Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,4% για τον χρυσό, λόγω ομολόγων και δολαρίων

tags :
Άνοδος 0,4% για τον χρυσό, λόγω ομολόγων και δολαρίων
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα μακροοικονομικά δεδομένα…
Κέρδη κατέγραψαν για τρίτη σερί συνεδρίαση τα συμβόλαια του χρυσού, χάρη στην υποχώρηση που καταγράφηκε στις αποδόσεις των ομολόγων… και ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα μακροοικονομικά δεδομένα τόσο στις ΗΠΑ όσο και αλλού…
Θετικά συνέβαλε και η πτώση στον δείκτη δολαρίου, πως ως γνωστόν λειτουργεί ως αντιστρόφως ανάλογο μέγεθος…
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,4% ή 7,9 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στα 1.973 δολ. η ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από τις 4 Αυγούστου.
Δεδομένου του πλήθους κρίσιμων οικονομικών μετρήσεων που έχει αυτή η εβδομάδα, "ο χρυσός θα μπορούσε να δει να αλλάζει ριζικά η θέση του αν κινηθούν όλες αρνητικά και θέσουν ερωτήματα για το πόσο περιθώριο διαθέτει ακόμα η Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια", σημειώνει ο Lukman Otunuga της FXTM.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα βλέμματα θα εστιάσουν κυρίως στη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στο τέλος της εβδομάδας, καθώς "δεδομένου ότι η Fed έχει περάσει σε μία στάση συναρτημένη με τα νέα οικονομικά στοιχεία, θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτικά επίπεδα μεταβλητότητας στα ταμπλό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης