Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απών από την κηδεία του Prigozhin ο Putin

Απών από την κηδεία του Prigozhin ο Putin
Ο Peskov είπε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία και ότι οι ρυθμίσεις εναπόκεινται στην οικογένεια
Δεν σχεδιάζει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin να παραστεί στην κηδεία του αρχηγού των μισθοφόρων Wagner, Yevgeny Prigozhin, ο οποίος σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα.
Η συντριβή σημειώθηκε δύο μήνες μετά την επόμενη ημέρα αφότου ο Prigozhin και οι μισθοφόροι του οργάνωσαν ανταρσία εναντίον των ανώτατων στρατιωτικών διοικητών του Putin κατά την οποία πήραν τον έλεγχο της νότιας πόλης Ροστόφ και προχώρησαν προς τη Μόσχα πριν γυρίσουν πίσω 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) από την πρωτεύουσα.
«Δεν προβλέπεται η παρουσία του προέδρου», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε εάν θα παρευρεθεί ο Putin..
Ο Peskov είπε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία και ότι οι ρυθμίσεις εναπόκεινται στην οικογένεια.
Οι ερευνητές δήλωσαν την Κυριακή ότι οι γενετικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο Prigozhin ήταν μεταξύ των 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη συντριβή.
Το Κρεμλίνο απέρριψε ως «απόλυτο ψέμα» την πρόταση ορισμένων δυτικών πολιτικών και σχολιαστών ότι ο Putin διέταξε να σκοτωθεί ο Prigozhin για εκδίκηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης