Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wagner: Ο Prigozhin κηδεύτηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο

Wagner: Ο Prigozhin κηδεύτηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο
Ο Prigozhin φέρεται να σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε
Η κηδεία του Ρώσου επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Prigozhin, τελέστηκε σε κλειστό κύκλο, σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρα της γενέτειράς του, της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας του.
Ο Prigozhin φέρεται να σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε.
Είχε τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα γύρω από τις προετοιμασίες για την κηδεία του. Σήμερα 29/8 το πρωί το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Putin δεν επρόκειτο να παραστεί στην τελετή.
Δύο άλλα κορυφαία στελέχη της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ και ο Ντμίτρι Ούτκιν, τέσσερις σωματοφύλακες του Prigozhin και τα τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επίσης όταν συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy 600 στο Τβερ, στα βόρεια της Μόσχας.
Νωρίτερα σήμερα κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Σεβέρνογιε, επίσης στην Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής του επιμελητειακού τμήματος της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ. Τα πλάνα από ένα βίντεο του πρακτορείου Reuters δείχνουν έναν ιερέα να ψέλνει μπροστά στο φέρετρο, γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι και πρώην συνάδελφοι του Τσεκάλοφ, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν λουλούδια. Κάποιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά που φορούσαν γυαλιά ηλίου, φίλησαν το φέρετρο. Κάποια άτομα, άγνωστης ταυτότητας, διέταξαν τον φωτορεπόρτερ και τον εικονολήπτη του πρακτορείου να σταματήσουν να τραβούν εικόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης