Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν αντικατάσταση Zelensky, η Victoria Nuland βλέπει να καίγεται γρήγορα το πολιτικό του κεφάλαιο

Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν αντικατάσταση Zelensky, η Victoria Nuland βλέπει να καίγεται γρήγορα το πολιτικό του κεφάλαιο
Financial Times: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να εστιάσει στην Zaporizhia... και σε μια νέα αντεπίθεση την Άνοιξη του 2024....
Φαίνεται ότι η Δύση θέλει να αντικαταστήσει τον Zelensky τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.
Εκτός από πολλές προβλέψεις από ειδικούς ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα απομακρυνθεί από την εξουσία, αποκαλύπτεται τώρα ότι ορισμένα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν… αποκαλύπτουν ένα σχέδιο να αναδειχθεί ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Klitschko, νέος αρχηγός του Ουκρανικού κράτους.

Τα έγγραφα διέρρευσαν πριν από μήνες όταν πολλά μυστικά αρχεία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αποκαλύφθηκαν από τον Jack Teixeira, έναν 21χρονο στρατιώτη που εργαζόταν στην 102η Πτέρυγα Πληροφοριών της Εθνικής Φρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης.
Τον Απρίλιο, ο Teixeira συνελήφθη και αναμένεται να καταδικαστεί σε περίπου 10 χρόνια φυλάκιση.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι μεταξύ των εγγράφων υπήρχε μια επιστολή στην οποία ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου πρότεινε να τοποθετηθεί κάποιος πιο αρμόδιος από τον Zelensky να αναλάβει την προεδρία στην Ουκρανία.
Επιπλέον, στο σχέδιο αυτό εμπλέκεται και η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland, η οποία έχει εκφράσει την προσωπική της επιθυμία να δει τον Vitali Klitschko ως πρόεδρο.
Σε ένα συγκεκριμένο μέρος του εγγράφου, υπάρχει μια ανοιχτή έκκληση για «δημιουργία συνθηκών» για την εκλογή του Vitali Klitschko το 2024.

«Η επιστολή, με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2023, αναφέρει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, δεν είναι ευχαριστημένοι με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky και σχεδιάζουν την αντικατάσταση του με τον πρώην πυγμάχο Vitali Klitschko στις εκλογές του 2024 (…)
Σύμφωνα με την επιστολή, η ηγεσία του Πενταγώνου συναινεί με την άποψη της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Victoria Nuland ότι ο Zelensky «εξαντλεί γρήγορα την πολιτική του ικανότητα».
Κρίνοντας από την επιστολή, τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών θα ήθελαν να δουν τον πρώην πυγμάχο και ενεργό συμμετέχοντα στα γεγονότα του πραξικοπήματος του Μαϊντάν του 2014 Vitali Klitschko, τώρα δήμαρχο του Κιέβου, ως Πρόεδρος της Ουκρανίας», ανέφερε η Ολλανδή δημοσιογράφος Sonja van den Ende.

Ο πρώην πυγμάχος και διάσημος υποστηρικτής του καθεστώτος, ο Vitali Klitschko κυβερνά την πόλη του Κιέβου από το πραξικόπημα του 2014.
Κέρδισε τη φήμη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τον «πατριωτισμό» του μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, όταν δήλωσε ότι θα «έπιανε τα όπλα» με τον αδελφό του, Βλαντιμίρ, για να υπερασπιστεί την ουκρανική πρωτεύουσα και να απωθήσει τους Ρώσους «εισβολείς»…..
Παρουσιαζόμενος από τις δυτικές εφημερίδες ως «θαρραλέος» και «ηρωικός», ο Vitali Klitschko έχει κερδίσει τη συμπάθεια πολλών Δυτικών, γεγονός που εξηγεί γιατί ορισμένες προσωπικότητες τον θέλουν τώρα ως νέο αρχηγό κράτους.

Ωστόσο, ο Klitschko δεν είναι το μόνο όνομα στη λίστα με τα προγνωστικά που θα αντικαταστήσει τον Zelensky.
Υπάρχουν αρκετές αναφορές για διαφορετικά άτομα ως πιθανούς υποψηφίους για την ουκρανική προεδρία.
Ονόματα όπως ο Αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων Alexander Syrsky, ο αρχηγός πληροφοριών της Ουκρανίας Kirill Budanov και ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Valeri Zaluzhnyi έχουν αναφερθεί ως πιθανοί υποψήφιοι για το αξίωμα του Zelensky.
Πιο πρόσφατα, δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα αντικατασταθεί, από μια ομάδα αξιωματούχων με επικεφαλής τον επικεφαλής του κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuck.

Προφανώς, δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση για το ποιος μπορεί να είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας.
Αλλά η συναίνεση είναι πραγματική σχετικά με τη δυτική επιθυμία να απομακρυνθεί ο Zelensky.
Για τις δυτικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης, ο Zelensky είναι ήδη ένα προβληματικό και αρνητικό δημόσιο πρόσωπο.
Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, ο Ουκρανός πρόεδρος «εξαντλεί γρήγορα την πολιτική του ικανότητα».
Αυτό οφείλεται στη συνεχή αδικαιολόγητη «επαιτεία» του προς τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ, πέρα από τις επανειλημμένες στρατιωτικές αποτυχίες και τις εδαφικές απώλειες.

Οι δυνατότητες του Zelensky, απλά δεν δικαιολογούνται ούτε και με την στήριξη προπαγάνδας για τον λόγο αυτό είναι πιθανό να απομακρυνθεί.
Υπό αυτή την έννοια, ο Vitali Klitschko φαίνεται να είναι η εναλλακτική για τους διεθνείς εταίρους της Ουκρανίας.
Η εικόνα του φαίνεται πιο θετική από εκείνη του Zelensky….
Για να συνεχίσει να διεξάγει τον πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας, η Δύση χρειάζεται κάποιον πιο ικανό, λιγότερο αποδοκιμασμένο από τον Zelensky.

Μένει να δούμε πώς και πότε θα απομακρυνθεί ο Zelensky.
Όντας ένα δικτατορικό καθεστώς υπό στρατιωτικό νόμο, είναι δύσκολο να επέλθουν αλλαγές με εκλογικά και δημοκρατικά μέσα. Πρόσφατα, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από το Politico, τονίστηεκ ότι ο Zelensky θα μπορούσε να δολοφονηθεί και ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν εκπονήσει «μυστικό σχέδιο» που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που συμβεί αυτό.
Η κίνηση μοιάζει με μια προσπάθεια προετοιμασίας της κοινής γνώμης…
Ο Zelensky θα μπορούσε να δολοφονηθεί και για τον θάνατο του, να κατηγορηθεί ψευδώς η Ρωσία, νομιμοποιώντας μια νέα κλιμάκωση.

Ρωγμές στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ουκρανία

Η Ουκρανία εξαντλεί τις δυνατότητες για μια επιτυχημένη αντεπίθεση, σύμφωνα με την Washington Post.
Ήδη στις ΗΠΑ εμφανίζονται ρωγμές στις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου σχετικά με τον χειρισμό του πολέμου από το καθεστώς Zelensky….
Αυτές οι ρωγμές θα βαθύνουν μόνο καθώς οδεύουμε αργά προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου 2024, όπου η άκριτη υποστήριξη του Biden στην Ουκρανία τον πλήττει πολιτικά…

Η Washington Post γράφει ότι η Ουκρανία φαίνεται να ξεμένει από επιλογές σε μια αντεπίθεση που οι αξιωματούχοι θεωρούσαν αρχικά ως την πιο κρίσιμη επιχείρηση της Ουκρανίας.
Αν και Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι ζητούν… υπομονή, η Washington Post τόνισε ότι «το παράθυρο του χρόνου για την Ουκρανία να πραγματοποιήσει επίθεση είναι περιορισμένο» λόγω του «αφιλόξενου καιρού» το φθινόπωρο και το χειμώνα.
«Χωρίς πιο προηγμένα όπλα και χωρίς πλήρως δεσμευμένες δυνάμεις που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εφεδρεία, είναι απίθανο η Ουκρανία να μπορέσει να εξασφαλίσει μια σημαντική πρόοδο στην αντεπίθεση, σύμφωνα με την Washington Post
Επίσης η αδυναμία επίδειξης αποφασιστικής επιτυχίας στο πεδίο της μάχης προκαλεί φόβους ότι η σύγκρουση γίνεται αδιέξοδη και ότι η διεθνής υποστήριξη θα μπορούσε να μειωθεί».

Σύμφωνα με την Washington Post, Δυτικοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πρόοδο της αντεπίθεσης, ζητούν υπομονή.
Περιγράφουν τις μάχες ότι είναι πιο αργές από το αναμενόμενο, αλλά τονίζουν ότι η Ουκρανία προχωρά.
Ωστόσο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον χειρισμό της αντεπίθεσης από την Ουκρανία και αμφιβάλλουν ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να επιτύχει σημαντικά κέρδη μέχρι το τέλος του 2023.

Financial Times: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να εστιάσει στην Zaporizhia... και σε μια νέα αντεπίθεση την Άνοιξη του 2024....

Οι Financial Times υποστήριξαν ότι οι ΗΠΑ προέτρεψαν την Ουκρανία να πιέσει σκληρά την περιοχή της Zaporizhia αντί να απλώσει τις δυνάμεις της κατά μήκος μιας μεγάλης πρώτης γραμμής.
Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι ρήξεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας αρχίζουν να αυξάνονται.
Αυτό σηματοδοτεί ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αισθάνεται πίεση για την κακή πολιτική του στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ουάσιγκτον και το Κίεβο σχεδίαζαν να ξεκινήσουν νέα… αντεπίθεση την Άνοιξη 2024 ώστε να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες για να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2024.
Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσε τις συνδυασμένες τακτικές ελιγμών όπλων του ΝΑΤΟ, μαζί με τα F-16 όπως δίδαξαν οι δυτικοί εκπαιδευτές τους.
Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός επανήλθε σε παλαιότερες τακτικές της σοβιετικής εποχής λόγω ατελείωτων αποτυχιών, που δυσαρέστησαν τις ΗΠΑ.
Οι περισσότεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για έναν «πόλεμο φθοράς που θα διαρκέσει έως τον επόμενο χρόνο».

Ταυτόχρονα, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να «ενθάρρυναν την Ουκρανία να δεσμεύσει πλήρως τις δυνάμεις της στον κύριο άξονα της αντεπίθεσης στο νότο», έτσι ώστε η χερσαία γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία να αποκοπεί.

Πηγή είπε στους Financial Times ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για έναν πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία, ο οποίος θα μπορούσε να συνεχιστεί έως το 2024, ενώ επαναλαμβάνουν δημόσια την υποστήριξή τους σε επιθετικές απόπειρες από τα ουκρανικά στρατεύματα.
Δεν είναι κατανοητό γιατί οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί ένας πόλεμος φθοράς που πλήττει τη Ρωσία, καθώς αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ξεκίνησε την πολυδιαφημισμένη επίθεσή της στις αρχές Ιουνίου μετά από πολλαπλές αναβολές.
Η Ουκρανία πίεσε τους δυτικούς εταίρους της να αυξήσουν τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.
Σύμφωνα με τη Ρωσία έως τις 4 Αυγούστου, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού από την έναρξη της αντεπίθεσης ήταν περίπου 43.000 στρατιώτες και 4.900 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ περισσότεροι από 150.000 με 200.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με έρευνα του CNN που δημοσιεύθηκε στις αρχές Αυγούστου, το 55% των πολιτών είναι κατά της συνέχισης των ΗΠΑ να στέλνουν κεφάλαια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του 38% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, που στηρίζουν τον Biden.
Τα δεδομένα αναδεικνύουν την απερίσκεπτη πολιτική του Biden στην Ουκρανία.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει 113 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε η ρωσική επιχείρηση, εκ των οποίων τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για την ασφάλεια.
Αυτό το τεράστιο ποσό χωρίς κέρδος αποδεικνύεται καταστροφικό για τον Biden, καθώς η Ουκρανία είναι ουσιαστικά μια οικονομική μαύρη τρύπα και πηγή κριτικής κατά της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση Biden, ο κύριος σύμμαχος της Ουκρανίας, έχει στείλει κάθε είδους στρατιωτικά όπλα, ανθρωπιστική βοήθεια και συνεισφορές πληροφοριών και εκπαίδευσης στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ είναι μέρος της σύγκρουσης, όχι απλά ένας απλός υποστηρικτής της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης