ολοκληρωμένες αντιαεροπορικές άμυνες θα γκρεμίσουν ουσιαστικά ότι πετάει στον ουρανό», είπε, προσθέτοντας «στη συνέχεια θα εμπλακούν τα πυρηνικά αποτρεπτικά όπλα - ένα τακτικό πυρηνικό όπλο που λέει «αν συνεχίσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στρατηγικά πυρηνικά όπλα.
Δεν θέλουμε να πάμε εκεί, η χρήση οποιουδήποτε πυρηνικού όπλου πρόκειται να κλιμακώσει πολύ γρήγορα τον πόλεμο και θα είναι καταστροφή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης