Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στην ΕΕ: Η αστάθεια στην Αφρική εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την Ευρώπη

Ανησυχία στην ΕΕ: Η αστάθεια στην Αφρική εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την Ευρώπη
Την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αφρική εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Η αστάθεια στις αφρικανικές χώρες εγκυμονεί κινδύνους για την Ευρώπη, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto, σε άτυπη συνάντηση της ΕΕ στην ισπανική πόλη Τολέδο.
«Κάθε φορά που μια αφρικανική χώρα αντιμετωπίζει αστάθεια -μιλώ για την περιοχή Sahel, τον Νίγηρα και την Γκαμπόν- ο κίνδυνος για την Ευρώπη αυξάνεται, μεγαλώνει ο κίνδυνος να αναδύονται τρομοκράτες, εγκληματίες, διακινητές ανθρώπων και εμπόρων όπλων», ανέφερε το ιταλικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τον Crosetto, η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να γίνει πολιτικός παίκτης για να λύσει τα πολυάριθμα προβλήματα που δεν φαίνεται να επηρεάζουν τους πολίτες της ΕΕ αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να γίνουν σημαντικά στο εγγύς μέλλον».

Η ουκρανική κρίση

Σχολιάζοντας την ουκρανική κρίση, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας εξέφρασε την άποψη ότι «χρειάζεται να υπάρχουν δύο τρόποι» για την επίλυσή της.
«Από τη μια πλευρά, θα πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία, και η Ιταλία έχει κάνει περισσότερα εδώ από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά από την άλλη, πρέπει να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε διάλογο που θα άνοιγε το δρόμο για μια δίκαιη ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας », τόνισε ο Crosetto.
Νωρίτερα, μια ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων της Γκαμπόν ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την εξουσία στη χώρα.
Οι αντάρτες αποτελούνται από αξιωματικούς που υπηρετούν στις δυνάμεις ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία του έθνους της Κεντρικής Αφρικής, καθώς και μέλη της εθνικής φρουράς και της προεδρικής φρουράς. Οι αντάρτες ακύρωσαν τα αποτελέσματα της προεδρικής ψηφοφορίας της 26ης Αυγούστου που οδήγησε στην εκλογή του προέδρου Ali Bongo Ondimb ως αρχηγού κράτους.
Ο στρατός είπε ότι ο πρόεδρος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης