Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει χάος στην Αφρική - Είναι μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού της διεθνούς κοινότητας

Zelensky: Η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει χάος στην Αφρική - Είναι μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού της διεθνούς κοινότητας
«Ακόμη και όταν αυτοί (οι Ρώσοι) προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος στην Αφρική, δεν βλέπουμε δύναμη αλλά αδυναμία» υποστήριξε ο Volodymyr Zelenskyy κατευθύνοντας νέα βέλη προς τη Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy δήλωσε σήμερα (1/9) ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει χάος στην Αφρική ως στρατηγική απόσπασης της προσοχής για να ανακατευθύνει την παγκόσμια προσοχή.
«Ακόμη και όταν αυτοί (οι Ρώσοι) προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος στην Αφρική, δεν βλέπουμε δύναμη αλλά αδυναμία. Δεν επιδεικνύουν δύναμη. Στην πραγματικότητα, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου», είπε ο Zelenskyy σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο φόρουμ Ambrosetti που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cernobbio στις όχθες της λίμνης Κόμο στην Ιταλία.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι η βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία και την Ευρώπη είναι ανέφικτη χωρίς την επιστροφή της Κριμαίας, την επίλυση του ζητήματος του Ντονμπάς και την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία, ως πολιτισμένο έθνος, δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας.
«Ούτε οι άλλες χώρες το αναγνωρίζουν, επομένως η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και θα επικρατήσει διαρκές χάος. Αυτό επιδιώκει η Ρωσία. Μπορεί να επιλυθεί με διπλωματικά ή στρατιωτικά μέσα. Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χερσόνησο θα σώσει ζωές», είπε ο Ζελένσκι στο Φόρουμ Ambrosetti, όπου συζητούνται οι διεθνείς εξελίξεις.
Ο Ουκρανός ηγέτης τόνισε εκτός των άλλων ότι η αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής Zaporizhzhia είναι «πρωταρχικό καθήκον όλων να αποτρέψουν μια πυρηνική καταστροφή».
Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της Ιταλίας σε όλη τη διάρκεια του πολέμου και δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ιταλία, η οποία θα αναλάβει την προεδρία της G7 το επόμενο έτος, θα προσφέρει ισχυρές λύσεις όχι μόνο για την ασφάλεια της Ουκρανίας ή της Ευρώπης αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης